КАТ са напълно компетентни в случая. Освен това глобата няма нищо общо с материалните щети. Може да няма материални щети, но пак да има глоба. Глобата не служи за обезщетение на пострадалия. Фирмата, чиято е бензиностанцията може да си съди нарушителя отделно за щетите. В случая обаче бензиностанцията е застрахована и застрахователят ще плати. Дори да не е застрахована, нашият човек вероятно си има "Гражданска отговорност".
Затова и от бензиностанцията са извикали КАТ. Защото ако не викнат КАТ, застрахователите може да им откажат обезщетение. Ако нашият човек бе предложил да им заплати вредите, най-вероятно е нямало да се вика КАТ. Но той просто е бил неподготвен за това, което му се е случило.
azrod написа:Не казвам, че не трябва да идва, но е странно да ти вземат точки за нарушение на закон, в чийто правомощия изобщо те няма...
Аз лично бих го обжалвал този акт и не мисля, че ще съм единствения, който си иска точките. Виж от глоба няма как да избягаш, защото си нанесъл материални щети...
Човекът защо не се е разбрал с управителя на бензиностанцията намясто?