Мит ли е икономичността на дизела зимата
Re: Мит ли е икономичността на дизела зимата
ТДИ-тата не са препоръчителни за къси разстояния, вече си разбрал защо. В твоя случай май най-добрия вариант щеше да е SDI.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз пътувам над 8км (времето необходимо да загрее) и не съм усетил да има голямо увеличаване на разхода
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, но колега изпускаш един тънък моент, че през зимата времето за достигане до работна температура се увеличава доста, а от там и километрите не са вече 8. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Казаха и по-нагоре - зимата икономия не се търси, освен ако не се пътува на дълги разстояния, разбира се, където не е от значение дали е зима или лято ако охладителната система на колата функционира безотказно и правилно.
Икономия зимата се постига с градски транспорт, колело, ходене пеш. Но понякога икономията коства скъпо и парите от спестеното гориво отиват за... лекарства
Затова, стискаме зъби и сипваме на бензиностанцията, здравето е най-важно. Хубаво е човек мислейки как да съкрати разходите си, да работи и върху това как да увеличи прихода си 
Икономия зимата се постига с градски транспорт, колело, ходене пеш. Но понякога икономията коства скъпо и парите от спестеното гориво отиват за... лекарства

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземеш ли толкова чак да ги гледаш тия неща по-добре не карай колата ми то гуми,масло,гориво.....Аз кола никога градско не я засичам просто е много относително и зависи в кои часове караш.От едно място до друго както съм стигал за 40 мин така и за 5мин.А разхода зимно време се вдига независимо каква е колата дизел или бензин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф4 tdi 110hp asv мотор зимата от 8 до 10л малък град къси разстояния карам и си свиркам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е разходът да е малко по-висок , след като колата и трябва повече време да влезе
в оптимален работен режим, но и много зависи от самата кола... моята ламя на кратки
разстояния гори отчайващо много , а на дълъг път - около 6- 6,5.
в оптимален работен режим, но и много зависи от самата кола... моята ламя на кратки
разстояния гори отчайващо много , а на дълъг път - около 6- 6,5.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
За моментен разход съм сигурен, че съм подминавал 20/100. Иначе за последните 20 литра при зверските задръствания и ръчкане на колата от студена (мен ми е студено и така загрява бързо, а колата е за да ми служи, не аз на нея) минах 231км. Става дума за София
. И мисля още надолу да смъквам разхода, но трябва да стигна до дино първо, че авансите са 1:гьотере
.
Та не е митичност икономичността на дизела. Ама колкото по-нов, толкова по-затегнати норми за екология, толкова по-лош разход. От там са проблемите ...

Та не е митичност икономичността на дизела. Ама колкото по-нов, толкова по-затегнати норми за екология, толкова по-лош разход. От там са проблемите ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да за новите автомобили и аз го потвърждавам от първа ръка, мотор 2000 кубика комънрейл, 125 коня цяло лято харчи 9 на сто в София, а сега 9,5-10.Колата е на 15 000 километра. Явно ще си караме старите печки докато не ни наритат за екологията. 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И да ги затегнат - след правилната софтуерна намеса пак стават икономични. Ако пък почнат да проверяват за екологията - пак има как да се лъже
.

Върни се в “Дизелови агрегати”