Разширяване централния отвор на джанти.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Re: Разширяване централния отвор на джанти.
Мда фрезата е по-удачния вариянт......па и е в пъти по лесно да се намери центъра 

grishitu написа:При такива случаи се пуска 1 в повече за да я подведат болтовете , а и по лесно да излиза джантата.
Пък и фреза с диаметър 57,1 едва ли се намира лесно.

- nappyboy
- Автомобил:
- Двигател:
Стругаря на който ги занесох е свършил добра работа! Днес пробвах джантите, пасват перфектно! 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ARusev написа:grishitu написа:При такива случаи се пуска 1 в повече за да я подведат болтовете , а и по лесно да излиза джантата.
Пък и фреза с диаметър 57,1 едва ли се намира лесно.![]()
На фрезата се слага борщанга и се правят всякакви отвори.
На струг се стържат само идеално прави джанти, щото и малко да мята, еб@на е работата. Двантата се центрова по този отвор, затова е толкова плътен по глажината.
Когато слагам на ФВ джанти от Опел, разликата е 0.5 мм и ги разкарвам с мафлекса - до този момент не съм имал проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ARusev написа:grishitu написа:При такива случаи се пуска 1 в повече за да я подведат болтовете , а и по лесно да излиза джантата.
Това несъм го писал аз, такава глупост няма да кажа никога.
На фреза центъра на джантата се намира много лесно, а и има инструменти с който може да стане точно на размер, но няма да обяснявам.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
grishitu написа:ARusev написа:grishitu написа:При такива случаи се пуска 1 в повече за да я подведат болтовете , а и по лесно да излиза джантата.
Това несъм го писал аз, такава глупост няма да кажа никога.
На фреза центъра на джантата се намира много лесно, а и има инструменти с който може да стане точно на размер, но няма да обяснявам.
Тази така наречена от теб " глупост " я написах аз

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Определено е по добре централния отвор на джантите да е с няколко десети от мм в диаметър по голям
Който не е блъскал по клеясали джанти , при това насред нищото , и с квото намериш
само той не знае за кво говоря. 

Последна промяна от POLO PAVLETI на Съб 26 ное 2011 22:11, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това с болтовете аз ще го кажа, че е глупост. По-горе писах защо. Ако не е така, що не правят отвора хлабав, 1 - 2 мм луфт?
Само при шпилки може да се води джантата по тях, и пак не се прави.
За домашно, помисли защо.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Това с болтовете аз ще го кажа, че е глупост. По-горе писах защо. Ако не е така, що не правят отвора хлабав, 1 - 2 мм луфт?
А сега твоето домашно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да навлизам в спор със компетентни майстори, който с каквито болтове иска с такива да кара. Болтовете не са направени да центрират джантата с техните конуси, за това се централния отвор. Хората който карат с фланци който са направени без стъпалото за центалния отвор на джантата....., рискът е за тяхна сметка. До колкото съм наясно май има разлика м/у фланци и центрираща втулка.
п.п. Еи сега ако не ми бият БАН друг път няма да е, но щом колегата който ми е направил забележка е компетентен ще че уча от него. Нямам какво да кажа повече.
п.п. Еи сега ако не ми бият БАН друг път няма да е, но щом колегата който ми е направил забележка е компетентен ще че уча от него. Нямам какво да кажа повече.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
POLO PAVLETI написа:muns61 написа:Това с болтовете аз ще го кажа, че е глупост. По-горе писах защо. Ако не е така, що не правят отвора хлабав, 1 - 2 мм луфт?
А сега твоето домашнозащо болтовете за железни джанти са различни от тези за алуминиеви??? Според теб конуса на болта не е направен за да затегне по добре джантата и да я центрира. А за хората които карат с фланци без центрираща фтулка нещо да ми кажеш???
Механика и съпромат учил ли си? Айде, бЕгай втори курс на техникумите от тошово време!
А тези, дето карат без центроващи втулки, най-много реват, че майсторите не могат да им балансират гумите.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Така !!! първо Бановете не ги раздавам аз, но все пак тука се спазва некъв благоприличен тон. Не мисля че ти се справяш !
второ - не мисля че не мога да изразя мнение , и то в раздела "направи си сам" ,а не в технически спесификаций на автомобили! Явно не си разбрал че не става въпрос за "как иззлиза от завода" , а как да се разшири отвор на дажанта , която на сто процента не е точно за този автомобил! Споделих лични впечатления и не малко опит!
А за този с механиката , просто нямам кво да кажа ! Най вероятно съм учил механика когато ти си бил в Ташкент
но това е друга тема.По Тошово време викаш , и в техникума
случайно да си чувал че има джанти без централин отвор

второ - не мисля че не мога да изразя мнение , и то в раздела "направи си сам" ,а не в технически спесификаций на автомобили! Явно не си разбрал че не става въпрос за "как иззлиза от завода" , а как да се разшири отвор на дажанта , която на сто процента не е точно за този автомобил! Споделих лични впечатления и не малко опит!
А за този с механиката , просто нямам кво да кажа ! Най вероятно съм учил механика когато ти си бил в Ташкент

- ZeroCool
- Контакти:
1мм си е сериозна хлабина......
2-3 десети са си напълно достатъчни
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
ZeroCool написа:1мм си е сериозна хлабина......
казах го просто ей така , примерно

- ZeroCool
- Контакти:
POLO PAVLETI написа:ZeroCool написа:1мм си е сериозна хлабина......
казах го просто ей така , примерноа и става въпрос за разлика в диаметър
ама просто ей така не е добре да казваш някви стойности...щото утре някой ще го прочете и ше изпраска 1мм.....и тоя централен отвор после никва работа не върши...и в диаметър си е много..прекалено много
Друг е въпроса, че аз понеже съм с тефлонови втулки ги престъргвах със шабъра на принципа докото влезе, щото челюстите ги смачкваха и нямаше как да ги престържа..а ме мързеше да си правя нови.