Тъпия автоматичен смукач..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Re: Тъпия автоматичен смукач..

Мнениеот Div Selqnin » Съб 19 ное 2011 19:22

добре моля ви дайте някакво решение на проблем. Проблема ни е сериозен в тия студове и не всички сме от софия че да идваме до този и онзи серивз :). Имам книга за г2 и джета 2 и немога да се справя с проблема, обаче видях че на смукач трябва да държи от 2 800 до 3200 оборота на смукач :D maikomila :обичам ви

Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Съб 19 ное 2011 20:05

Ем mupko кажи как си го оправил проблема ?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 20 ное 2011 6:54

Момчета дерзайте и ви пожелавам успех.
Причините за проблемите ви може да са доста.За съжаление не можах да завърша курса за екстрасенси.А и жената е сварила бобеца,та и на бобец не мога да метна. facepalm facepalm

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 20 ное 2011 9:03

zvera92 написа:Ем mupko кажи как си го оправил проблема ?

Колегата има тема по въпроса. Потърси я. Ако не можеш да се справиш - сервизът в Орландовци те чака :Mr Green Fun Най-добре става със сваляне разглобяване, пълна профилактика де-що има мембрана се сменя с нова и те така :beer

Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Пон 21 ное 2011 22:44

оок :drunk

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Пет 25 ное 2011 8:39

maikomila maikomila maikomila
Оказа се че не е пиербурга е2е а е някаква простотия наречена екотроник това под какво име да търся? Три сервиза ме върнаха до софия не ми се ходи.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пет 25 ное 2011 9:18

Преди време имах подобни терзания с двойката и някой ми беше казал преди да запаля да ритам веднъж газта и тогава да паля(беше нещо с някакви термоампули, дето залепвали, или поне това си спомням) и по описания начин проблемите изчезваха....

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 25 ное 2011 12:08

Div Selqnin написа:maikomila maikomila maikomila
Оказа се че не е пиербурга е2е а е някаква простотия наречена екотроник това под какво име да търся? Три сервиза ме върнаха до софия не ми се ходи.

2EE е карбуратора.Монтира се на 1.6 72к.с. с код на маторя PN

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 25 ное 2011 16:46

vit_autosofia написа:

2EE е карбуратора.Монтира се на 1.6 72к.с. с код на маторя PN

"2ЕЕ" не е простотия!!!
Просто всичко си има екслоатационен ЖИВОТ!!! Карах такъв карб 6г. около 60к.км никога,ама никога не ми е направил проблем на газ,и на бензин разхода си беше супер,но в един момент "умря" и сега съм с Кейхин.

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Пет 25 ное 2011 17:52

2ЕЕ" не е простотия!!!
Просто всичко си има екслоатационен ЖИВОТ!!! Карах такъв карб 6г. около 60к.км никога,ама никога не ми е направил проблем на газ,и на бензин разхода си беше супер,но в един момент "умря" и сега съм с Кейхин.

maikomila И продължаваш да твърдиш че не е простотия? Карбуратор управляван от комп :banana идва банана с пижамата...

Айде за хората с моя проблем този линк го намерих из темите някой ако още не е намерил проблема си нека да види тук
http://www.vw-club.ru/service/manuals/2EE/

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 25 ное 2011 19:06

Div Selqnin написа:2ЕЕ" не е простотия!!!

maikomila И продължаваш да твърдиш че не е простотия? Карбуратор управляван от комп :banana идва банана с пижамата...

Айде за хората с моя проблем този линк го намерих из темите някой ако още не е намерил проблема си нека да види тук
http://www.vw-club.ru/service/manuals/2EE/

Ника ти потвърждава държанието ти.Защо трябва да е простотия?Нима си по-голям инженер от тези в Германия?Защо да е простотия?Аргументирай се?Карбуратора сам се регулира и намаля разхода на гориво.Това е един вид прехода от карбуратор към моноинжекцион.Сега ще кажеш,че и моноинжекциона е простотия?Като всяко едно нещо и то има живот както каза колегата.Това че в "б"ългария няма майстори и части с нищо не го прави по-лош.Ако имаше части щяхме да си караме доволни с него.

Потребителски аватар
chavdar123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavdar123 » Пет 25 ное 2011 19:49

На този карбуратор с екотрника проблемна част му е това от пред, в което се включва една голяма букса и няколко вакума. Води се нещо като стъпково моторче и с времето дава ядове. Ново може да се намери по магазините но си е цифра аз си сложих втора употреба понеже се намери без пари (а и имах същия проблем), но ми кара 1-2 седмици. Накрая отпадна този карбуратор и екотроника, сложих си нормален карбуратор, и за сега нямам проблем вече половин година. Малко се преправя тампона се завърта обратно и се пили с флекса тук-там, че не пасват после страничните болтове и газта ми опираше малко, но цялото припасване е не пвоече от 1-2ч. И проблемите с екотроника отпадат. Може би най-евтиния вариант поне за мен. :roll:

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Съб 26 ное 2011 17:37

а то обслужваемо ли е всмисъл да не да е някаква мембрана или нещо подобно или трябва да се подмени цялото ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”