проблем със съединителя golf 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
canada_panda
Автомобил:
Двигател:

проблем със съединителя golf 2

Мнениеот canada_panda » Чет 24 ное 2011 9:08

двигателя ми е 1,6ТД 86г
преди 1 година смених феродов диск (беше си заминал от километрите) сложих диск които непомня каква марка беше!!! след 3000 КМ диска се скъса (м/у феродото и главината ламелите се прецакаха) преди месец смених отново диска като си купих уш марков LUK тои издарйа точно 600км и тои се скъса (поне така предполагам още не сам го свалял),но като включваш скорости а кола нетръгва незнам какво друго ще да е.
Въпросът м е: има ли смисал да сменям претискател и огледален при полошение че не са износени?
дайте предложенич от какво може да се късат така сези дискове?
scare scare scare scare scare scare scare scare scare scare scare scare scare scare scare

П.С.
и двата диска който са скъсани са избирани по каталог за този двигател, при монтажа неможе да объркаш посоката на диска(обратно неможе да се монтира)

canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със съединителя golf 2

Мнениеот canada_panda » Съб 26 ное 2011 12:33

никои ли няма мнение по въпроса ми ? :| :| :| :|

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 26 ное 2011 13:07

Съединителя се сменя комплект,за да не става така.Феродов,притискателен и лагер ако има,ако няма и лагер,се сменя платото,при обратния съединител.
Притискателя не знам как го виждаш дали е в ред, като има значение не само огледалната поврхност,където е феродото,ами и в какво състояние са пружините на "слънцето",които с времето и ползването се износват и губят свойствата на материала,от който са и започва да притриса като тръгваш,да прави белички и педала става по-тежък. Не може да обвиниш за този проблем феродовия диск,след като си скъсал два за 3600км :screwy .С LUK работя от както прецакаха качеството на Закс пред 2 години и нямам никакви забележки към марката.
:beer

canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот canada_panda » Съб 26 ное 2011 20:02

zfa159 написа:Съединителя се сменя комплект,за да не става така.Феродов,притискателен и лагер ако има,ако няма и лагер,се сменя платото,при обратния съединител.
Притискателя не знам как го виждаш дали е в ред, като има значение не само огледалната поврхност,където е феродото,ами и в какво състояние са пружините на "слънцето",които с времето и ползването се износват и губят свойствата на материала,от който са и започва да притриса като тръгваш,да прави белички и педала става по-тежък. Не може да обвиниш за този проблем феродовия диск,след като си скъсал два за 3600км :screwy .С LUK работя от както прецакаха качеството на Закс пред 2 години и нямам никакви забележки към марката.

колкото и да е износено всичко в системата каква е логиката да къса феродовия диск ?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 ное 2011 0:00

Разглоби и виж, така пишем само напразно. Главини късат разни уж италианчета, знам ли твоят кой измекяр го е правил...

canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот canada_panda » Нед 27 ное 2011 0:38

muns61 написа:Разглоби и виж, така пишем само напразно. Главини късат разни уж италианчета, знам ли твоят кой измекяр го е правил...

лично аз си го сменям и си купувам дисковете :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 ное 2011 0:56

Ти си го сменяш, ала кой го е мейднал!
:screwy

canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот canada_panda » Нед 27 ное 2011 9:18

muns61 написа:Ти си го сменяш, ала кой го е мейднал!
:screwy

ахам неразбрах ккво имаше впредвид

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 27 ное 2011 11:57

Кой го е произвел искаше да каже колегата :)
Ами логика няма принципно, ама аз съм виждал всякакви нелогични неща, примерно феродов диск, който за 1000км не се е износил грам,ама пък е вкопал почти 1мм маховик (италиански някакъв беше сложил човека).Виждал съм и феродов,който се разпада за 500км и остава на нитове и те задират в маховика и се къса по описания начин.
То има и човешки фактор, може колегата да тръгва с 6000 оборота и колата да е с гуми 245-ци примерно и съединителя да не го понася добре,не се знае mhihi

canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот canada_panda » Пет 02 дек 2011 14:15

резултата: след като свалих скорости и саединителя феродовия диск изглежда здрав :shock :shock :shock свалих претискателния ттои също здрав ама много износен спрямо новия който купих излезна ми 170лв претискател с феродов с чинииката и шиша(съединителя ми е някакав по рядко срещан явно) комплекта който купих е оригинален закс.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”