Проблем с таблото Golf 1.4
- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с таблото Golf 1.4
Колеги здравейте . Търсих доста във форумите но не намерих такъв проблем като моят. Значи влизам в колата таблото показва часовник и килотропоказателя паля колата и всичко изчезва няма нито обороти нито спидомера нито часовник Нищо. Ако някой е имал такав проблем да помага . Благодаря предварително !
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Re: Проблем с таблото Golf 1.4
Закачи го на ВагКом. Някоя маса или +
- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа е 3ка и пробвах с друго табло абсолютно същото е а 92ра година е и ми казаха че нямало букса за да го кача на компютара и аз гледах но не намирам ако има кажете каде е ?
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробваи с друг акумолатор.
- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Ми касетофонът не гасне нито пък осветлението . Не мисля че е то него . 

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rumbataa7 написа:Голфа е 3ка и пробвах с друго табло абсолютно същото е а 92ра година е и ми казаха че нямало букса за да го кача на компютара и аз гледах но не намирам ако има кажете каде е ?
Буксата се намира над запалката . Махаш пепелника , плъзваш декоративната пластмаса наляво и ти се открива буксата . Букса трябва да има 99% , ако няма на мястото на буксата има конектори/4 бяха мисля / - окъсяват се определени пинове от тях , кои точно - погледни в аутодата или ръководството за ремонт .След това по броя и интервалите на мигане се определя грешката ....но по-добре го остави на някой друг , че ако объркаш пиновете може да изгориш компа
И чакай да уточним - 1 -> като запалиш колата ли изчезват показанията ? 2.-> Или в момента , в който извадиш ключа и се изключват дисплеите на километража и часовника ?
1.Хлабава връзка някъде /получава се и при слаб акумулатор , но не винаги /
2.Има си бушон за бордкомпютъра и осветлението - погледни го . Всъщност бяха 2бр. - бушон номер 21 и 16 .
- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Получава се при палене на колата . Ще погледна дали има букса там където каза а скоро ми сменяха съединителя дали там може да са барнали някъде. В началото изчезваха уредите в движение ,изчезват и се появяват като часовника и дневния пробег се нулираха сега още при стар става така .
Махнах пепелника но няма подвижно капаче над запалката.Над пепелиника има едни 3 капачета малки едно до друго и под 2 от тях има някакви букси.
Махнах пепелника но няма подвижно капаче над запалката.Над пепелиника има едни 3 капачета малки едно до друго и под 2 от тях има някакви букси.
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За тези букси идва реч.Особенна полза от диагностика няма да има, не си прави илюзии.При смяна на съединител единствено може да има проблем с буксата на километража.Погледни да няма заголени кабели и от там да дава на късо.
- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Гледах от горе от горе но не видях такива. Познат ми каза че е възможно да има проблем в компютара но аз не мисля така.
колега вижси кабела за маса/-/ на скоростната кутия,може да неса го стегнали добре.
- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Къде се намира точно тази маса 

- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маса на този автомобил има от минус/-/ на акумолатора кабелът продължава под казанчето за охлаждаща течност/там е вързан с гайка към купето/ от там стига до дигателят и е свързана за болт,който държи двигателят за кутията.Това е под октопода/мястото за термостата/Другата маса е от двигател към бобина комутаторът.На тази кола маса от самата кутия към купето няма.Виж на снимката не съм го маркирал особенно стартелно но ще те ориентира.

- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих го най- накрая
една от буксите беше на половина извадена и съвсем случайно я видях та я вкарах както трябва сега всичко е наред 
една от буксите беше на половина извадена и съвсем случайно я видях та я вкарах както трябва сега всичко е наред 
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За коя букса става дума????
- rumbataa7
- Автомобил:
- Двигател:
Ми между дариатора и скоростната кутия в нея се свързват някакви кабели от кутията и двигателя до колкото видях .Черна с около 6 разклонения
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”