повредена резба на леглото на свещта - AAZ
повредена резба на леглото на свещта - AAZ
моля помогнете повредих резбата на свещта колата е VW 1,9 gtd aaz
Re: повредена резба
Обясни по- подробно. Повредил си резбата на самата свещ или резбата на леглото, където тя се навива? Успя ли да развиеш свещта от главата на мотора?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: повредена резба на леглото на свещта - AAZ
Колега работата става сериозна.За да се направи нова резба трябва да се смъкне главата.Слага се пружинна вложка и се завива новата свещ.
благодаряви за коментара на мен ми беше ясно че трябва да стане така някои знае ли майстор в град Русе
Щом е така май нямаш много варианти за действие...
Предполагам си пробвал всичко възможно да навиеш новата свещ...?
П.С. Как успя да съсипеш резбата?

П.С. Как успя да съсипеш резбата?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Зависи колко е зле работата може и да не се сваля глава. Виждал съм как оправят развалена резба на свещ на бензинова кола без да вадят глава. Ама там не беше много 1-2 витки бяха проблемни. Та във каналите на метчика сложиха грес за да обира стружките за да не паднат във цилиндъра.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колега зависи и на коя свещ е.Ако е на кофти място и не може да се работи с медчик лошо.Ако е напълно съсипана резбата само с вложка .Ако е малка повредата да се дооправи с медчик да се продуха с комресор и да пали без свещ да издуха ако остане нещо.Това се сещам за сега.
здравейте отново благодаря на всички за коментарите по случея свеща е 4-та и е напълно съсипана резбата понеже трудно се разви,развих я с гидория и другата новата свещ напрово влиза вътре
ще трябва дасе сваля главата.

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
milen05 написа:здравейте отново благодаря на всички за коментарите по случея свеща е 4-та и е напълно съсипана резбата понеже трудно се разви,развих я с гидория и другата новата свещ напрово влиза вътреще трябва дасе сваля главата.
Много , много не приятно се е случило колега , дано да минеш по-евтино с ремонта и най-важното КАЧЕСТВЕНО да ти затворят мотора тези пишман "майсторчета" дето са се навъдили навред. Върви при сигурен ,ако е възможно . Най-добре при някой колега тук от форума . успех
здравеите проверих в няколко сервиза всички искат между 200-300 лева за ремонт но понеже не ми се дават толкова пари точно по-време на зимата празниците и реших да изолирам свеща като навия болт на нейното място препоручаха ми стругар и утре сам при него той ми каза че може да стане ще карам на 3 свещи времено все пак сме в криза и сме българи ще ви пиша утре
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Струва ми се ,че ще си
по-късно ,ако направиш така. Ти си знаеш ,за да спестиш сега 300лв после да не стане така ,че няколко пъти по 200лв да стъпи . Опичай си акъла 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
колега помисли си добре.Дори не искам да си помисля как се пали дизел с 3 подгрев. свеща вместо 4 на -15градуса ,то ни акумулатор ще издържи нито стартер.Не се меся сам прецени, просто си споделям мнението.
-
- Автомобил: Audi A3 8p
- Двигател: BKD 2004
Една глава за ААЗ мотор едва ли е толкова скъпа... по-добре според мен 2-ра употреба и си в джаза
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
200 - 250 лв е една глава
.Звънях в цяла България и това ми обявяваха всички 

Върни се в “Дизелови агрегати”