Странно присветване на лампата за маслото
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Странно присветване на лампата за маслото
1л на 10 000, но веднъж долях Q8 15/40 и двигатела утихна.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
дали ще е 10w40 или 15w40 ако маслата са читави не трябва да има разлика защото на топъл двигател вискозитета им трябва де е 40 разликата им е на студен 15w не е препоръчително за турбината ако искаш по гъсто масло на загрял двигател търси 50 или 60 индекс
- Golf_Diesel_
Проблема все още не съм го решил, защото се надявам като сменя маслото и филтъра да се оправи.Днес ходих насам натам и отново като дойде баира, настъпвам и като изляза горе светва лампата.Ако съм на 5та като дам газ и мине 2300 оборота някъде светенето спира.Другия вариант е от 5та вкарвам 4та и тя си вдига оборотите-лампата пак спира да свети.Това ме навежда на мисълта че не е датчик за маслото.По скоро филтър, масло или маслена помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво имаш в предвид като казваш "баир"?Да не би от як наклон помпата да "захапва" въздух от картера?Проба на висок режим на равен път,или поне нормален ,при зор ще покаже,на повечето им светва след каране на магистрала и последващо отнемане на оборотите.
Системата отчита 2 датчика и обороти,ако някой не е адекватен-мига,обикновено е виновен "датчик-високо налягане",или действително е под 2 бара.Или я караш в пределно ниски обороти?
Системата отчита 2 датчика и обороти,ако някой не е адекватен-мига,обикновено е виновен "датчик-високо налягане",или действително е под 2 бара.Или я караш в пределно ниски обороти?
- Golf_Diesel_
Ще дам пример с аксаковския баир, който се намира до Варна.По време на качване на наклона съм на 4та рпез цялото време, след като мина на равното включвам 5та и държа около 2000 оборота-това по скоростомер е около 100-110 (не помня точно). Като задържа така и след около 20 сек. започва да свети лампата и да свири зумера.Когато натисна газта на 5та и мине 2300-2400 оборта лампата изкасва, другия вариант е от 5та да вкарам 4та и като си вдигне оборотите-лампата отново спира да свети.Последния път като ходих до Варна доста често взе да ми свети лампата като карам на 5та със 200 оборота.След около 2000 км ще сменям масло и ще пиша какво е станало.Ако светването на лампата отново продължи към какво да се насоча
Датчика който е на масления филтър съм го сменял лятото, тоя който е горе на главата не съм го бутал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно тоя датчик отгоре дава сигнала в случая.Ама ако не е от него или от маслото-насочвай се към основни,биелни и други лагери.Преди всичко премери налягането с външен манометър,то ще си покаже на загряла кола,датчик ли лъже или си има проблем в магистралата
- Golf_Diesel_
Виж на предната страница какво съм писал!Налягането на маслото ми беше първата работа да измеря.
Ами смени датчика тогава. Нищо не ти коства освен едни 15-тина лева. Не знам как търпиш да караш толкова време с пищящ зумер. Половин час след като писна моя зумер заради тоя датчик отидох и го смених...то не се издържаше тая какафония! 

- Golf_Diesel_
За датчика на главата ли говориш 

Не знам при теб как е, но при мен на конзолата на масления филтър има два датчика. Според думите на майсторите, които се занимаваха с тоя проблем единия датчик бил за високото налягане на маслото, а другия за ниското. След като им казах за проблема те първо измериха налягането на маслото и след като се видя, че с него всичко е наред смениха единия датчик ( този, който е по-близо до блока) и нещата заспаха.
При мен проблема се изразяваше в светкане на лампата и пищене на зумера при обороти над 2000 когато мотора е под товар.
При мен проблема се изразяваше в светкане на лампата и пищене на зумера при обороти над 2000 когато мотора е под товар.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:като отворя капачката за маслото и хвърля по малко масло от там.
Мисля, че при отворена капачка не трябва да хвърля масло, поне при мен е така.
- Golf_Diesel_
Това според мен не е от значение за моя проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прочетох за измереното налягане,но все пак направи "полеви" тест-на загряла задръж оборотите на малко над 2000 и виж дали се случва проблема.В смисъл някаква повтаряемост.Иначе точно масленият на главата е за евентуална смяна(тип "нормално отворен"),цвета на корпуса е от значение!Ама му огледай и кабелчето преди смяна,случвало се е да прекъсва.
- Golf_Diesel_
В крайна сметка смених масления датчик, който стои на главата и проблема си остава.Скоро ще сменям маслото и дано да се оправи.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Има една подобна тема колега. В нея бях описал един трик за проверка на системата - погледни дали ще ти е от полза! http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=300194&p=3170872#p3170872
Върни се в “Дизелови агрегати”