Здравейте колеги,
има доста теми за централно заключване но нито една не намерих за моя проблем. Та въпроса е понякога не иска да отключи. Централното е на вакуум. Проблема се появи откакто баща ми наби доволно количество течен парафин в ключалката с една спринцовка за да я смаже. Имам чуството че ел ключето което е в ключалката се е зацапало и не прави добър контакт понеже като завъртя ключа да отключвам го чувам как цъка и отзат ваккум помпата включва за много малко, част от секундата, ама не му стига да отключи. Сутрин като отключвам няма проблем, но като отключа и заключа няколко пъти на 3 или 4 път отказва да отключи. Аз си го обяснявам че като въртя ключа вътре се зацапват контактите и не прави добра връзка. Със заключването няма проблем, до сега абсолютно всеки път е заключвало. Незнам защо само на отключване го прави. Аз съм свалял бравата но няма как да разглобя самия патрон на ключалката за да зачистя това ключе. Незнам какво да правя може ли, то може ли изобщо да се разглабя? Не е болка за умиране ама си е кофти като си свикнал със централно и после трябва да влизаш вътре и да отваряш всички врати от палчетата. Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо нека да сподели
Проблем с централно заключване на Б3
Re: Проблем с централно заключване на Б3
genov1 написа:но като отключа и заключа няколко пъти на 3 или 4 път отказва да отключи
И през какъв интервал го ръчкаш 3-4 пъти? Необходими са 5-10 секунди за създаване на вакуума за задействане на ключалките.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
ARusev написа:genov1 написа:но като отключа и заключа няколко пъти на 3 или 4 път отказва да отключи
И през какъв интервал го ръчкаш 3-4 пъти? Необходими са 5-10 секунди за създаване на вакуума за задействане на ключалките.
При изправна система са достатъчни 2-3 сек за закл. или откл.!Явно колата няма аларма!Направи си проба при свалена кора да направиш късо за 2 сек. в буксата за патрона(3-пинова е)!Ако така ти сработва надежно,значи проблема наистина ти е в ключетата на патрона(дръжката)!
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Имах в предвид че в рамките примерно на един час ако я заключа и отключа 3-4 пъти, на последния път най-вероятно няма да отключи. Само се опитва, избръмчава машинката за кратко ама ц. След това ако постои няколко часа или през ноща примерно си работи. За това аз си го обяснявам че контактите се зацапват. Ама не мога да разбера как да го разглобя за да почистя контактите. Онзи ден пак свалях бравата, 2 кабела влизат в патрона и това е. Незнам, ако е направено да не се разглабя ще е много тъпо, щото ако се прецака централното трябва да се сменя патрона и да имаш два ключа за колата. Аларма нямам.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:ARusev написа:genov1 написа:но като отключа и заключа няколко пъти на 3 или 4 път отказва да отключи
При изправна система са достатъчни 2-3 сек за закл. или откл.!Явно колата няма аларма!Направи си проба при свалена кора да направиш късо за 2 сек. в буксата за патрона(3-пинова е)!Ако така ти сработва надежно,значи проблема наистина ти е в ключетата на патрона(дръжката)!
Пробва ли това, което колегата ти е казал? Проблемът е или в патрона или в компресорчето, но щом когато не заключва, компресорчето все пак включва дори и за кратко, значи до него достига сигнал от патрона т.е. той (патронът с всички ключета, кабели, връзки и т.н.) работи и проблемът клони към компресора. Ако можеш пробвай с изправно работещ такъв от друг Пасат.
- pas1.8mi
Кьм патрона трябва да имаш 3 проводника!
Един плюс,един откл. и един закл!

- genov1
Да май са три, един за отключване и един са заключване. А вакуум помпата си работи, аз като взех колата не работеше ама след това смених моторчето и не съм имал проблеми. Плюс това на заключване работи винаги, проблема го прави при отключването. Незнам, странна работа??
- pas1.8mi
Направи ли пробата за която ти писах по-горе?Провери за спукани спойки в Компресора!
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Нова помпа маи
компресорче 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Направи ли пробата за която ти писах по-горе?Провери за спукани спойки в Компресора!
Не бързайте с купуването на "нова", защото не се знае и тя в какво състояние е. И аз мисля, че проблемът е в управлението на компресора - спукани спойки. Отваряш го, палиш поялника и където видиш спойка - наново да лъсне и мисля, че ще се оправи.
- genov1
Съмнявам се да е от вакуум помпата, щото си заключва нормално, ама ще я отворя все пак да я погледна. Ще сваля и кората да дам накъсо буксата на патрона, а кой пин с кой да вържа или да пробвам наслуки ..
- pas1.8mi
Намери пьрво плюса с лампа,маломощна!После го допирай към проводниците за проба!
- genov1
Вчера свалих кората на вратата и дадох буксата на късо - на заключване си работи а на отключване пак не. Т.е същото както и с ключа. Значи не е от ключето. Тогава остава да е вакуум помпата, сигурно има някъде недобра спойка. Като разглобя и нея ще пиша пак 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
genov1 написа:Вчера свалих кората на вратата и дадох буксата на късо - на заключване си работи а на отключване пак не. Т.е същото както и с ключа. Значи не е от ключето. Тогава остава да е вакуум помпата, сигурно има някъде недобра спойка. Като разглобя и нея ще пиша пак
Мисля, че това ще ти е от помощ - цък .

- genov1
Направих всичко което е дадено в темата за профилактика на компресора, разглобих го, разглобих и моторчето и му изчистих колектора, смазах го с графитна смазка сега се върти по-леко, сглобих го сложих го на колата обаче сега май стана по-зле, компресора не се изключва, включва му защитата след 10 сек и чак тогава спира. Защо така се получи си нямам идея
. Прегледах платката всички спойки са си добре, дори след това го свалих и огънах малко тези пластинки които са на една ос и изключват мотора когато се достигне необходимото налягане/вакуум, но нямаше никаква промяна. Стоях в колата вътре докато работи помпата и от никъде не се чува да съска, и в багажника се ослушвах (колата е в гараж на тихо). Като заключа всички палчета си падат веднага, както преди, значи си прави вакуума, само дето компресора не спира, защо така
. При отключване пак си отваря нормално, но компресора пак не спира, и ако завъртя ключа леко в обратна посока спира. Обаче като заключвам ако завъртя ключа пак така за да спре компресора, той си спира и уж всичко е ОК, и след няколко секунди се чува машинката и колата сама се отключва. Изобщо много странно се държи сега, ако натисна примерно палчето на шофьорската врата, централното заработва и почва ту за заключва ту да отключва
. Пръсках и буксата с контактен спрей. Май изобщо не трябваше да го пипам щом си вървеше. Притеснявам се че щом включва защитата моторчето скоро ще издаде багажа, сляд няколко опита почна да мирише на изгорял бакелит и машинката беше позагряла. Помагайте че вече не знам какво да правя