АФН почистване на турбо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на турбо АФН
Ами мойта е чипосана и държи на загрял мотор 2 и нещо 3, но имам и бокс на копче който ги прави на 1,5-1,7 като погледна на празен ход, така че има какво да се дерзае ако ти се занимава.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
DJIGATA написа:mili 75 написа:Имам чувството, че нещо куца, чипосан АФН със добре работеща геометия трябва да развърта добре от 1700 оборота и това, че има осезаема разлика от спеклата в затворено положение геометрия, ме навежда на мисълта, че може да има някакъв пробем с Н75 или актуатора.Не че искам да те вкарвам в някакви филми, колега, тя колата и сега ти върви добре сигурно, но ако те дразни сегашното положение на развъртането на турбината може да пробваш с друг клапан Н 75 като за начало.
Да, бих пробвал но не ми се купува нов само за проба.А си мисля, че ако нещо не работи както трябва на логовете е щяло да се отрази, а човека който ги прави е специалист, той слага и чипа. А тя турбината си дърпа още от 1000+ оборота, но си напълва стойностите на 1980. Не знам, ако има от къде да взема за проба друг клапан, ще го пробвамИ стойностите на горивото на празен ход са ми малко високи, и за да дърпа малко по-добре трябва да се намалят на2.8/3.00, а моите са 4.+.Регулират се от плочката на помпата. Но това няма да се отрази значително
Иска ми се да мога да сравня с някоя друга чипосана...
Колега ,съвет . Не се занимавай с глупости ,точно така трябва да развърта турбината ! Кикдауна който търсиш се получава именно около 2к об. защото тогава мотора достига максималния си въртящ момент и изгорелите газове са вече в достатъчно количество и скорост за да развъртят турбината на макс.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Някои дали може да обясни в какво точно се изразява балансирането на турбо Доста гледах едно разглобено турбо и честно казано не ми е ясно какво точно се балансира Почвам да се чудя дали това не е поредния монтьорски мит
- achodemo
как кое колега!!!? Турбинните перки , балансират се чрез отнемане на матерял от тях на точно определени места. Нали разбираш ,че дори и един грам дисбаланс при 200х.об. е ужасно много . Ти сигурно се чудиш и на колелата на колата какво и защо им се балансирва!?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Е хубаво де нали турбото е балансирано в завода този баланс изпарява ли се при разглобяването?
- achodemo
Изпарява се моментално щом отделиш поне едната перка от оста . Двете перки заедно с оста се балансират в тандем .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: АФН почистване на турбо
ТОВА Е ПАЦИЕНТА.. И АЗ СИ ЧИСТЯ САМ ТУРБИНАТА....
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Евала колега, а с какво успя да я почисти така добре, защото в дизел форума прочетох, че с шкурка не било добре?
Имам и един друг въпрос относно 2 мнения по нагоре значи ако разглобя турбото без да пипам перкита и изчистя около тази перка на колегата в последния пост която е показал и геометрията всичко ще бъде наред и няма да има нужда от баланс или греша?
Имам и един друг въпрос относно 2 мнения по нагоре значи ако разглобя турбото без да пипам перкита и изчистя около тази перка на колегата в последния пост която е показал и геометрията всичко ще бъде наред и няма да има нужда от баланс или греша?
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Да, няма да има нужда от баланс. Само сгобяваш и караш.
Върни се в “Дизелови агрегати”