Мисля да си сложа газова или метан,кое препоръчвате?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Мисля да си сложа газова или метан,кое препоръчвате?

Мнениеот ktamen » Сря 23 ное 2011 20:08

Струва ми се, че със 17,50 на газ ще минеш 100км, а не 150 в задръстванията, преди разхода ми беше 12/100газ по 1,39лв - около 17лв срещу 9лв на метан пак за 100км. Трудно ми е да повярвам, че колата ти гори 8,5/100 газ в София в час пик.
Предишния ми голф имаше термоампула, този няма - те трудно могат да се сбъркат едно с друго.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 23 ное 2011 21:13

еми разхода ми е 8 и нещо до 9.последно днеска зареди от пълно до празно и дойде 8.2 паленето на бензин си го вадя от километрите не го бъркам.на теб метана като ти го смятам в литри излиза към 10/100.да речем че е толкова.така че това е.само не ми казвай и ти че колата не може да ми харчи толкова защото всеки пъти ми харчи толкова.ако не е вярно значи на газостанцията ми сипват повече и забравят да ми взимат пари за повечето :) и не карам само в задръствания.от единия край на софия до другия не може да висиш само по светофари.има и големи булеварди.за термоампула говоря за това -> http://online.merkury-bg.biz/Joomla/com ... 80x180.jpg

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 23 ное 2011 21:46

Да това е термоампула, аз нямам такова животно. Имах на предишния голф. За разхода ти съм твърде резервиран, освен ако не караш в 3ч през нощта. Колата си е твоя важно е ти да си вярваш, какво ти пука дали ти вярвам. Метана е нелепо да се смята в литри, по добре смятай пропана в килограми 1кг=2литра.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 23 ное 2011 22:03

смятам го за да мога да направя някаква сапоставка,като ми кажеш примерно 5кг как да го справня спрямо друг вид гориво,което харчи колата.
ианче не карам на къси разтояния мин 10км и карам кротко и спокойно.на теб метан в литри ти харчи 10 по мои сметки,така че на мен газ да ми харчи 8.5 средно според мен е нормлано :) както и да е.беще ми интересно ,защото обмислям варянт тази кола да я ползвам само за гораско(голфа) и да го оборидвам с един метан.благодаря ти за информацията :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 23 ное 2011 22:34

Много интересни методи за смятане използваш - все пак не забравяй, че бутилките ми винаги са пълни с 55 литра метан - дори когато метана "свърши" и голфа угасне метана в бутилките пак си е 55литра.
Ето тук http://www.vitogaz.bg/bg/Society_and_Na ... roperties/ Можеш да видиш колко тежи пропана и да смяташ по старомодния начин.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 24 ное 2011 9:52

Някъде бях чел че този 1кг метан се равнява на около 1.8 литра бензин,които би изгорила дадената кола ако се кара на него.Не че самият 1кг метан е 1.8 литра.Това е изкуствено сравнение и горе долу се получава толкова.При теб се получава 10литра и ако не се гонят иконоии в карането се получава толкова(няма да наливазм в подробности,с колегитата стефанчо редовно спорим по тоя въпрос колко харчат колите) но 10 литра бива.На колата и трябва някаква енергия за да развие дадена мощност и да се движи,за да направи това енергията винаги е една и съща(нали ако няма някакви "загуби" от неизправни чарклъци по калата) просто за тази енергия е нужно различно количество(било то литри или килограми) бензин,газ,метан и тн.
Иначе в случея най-добре е да се сравняват парите дадени за горивото,другото е да се добие някаква представа,с която сме свиканли.Като бях в Англия там си мерят с 1 галон колко мили ще минат,съвсем обратното на нас.То е същото,но човек трябва да свикне.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 25 ное 2011 15:16

Сложихтели уредба :talk:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 25 ное 2011 18:49

Днес карах малко шкодата фаибиа 1,2 на метан, на жената. Ходих да оправям предната бронята, беше подпряла трамвай mhihi
Заредих метан 4.3 литра за 115 км (6лв), това е градско в София, така че си е изгодно.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 26 ное 2011 16:10

Ако неси такси не е изгодно за мен да верно примамливо е като цена но по скоро да карам кола а не талига която едвам варви и в краина сметка не всичко е колата и ако му трябва за нормално използване 1 газ му е предостатачна според мен :beer

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Съб 26 ное 2011 18:17

vaiper 1 написа:Ако неси такси не е изгодно за мен да верно примамливо е като цена но по скоро да карам кола а не талига която едвам варви и в краина сметка не всичко е колата и ако му трябва за нормално използване 1 газ му е предостатачна според мен :beer

А не всеки иска да му върви колата някой искат да се возят и да си вършат работа и това им е икономия, а една 115 или 150коня кола и на метан ще си върви прилично

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 26 ное 2011 19:25

Имам пасат Б3 с метан и пропан - бутан едновремено от 4 години,
от известно време карам и шкода фабия, на жена ми на метан, шкодата има по-добра динамика, спрямо пасата.

Кажете вие колко време сте карали на метан и колко коли ?
Ако сте чували само, че метана ... ясно.
Защо хора които не са карали на метан дават акъли ?!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 26 ное 2011 19:47

Е как що, вицовете за блондинки са измислени от грозни брюнетки!
:beer

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 26 ное 2011 19:54

аз карам заводски метан на Кади и никога не бих си сложил на моя лична кола Метан! ама никога
естествено ако метан станциите станат колкото LPG бих се замислил, но така или иначе няма да ми е изгодно защото не въртя много километри , а и бутилките с тия 100кг и да вкараш 4-5 кг в тях означава през ден да вися по 20 минути за зареждане и само се разсипва окачването. не мерси!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 26 ное 2011 20:31

окачването пак много зависи..има хора ,които карат всевъзможни боклуци в багажника редовно.ето едни 20 килограма.един пълен резервоар бензин ти е 60килограма поне на по-голяма кола от класа на пасат.ето ти 80 килограма.като караш на някакъв вид газ няма да държиш пълен резервоар.така че всичко е относително.разбира се човек като кара малко метан не му трябва определено.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 27 ное 2011 9:31

agent_kowalski написа:окачването пак много зависи..има хора ,които карат всевъзможни боклуци в багажника редовно.ето едни 20 килограма.един пълен резервоар бензин ти е 60килограма поне на по-голяма кола от класа на пасат.ето ти 80 килограма.като караш на някакъв вид газ няма да държиш пълен резервоар.така че всичко е относително.разбира се човек като кара малко метан не му трябва определено.

Резервоара колега е сметнат кам общото тегло на автомобила от производителя сравнението ти е обаркващо малко,метана е за такси газта допустима гадост бенз или дизел му е маиката но доходи иска тая работа а не всички ги имат и затова само се приказва да гори по малко.Мисля че много се разглезихме маи и искаме с колата да ходим в тоалетната от там идва и нуждата от тарсене на алтернатижни източници и очакван малак разход с добавачни уредби носещи само ядове от колкото ползи според мен :beer

Върни се в “Автогазови уредби”