Колко газ Ви харчат колите:
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Откакто смених вала забелязох едно явление на задаване на колата.Преди карам си по Шипка (изкачване) на 3та с 1500 оборота примерно след някой остър завой,давам газ и колата си потегля нормално.Сега вече има разлика определено и дърпа по-добре,но когато забия педала повече почва да се дави и да тресе.Първоначално си мислех,че тресе от бедна смес,но се усетих ,че от бедна смес глъхне,а не се тресе.Сега завих малко кранчетата и върви пак добре като преди.Иначе промяна в разхода няма,въпреки че кранчетата са по-завити.
В момента съм с 3 оборота първа камера,5 втора камера(врътки на тройника)
В момента съм с 3 оборота първа камера,5 втора камера(врътки на тройника)
-
сашо кубика
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм 2 карбуратор 2е.около 8/100.зависи къде зареждаш.Заредих за 10 лева и минах точно 32 км.Заредих на газстанция от голяма верига 20 литра и минах 248 км.докато пак угасне.Акракът ми е малко дълъг и не мога да го свивам много. 
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
40литра газ 260км градско само до 2-3та скорост
нещо бях се изнервил като все на студен мотор
Последна промяна от mk2_Golf83 на Съб 26 ное 2011 10:22, променено общо 1 път.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
A ако караш нормално?Гледам че си с 1.6
- mk2_Golf83
agent_kowalski написа:A ако караш нормално?Гледам че си с 1.6
9-10л на 100км ама пак си има тук там ръчка
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно,мерси 

Значе последно засичане с АБД мотор без газова уредба на бензин карам 7 литра на 100км , като паля всеки ден на студен мотор и на разтояния до 10км. С 30лв бензин х2.36лв=12.7 литра изминах 180км. На дълго ще дойде в повече тъй като мотора е топъл.... над 200км ще е за 30лв. Общо взето 1.4 горят малко лятно време пада с 1 литър по-малко. Общо взето за газова уредба не ми е идвало на акъла , поради това ,че е падала на 5 л. Какъв разход ще ми даде като сложа газова уредба сега зимно враме????
- mk2_Golf83
nikson85 написа:Значе последно засичане с АБД мотор без газова уредба на бензин карам 7 литра на 100км , като паля всеки ден на студен мотор и на разтояния до 10км. С 30лв бензин х2.36лв=12.7 литра изминах 180км. На дълго ще дойде в повече тъй като мотора е топъл.... над 200км ще е за 30лв. Общо взето 1.4 горят малко лятно време пада с 1 литър по-малко. Общо взето за газова уредба не ми е идвало на акъла , поради това ,че е падала на 5 л. Какъв разход ще ми даде като сложа газова уредба сега зимно враме????
8-9 макс на газ на студен мотор според мен,но това няма как ние да ти го кажем
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mk2_Golf83 написа:nikson85 написа:Значе последно засичане с АБД мотор без газова уредба на бензин карам 7 литра на 100км , като паля всеки ден на студен мотор и на разтояния до 10км. С 30лв бензин х2.36лв=12.7 литра изминах 180км. На дълго ще дойде в повече тъй като мотора е топъл.... над 200км ще е за 30лв. Общо взето 1.4 горят малко лятно време пада с 1 литър по-малко. Общо взето за газова уредба не ми е идвало на акъла , поради това ,че е падала на 5 л. Какъв разход ще ми даде като сложа газова уредба сега зимно враме????
8-9 макс на газ на студен мотор според мен,но това няма как ние да ти го кажем
Сериозно ли го мислиш това?
В тая тема човек може да се наслуша на какви ли не щуротии, ама тая просто утрепа коча с лопатата 
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
моята хм бегачка
газ разход
градско 12
изван 10 скорост 100-120 това е дереджето
газ разход
градско 12
изван 10 скорост 100-120 това е дереджето

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o на 1.4 мотор съм правил 7.5,ама 7 не съм има и по-големи майстори от мен

- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
моя голф па си харчи доволно газ(1.8 AAM),за 150км градско все на студен мотор по 5-10км макс,21литра газ.А пали на бензин гада,по 1+км като е студено.
Последна промяна от дзвера на Съб 26 ное 2011 18:53, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Най-икономичната кола в клас 1200 - 1600 кубика, която съм карал, е Кадет 1,3 75 коня. VW - тата му дишат ауспуха!
Последна промяна от muns61 на Съб 26 ное 2011 19:19, променено общо 1 път.
agent_kowalski написа:stefan4o на 1.4 мотор съм правил 7.5,ама 7 не съм има и по-големи майстори от мен![]()
Еми засичай от пълно празно и ще разбереш колко е.....Само че си носи една туба бензин , че бензиностанции може да няма на около....

Или пъниш резервоара до горе караш 100км и зареждаш да видиш резултата. Само , че моя самолет е 55 к.с. , а не 61
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
засичанията на бензин са малко кофти...единственото е пълно и пак до пълно.другото,което горе-долу е точно до светване на лампата.предполага се че светва винаги на едно и също ниво.нали ако сме сигурни че се движим по равен път и подобни.
иначе това да ти свършва бензина е страшна простотия поради няколко причини,най-значимите ,които са- първо се ебава помпата,ако е електрическа докато върти на сухо,след това тормозиш яко стартера докато подкачи наново бензин и накрая ,но не и по важност създаваш предпоставка за птп,защото бензина свършва изведнъж не е като газта да имаш пак малко мегдан да се изтеглиш някъде (като свършва газта двигателя се форсира до 2000-3000 оборота ,но нямаш тяга) а бензина свършва от раз и си до там.след това не се знае на колко удобно място ще свърши тоя бензин и къде ще спре колата да се занимаваш с тубите и глупостите и пак предпоставка за птп...
като вия някой да се мотае с тубите в града зле ми става...като не знаеш колко бензин имаш зареди си,а и като мъкнеш в багажника туба сипи си я предварително ако нямаш пари в момента или изобщо не карай
edit: abd e 1.4 60 коня 107 нютона..не е 55 1.3ките на голф 2 са по 55
@мунс колко гори тоя кадет?
иначе това да ти свършва бензина е страшна простотия поради няколко причини,най-значимите ,които са- първо се ебава помпата,ако е електрическа докато върти на сухо,след това тормозиш яко стартера докато подкачи наново бензин и накрая ,но не и по важност създаваш предпоставка за птп,защото бензина свършва изведнъж не е като газта да имаш пак малко мегдан да се изтеглиш някъде (като свършва газта двигателя се форсира до 2000-3000 оборота ,но нямаш тяга) а бензина свършва от раз и си до там.след това не се знае на колко удобно място ще свърши тоя бензин и къде ще спре колата да се занимаваш с тубите и глупостите и пак предпоставка за птп...
като вия някой да се мотае с тубите в града зле ми става...като не знаеш колко бензин имаш зареди си,а и като мъкнеш в багажника туба сипи си я предварително ако нямаш пари в момента или изобщо не карай
edit: abd e 1.4 60 коня 107 нютона..не е 55 1.3ките на голф 2 са по 55
@мунс колко гори тоя кадет?
Върни се в “Автогазови уредби”