Скоростна кутия на Golf 3 1.6 Мi АЕА двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didonq
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия на Golf 3 1.6 Мi АЕА двигател

Мнениеот didonq » Съб 26 ное 2011 0:31

Здравейте,имам Голф 3 1.6 моно 75 коня с АЕА двигател.От едното бутало се е откъртило парче и е малко деформирано.Не е прескочил зъб на ангренажния ремък (по мнение на майстора).Диагнозата на майстора ми е или смяна на двигател с такъв втора употреба или основен ремонт на този.Предпочитам май варианта с смяна на двигател.Но имам едно неизвестно.Моята си скоростна кутия на кои модели двигатели може да се постави (мисля на АЕЕ по вуншен вид че може да стане)?Не намирам информация относно това.Ако може някой да помогне с какъвто и да е съвет ще съм много благодарен.А и да ме запознаете колко струва ориентировъчно смяната на двигател (като труд),че за момента ми искат 400-500 лв.Благодаря предварително на всички озовали се.

Малко снимки : http://didonq.snimka.bg/automobiles/gol ... alo.637031

Последна промяна от didonq на Нед 27 ное 2011 21:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: Скоростна кутия на Golf 3 1.6 Мi АЕА двигател

Мнениеот zfa159 » Съб 26 ное 2011 15:32

Най-лесно от всяка гледна точка е да вземеш същия двигател като твоя и да го боцнеш на мястото на твоя.Ел. инсталацията ще си стане 1:1,ще си прехвърлиш от стария ти всички неща - алтернатор,компресор за климатик,ако има и т.н. и си готов.Също така документално нямаш проблем - взимаш си двигател с дкоументи от бракувана кола или от морга,отиваш си в КАТ,сверяват ти номера,издават ти нов голям и малък талон и си заминаваш.
Ако смениш двигателя с друг,примерно АЕЕ,тогава трябва да смениш компютъра на колата и ел. инсталацията за двигателя,което си е трудоемко.Също може да имаш проблеми и с друи неща,като маркучи за натифриз,горивна помпа (едното е моноинжекция,другото е пълна инжекция и налягането на попмата е различно) и т.н. и т.н.
Отделно по мое скромно мнение,АЕА е много по-здрав от АЕЕ и няма дросел за 650лв mhihi :screwy

Потребителски аватар
vr0558at
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: AJM

Мнениеот vr0558at » Съб 26 ное 2011 19:38

според мен колега по добрия вариан е да си направиш ремонт на твоя двигател защото незнаеш в какво състояние ще е другия двигател

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 ное 2011 0:02

Я покажи това бутало!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 27 ное 2011 12:24

Е,ако може да се ремонтира,по-добре да се ремонтира,съгласен съм и аз,макар че ще излезе значително по-скъпо от цял друг двигател :) Ама с отчупено парченце от буталото,малко се съмнявам да не е изподрала цилиндъра.Искам и аз снимки,да му се радвам :)
:beer

Потребителски аватар
didonq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didonq » Нед 27 ное 2011 20:41

Благодаря за съветите Ви.
Вече знаем диагнозата след като смъкнахме двигателя и извадихме буталата.
За смяна на двигателя се усетих,че ще има проблеми особенно след като капарирах за да го смъкнат от блъсната кола двигател АBU.Бяха ми казали,че са еднакви,но уви никак даже.Стартера е от другата страна.моя саединител е обратен ,а на ABU е нормален.Що се отнася до АЕЕ видях го само обезкостен,но искаха толкова много пари,че даже не си направих труда да го разгледам обстойно.
Та след смъкването и разглобяването в почти домашни условия ;) оказа се,че едното бутало е разцепено яката,а си мислехме само отгоре.При положение ,че няма превъртял ангренажен ремък остава да се е случило следното.Колата ми е и на газ (LOVATO слагана в БГ).Предположенията са,че ми е даден малко по-вече аванс на делкото и след поредица от удари предварително на буталата (мое мнение)едното просто не е издържало.А и в допълнение на останалите 3 здрави бутала по 1 сегмент беше упечен свит.А предполагам на счупеното бутало са се опекли и 2-та и е започнало да се накланя и накрая не е издържало.(не ми се смейте само на аматйорските размисли :D )Блока няма поражения и мислим да не се шлайфа,че ще трябват и НОВИ бутала.
Та сега сме решили (с приятели с които ще направим ремонта - някои от тях работят в сервизи)да вземем от морга 1 (или 4 в зависимост от цената)бутало и да купим НОВ комплект сегменти.Също и нови гарнитури (глава,картер).Главата е ОК след удара няма никакви следи,но ще припаснем клапаните само.Мислим за сега да не се шлайфа главата.Ако имате идеи някакви споделяйте.
P.S. Ще се опитам да кача снимки на буталото да му се "порадвате" и вие :)И благодаря за съвета,че АЕА е здрав двигател,че по сервизите ми казаха,че е най-калпавия ;).

Малко снимки: http://didonq.snimka.bg/automobiles/gol ... alo.637031

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 ное 2011 21:45

Сигурен ли си, че стартера ти е отпред и си с обратен съединител?

Потребителски аватар
didonq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didonq » Пон 28 ное 2011 17:29

Стартера е отпред вижда се на първата снимка.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Пет 02 дек 2011 19:23

кутията ти е 020 става да сложиш и 1.8 АБС
АБУ не става , знам го от опит :да: и аз съм с АЕА
Есента щях да слагам друг двигател ,че и аз имам проблем с един от цилиндрите , допитах се до един голям за много хора майстор и той адски ме подведе. Каза ,че двигатела АБУ става за моята кутия. Да ама не :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”