Мтел проблем със сметките

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Мтел измамници

Мнениеот velinsl » Чет 24 ное 2011 20:46

kossel написа:Няма ли разпечатка
ето на БоБ как е :

Изходящи национални обаждания мин. 77:00 7.70
Отстъпка 150 минути безплатни разговори към национални мрежи - стартов пакет bob - -7.70
ОБЛАГАЕМА СТОЙНОСТ
ДДС (20%)
ОБЩА СТОЙНОСТ

И аз имам бобена карта, но 15лв - да не са ги намалили?

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 25 ное 2011 1:15

soxy__ написа:Направи си една регистрация в интернет и си виж подробно кога, колко и с кои си говорил. Стига с тея митове вече за тайни отдели за надписване на сметки :D

Ако мислиш, че нямам регистрация и електронна фактура която не съм я гледал под лупа... Явно не си наясно и си заблуден доста какво правят. Само да ти кажа, че измислени разговори не е задължително да слагат, а просто пишат допълнителни минути върху вече проведените разговори. Как ще засечеш на фактурата си от 100 разговора на кои са надписали секунди и минути които общо правят примерно 30 минути надписани разговори? Просто няма как да го докажеш по никакъв начин. Единствено може да си чуеш разговор което също няма как да се случи. И също така на мен ми е интересно по какъв начин преизчесляват сметките и връщат пари (явно има как)?
Кой знае колко пъти са ви надписвали с дребни сумички сметките и никога не ви е правило впечатление докато не дойде по голямата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 25 ное 2011 1:56

N1P0 написа:
soxy__ написа:Направи си една регистрация в интернет и си виж подробно кога, колко и с кои си говорил. Стига с тея митове вече за тайни отдели за надписване на сметки :D

Ако мислиш, че нямам регистрация и електронна фактура която не съм я гледал под лупа... Явно не си наясно и си заблуден доста какво правят. Само да ти кажа, че измислени разговори не е задължително да слагат, а просто пишат допълнителни минути върху вече проведените разговори. Как ще засечеш на фактурата си от 100 разговора на кои са надписали секунди и минути които общо правят примерно 30 минути надписани разговори? Просто няма как да го докажеш по никакъв начин. Единствено може да си чуеш разговор което също няма как да се случи. И също така на мен ми е интересно по какъв начин преизчесляват сметките и връщат пари (явно има как)?
Кой знае колко пъти са ви надписвали с дребни сумички сметките и никога не ви е правило впечатление докато не дойде по голямата :Mr Green Fun

Аз съм засичал. Даже го бях коментирал по темата. Сравних брояча на телефона с минутите от фактурите и разликата по спомен беше към 20-25-30% надписани сметки. Ама иди докажи :dontknow:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 25 ное 2011 10:03

maxpayne написа:
N1P0 написа:

Аз съм засичал. Даже го бях коментирал по темата. Сравних брояча на телефона с минутите от фактурите и разликата по спомен беше към 20-25-30% надписани сметки. Ама иди докажи :dontknow:
Разликата идва от това, че апаратът смята точно до секунда проведените разговори.
Политика на мобилните оператори, не само на МТел, е че таксуването може да е на първите 30 или 60 секунди и след това на всяка секунда или на всяка минута, в зависимост от особеностите на вашия план.
Разговори под 30, респективно 60 секунди се таксуват като 30 или 60 сек., дори и да са по-малко.
Ако повечето ви разговори са такива, тогава от там идва тази разлика и това е отчетено във фактурата, проверете.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 25 ное 2011 10:39

М-тел провалиха и Мегалан!! maikomila

Днес - няколко пъти спиране на интернета. Нишо лошо. Но всеки опит за свързване с Мегалан за да съобщя за проблема е обречен на неуспех - "Кол центъра не работи!!!!" :bishop

Поне до сега Мегалан се славеха с добрата си техническа поддръжка!
Сега вече - да ни е честито обслужването от М-тел!

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 25 ное 2011 11:14

Тока им да не спре на хората и хайде в черната листа.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 25 ное 2011 11:25

Направих справка - телефонът ми пази лог с проведените разговори и продължителността им доста време назад (Нокия 5800 със симбиан).

На всеки разговор според телефона и справката в сайта на м-тел има около 1-2 сек разлика (в повече на сайта).

Може и моя телефон да отчита времето за разговор по друг начин, но при проведени около 500 разговора през месеца, това са 10ина минути отгоре, което не е толкова много (голяма част от тях са в бизнес група - безплатни)

Да кажем, че съм платил 4 мин по 15 ст. - около 60 ст "отгоре" ми е сметката - на 500 разговора, което пак казвам може да се дължи на различен начин на отчитене на централата и телефона.

Така че аз забележки към сметката в Мтел нямам.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 25 ное 2011 11:40

pensiq написа:Тока им да не спре на хората и хайде в черната листа.

Да бе, на три-четири пъти им спира тока за два часа!?!??
Айде стига сте оправдавали монополистите!

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 25 ное 2011 11:44

Не оправдавам никого.Плащайте си за бизнес план и тогава се оплаквайте от няколко прекъсвания в рамките на няколко месеца.Няма перфектни неща, камо ли интернет доставчик.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 25 ное 2011 11:48

pensiq написа:Не оправдавам никого.Плащайте си за бизнес план и тогава се оплаквайте от няколко прекъсвания в рамките на няколко месеца.Няма перфектни неща, камо ли интернет доставчик.

:applause:
БРАВО!

Желязна логика!
У нас само фирмите да са на далавера.
А аз, какво, да не би да не съм потребител??? И да нямам права?
Егати мисленето
Ами тогава да пуснат само бизнес абонаменти и готово...

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 25 ное 2011 11:54

Aneto не съм целял заяждане с Вас.Знаете ли колко е гарантираната скорост на повечето доставчици - 30%. С ръка на сърцето си напишете, колко често Ви е прекъсвал нета или скоростта Ви е била незадоволителна?Пра ва си имате и не виждам в случая как са нарушени те.

П.С.Станах адвокат на тея .......... :screwy

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 25 ное 2011 13:44

vasstop написа:
maxpayne написа:
N1P0 написа:

Разликата идва от това, че апаратът смята точно до секунда проведените разговори.
Политика на мобилните оператори, не само на МТел, е че таксуването може да е на първите 30 или 60 секунди и след това на всяка секунда или на всяка минута, в зависимост от особеностите на вашия план.
Разговори под 30, респективно 60 секунди се таксуват като 30 или 60 сек., дори и да са по-малко.
Ако повечето ви разговори са такива, тогава от там идва тази разлика и това е отчетено във фактурата, проверете.

Няма такова нещо, бях го обяснил и преди. Разпечатката на разговорите си идва точно до секундата. Вече каква сума ще осчетоводят към въпросния разговор зависи от персоналния ти план - може и 0 ако е към безплатен номер. Но отчитането е точно до секундата, погледни си фактурата.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 25 ное 2011 14:07

maxpayne написа:
vasstop написа:Разликата идва от това, че апаратът смята точно до секунда проведените разговори.
Няма такова нещо, бях го обяснил и преди. Разпечатката на разговорите си идва точно до секундата. Вече каква сума ще осчетоводят към въпросния разговор зависи от персоналния ти план - може и 0 ако е към безплатен номер. Но отчитането е точно до секундата, погледни си фактурата.
Да, така е, прав си, отчитането на времето е точно до секунда, но отчитането на сумата е в зависимост от посочените фактори по-горе, а нас ни интересува точно сумата, която плащаме, нали ;)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 25 ное 2011 17:31

vasstop написа:Политика на мобилните оператори, не само на МТел, е че таксуването може да е на първите 30 или 60 секунди и след това на всяка секунда или на всяка минута, в зависимост от особеностите на вашия план.

Точно това колегата @maxpayne ми го обяснява скоро, в първия момент и аз не го разбрах, но като помислих наистина се оказа, че начина тарифиране няма значение, дали ще е на 30 сек, или на 1 мин. не оказва влияние върху фактурата, защото там продължителността на разговорите е точно описана до секунда, т.е. ако те тарифират на 1 мин, по 50ст. примерно, но си говорил 30 сек. във фактурата ще пише - "30сек - 50ст.", ако си говорил още веднъж за 20 сек, ще пише "50 сек, 1.00лева", а няма да пише, че си говорил 2 мин.. т.е. гледайки продължителността конкретно може да се свери с брояча на телефона!

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 25 ное 2011 17:48

vasstop написа:Политика на мобилните оператори, не само на МТел, е че таксуването може да е на първите 30 или 60 секунди и след това на всяка секунда или на всяка минута, в зависимост от особеностите на вашия план.

Това е ясно и си го пише във всеки договор как е. Във всички случаи началното тарифиране започва 60с. Въпросът не опира въобще до разлика за 10 15 минути за да се чудиме дали е това. Тук става въпрос за разлики от 200 минути на месец ! Интересно как ще го обясните в последователност 3 месеца? И най-интересното как ще обясните връщането на пари след жалба ? На каква база ги преизчисляват грешките ???? :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”