покупка на Seat Vario

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
bigsilverman
Автомобил: Skoda Octavia II FL TDI 140hp
Двигател: 2013

покупка на Seat Vario

Мнениеот bigsilverman » Сря 23 ное 2011 23:02

Здравейте колеги,
намислил съм да си взема сеат варио 2001г. - по-точно този екземпляр http://www.mobile.bg/11319104918192099
Имам няколко въпроса:
1. като цяло колата страда ли от т.нар. детски болести - някакви серийни дефекти
2. дисплея на таблото за климатроника и радиото дефектира ли често?
3. чести за нея лесно ли се намират - имам предвид едрогабаритни - калници, капаци и по специално заден, че не съм виждал много по улиците?

Благодаря предварително на отзовалите се :)

Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 23 ное 2011 23:10, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Re: покупка на Seat Vario

Мнениеот slavi13 » Сря 23 ное 2011 23:28

колега, не ме разбирай погрешно, но не ти препоръчвам кола която е къса серия, ако не дай си боже :bishop ти се обади нещо, ще трябва да го взимаш все ново. Общо взето колата като цяло двигател скорости и ходова част са задоволително здрави, и стават от стандартният модел но комбито е по рядко и има козметични разлики като фарове задна врата и стъкла отзад. дано да сам ти помогнал, това е което се сещам ей така както си лежа, но както си решиш, късмет.

bigsilverman
Автомобил: Skoda Octavia II FL TDI 140hp
Двигател: 2013

Мнениеот bigsilverman » Чет 24 ное 2011 8:09

едрогарабитните части - ясно, а въпросния дисплей в центъра на таблото и електрониката като цяло как са? :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 24 ное 2011 9:39

bigsilverman написа:едрогарабитните части - ясно, а въпросния дисплей в центъра на таблото и електрониката като цяло как са? :)

Губи картина често - това е масов проблем :да:

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Чет 24 ное 2011 19:00

аз имам ибиза с такъв дисплеи и вече 4 години нямам проблем :да: За сега съм много доволен здрава колица.
А относно че са рядкост варио мисля че колегата доста греши ,има и то доста .Ако е добър екземпляра взимаи няма да съжеляваш.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пет 25 ное 2011 17:47

Колега,
колицата е доста здрава. Доста срещана по мои наблюдения (за справка може да видиш колко обяви има).
Единствената детска болест е дисплея, но това си е до късмет вече.
Ако колата читава не му мисли ;)

Успех

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Пет 25 ное 2011 20:04

Здравей,колега!Имах няколко месеца Кордоба-Варио,ТДИ-ALH-мотор.Та този Сеат е някаква смесица между Голф-3 и Поло.По предницата всико от Г-3,отзад Поло.Което си е евтиния.Двигателя няма да го коментирам-доказан е.Проблеми с електрониката по мотора не съм имал.Но с интериора :banghead: .Дръжките за отваряне на вратите са от мн.чуплива пластмаса.А са си пари.Някъде из форумите продаваха алуминиеви отливки за по 30-40лв-бр.Тапицерията на вратите се отлепва-задлжително и е супер дразнещо.Не е удобно регулирането на парното,климатика,избирането на режими на музиката.Въобще целия централен панел малко неудобен-но се свиква.Прегледай всичките му копчета дали работят и включват каквото трябва.Дисплея в студа миналата зима взе да си губи цифрите.Сигурно има и още кусури,но не се сещам сега за тях.Но като затвориш едното око:си е много добра колица с малък бюджет за поддръжка. :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 25 ное 2011 23:12

Тая кола е била на 140 000 колкото я пишат преди мнооого години mhihi Иначе кола като кола,ако ти хареса като я видиш значи е твоята,за части и поддръжка едва ли ще се различава от всеки друг сеат независимо от модификацият на купето !

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 26 ное 2011 1:16

То и на вид се види,че интерйора е праен в час по трудово,явно и качеството е такова.Сеатите винаги са ме отблъсквали заради отвратния си интерйор(извинявай колега,просто мнение)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 26 ное 2011 12:15

Левия стоп е сменян.
Може да е сменян само той, но може и ламарините да са правени.
Говоря да конкретния пример.

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Съб 26 ное 2011 12:48

За това, че е къса серия- къса е, но че части се купуват нови, щото нямало, не е вярно.

За дисплея в центъра - малко са късметлиите с цялостно работещ дисплей, предимно почва да се губят хоризонтални ивици. Очаквай ядове и с копчето на централния дисплей - смяна на потенциометъра не върши работа, изпробвано mhihi

И да - голямо тракане пада през зимата. Много вибрации, поне при мен и още доста колеги с този модел е така.

Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Мнениеот klimatronik » Съб 26 ное 2011 21:30

blinder написа:Левия стоп е сменян.
Може да е сменян само той, но може и ламарините да са правени.
Говоря да конкретния пример.

Ясно си личи, че е пръскан задния ляв калник- има доста голяма разлика в сравнение с двете врати. На снимката където е снимана само джантата също се вижда как е боядисан калника и от вътре.
Все пак може да е било нещо малко, не може да се говори, че е удряна преди да се види.

Napalmcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Napalmcho » Нед 27 ное 2011 18:51

Задните лагери 99% съм сигурен, че са ежегодишен консуматив... може и по 2 пъти на година - около 20-30лв струват най-хубавите. Зависи колко караш и как.
Дръжките за отваряне на вратите от вътре често се чупят. Копчетата за ел стъклата също понякога.
Рано или късно проблеми с или около турбото, ако се наложи да се подменя(много рядко се случва но се случва - скъпо). Зависи колко си запознат с ТДИ моторите, като цяло са здрави и нямат проблеми. Тази е с демпферен маховик, там е скъпо ако му дойде реда да го сменяш докато колата е в теб. :)

Поздрави!

Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Мнениеот klimatronik » Нед 27 ное 2011 21:05

Napalmcho написа:Задните лагери 99% съм сигурен, че са ежегодишен консуматив... може и по 2 пъти на година - около 20-30лв струват най-хубавите. Зависи колко караш и как.
Дръжките за отваряне на вратите от вътре често се чупят. Копчетата за ел стъклата също понякога.
Рано или късно проблеми с или около турбото, ако се наложи да се подменя(много рядко се случва но се случва - скъпо). Зависи колко си запознат с ТДИ моторите, като цяло са здрави и нямат проблеми. Тази е с демпферен маховик, там е скъпо ако му дойде реда да го сменяш докато колата е в теб. :)

Поздрави!

Не знам от къде ти дойде на ум това за лагерите :screwy но това, че се сменят толкова често не е вярно.
Мойта е с 20мм фланци отпред и отзад, още от Италия и не са мърднали.
И за съдинитела си има лек- недемпферен маховик, ноо за турбото си мноого прав mhihi

Napalmcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Napalmcho » Нед 27 ное 2011 22:40

А твоята ВАРИО ли е? Проблема с лагерите идва при всички комбита и седани на VW и SEAT, понеже ползват задните мостове от късите версии. Визирам ФВ ВЕНТО --> ГОЛФ3, СЕАТ ТОЛЕДО --> ГОЛФ2/3, ИБИЗА->ПОЛО обаче ИБИЗА ВАРИО - ИБИЗА(ПОЛО); И от там идват проблемите, неминуемо и фланци и изнесени джанти допринасят за проблема с лагерите, но основното е че теглото което пада върху задния мост при седаните и ВАРИО-то е съвсем различно от на базовите им модели.
Знам че има лек за съединителя. Може от 1Z, ABF, VR6 и т.н. и т.н., НО ако иска да си е както е от завода е скъпо.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”