Колеги интересува ме някой има ли впечетления от тези тонколони
HERTZ DCX 690. Идеята ми е да ги захранвам без усилвател с 4x50 MOSFET
http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=17&style_id=41&substyle_id=246
Мнение за HERTZ DCX 690 ?!
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не съм ги чувал как пеят но определено са за стъпало,няма да можеш да ги захраниш дори и на 50% без усилвател.
Насочи се към нещо с по малка мощност (гледай нещо с малък магнит) щом мислиш да си без стъпало
http://www.electron.bg/product_info.php ... =2a&page=2

Още един глас за Hertz DCX690. Скокът, който направих от заводски говорители към тези елипси беше огромен
Автомобилът е Пасат Б3 - не съм рязал оригиналната кора. Направих дървени рамки и ги повдигнах на 3см, а магнитите потънаха в дупките на оригиналните говорители. Слушам ги на Nippon 7501 USB и ако не беше доста неприятния шум от стъпалото на касетофона в средните честоти бих казал че са перфектни. Просто при мен не могат да покажат това, на което са способни. Препоръчвам ти да си помислиш за инвестиция в басов говорител. Определено се чувствува липсата му. На CD с музика на Bass Mekanik и други изпълнители с явно BASS насочено звучене мембраната потрепва но липсва сила. Сега пред мен стои дилемата за ES 250 или Кenwood W серията, поставен на кората - искам да запазя багажника си и захранен с подходящ усилвател.
Послушай ги ако имаш възможност. Чувствителността им е добра.
Успех в CAR Audio-то

Послушай ги ако имаш възможност. Чувствителността им е добра.
Успех в CAR Audio-то
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Да реалната им мощност не е повече от 50W. Иначе ми казаха в магазина, че са изключително чувствителни и свирят много добре без усилвател. Това, което обаче се чудя дали наистина има добре изразен бас?! По спецификация им дават от 45hz-22khz а гледам примерно pioneer-и 25hz-> започват ниските. Друг е въпроса, че pioneer-ите са по 150лв. А са и по-мощни май и незнам да ли си струва без усилвател да слагам такива. Значи на мен идеята ми е да си взема някакви добри говорители за кората отзад около 100-150лв макс.
Ходих до един магазин в пряката на мария луиза до лъвов мост, там ми препоръчаха Boshmann /били най-добрите в момента за тази цена а и в много отношения надсвирвали по-скъпи марки/, в авител ходих след това, там ми казах, че твърдо херц-а е мойта колона и била със страхотни характеристики и перформанс за без усилвател. Там казах, че Boschmann-а е малко пластмасов и трябва яко да го захранвамю, т.е. с усилвател. От друга страна в една Б4-ка чух едни Boschmann и то малки 16мм трилентови и имаше ебаси приличния звук и бас и всичко. Та се чудя какво да избера. Лошото е, че няма възможност да ги чуя и на двете места не са монтирани:(
Ефекта които търся е да има прилична музика вътре в колата, изобщо не държа да съм подвижна дискотека, но все пак да се усеща бас вътре.
Поздрави! [/i]
Ходих до един магазин в пряката на мария луиза до лъвов мост, там ми препоръчаха Boshmann /били най-добрите в момента за тази цена а и в много отношения надсвирвали по-скъпи марки/, в авител ходих след това, там ми казах, че твърдо херц-а е мойта колона и била със страхотни характеристики и перформанс за без усилвател. Там казах, че Boschmann-а е малко пластмасов и трябва яко да го захранвамю, т.е. с усилвател. От друга страна в една Б4-ка чух едни Boschmann и то малки 16мм трилентови и имаше ебаси приличния звук и бас и всичко. Та се чудя какво да избера. Лошото е, че няма възможност да ги чуя и на двете места не са монтирани:(
Ефекта които търся е да има прилична музика вътре в колата, изобщо не държа да съм подвижна дискотека, но все пак да се усеща бас вътре.
Поздрави! [/i]
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
astragt написа:Еййй хора, кажете нещо за Boshmann и Magnat??
Айде, че ми се иска уикенда да я свърша тая работа.
Херца ли да е или......?!
Аз лично Magnat не бих сложил. За Hertz мога да кажа от опит - много са добри за колони директно вързани към CD-то! Аз съм с предни Hertz и мога да кажа, че свирят супер.
Купувай Hertz и не му мисли много - тези 20-30 лв. отгоре ще си ги "простиш" като чуеш звука

Колега, радваш ли се вече на превъзходния звук от тези елипси?(е все пак всичко зависи от Head unita-a)
Ако имам възможност скоро ще сложа снимки на моя начин на поставяне на елипсите на кората на Пасата. Не е нещо необикновено, а ще трябва сериозно обезшуняване - имаше статия -http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=39991 и мисля да довърша започнатото с нея.
Успех!

Ако имам възможност скоро ще сложа снимки на моя начин на поставяне на елипсите на кората на Пасата. Не е нещо необикновено, а ще трябва сериозно обезшуняване - имаше статия -http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=39991 и мисля да довърша започнатото с нея.
Успех!
- The_Overmind
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също съм метнал око на тея колони. Предните отново Херц по-точно тези. Как да ги накарам да бухтят максимално добре за някакви човешки пари. Панела май ще е този Pioneer. Как ще звучат ако си ги сложа на кората на багажника и какво стъпало ми е необходимо.
Едит: Предложете ми събуфър пак на Херц плз.
Едит: Предложете ми събуфър пак на Херц плз.
Отново отговор от мен
.Относно питането ти The_Overmind за суб. Какъв е автомобила ти? - Бях решил да правя цялостно озвучаване на колата с говорители на Hertz, но както винаги финансите са определящи за реализацията на мечтите
Спрях се на ES250 един или два или един ЕС 300, но исках да ги поставя на кората(Пасат седан B3 `90г.), защото исках да не правя компромиси с обема на багажника. Но това въобще не е говорител за free air монтаж. Уви. Иска си кутия. Не че няма да свири или да няма налягане, но все пак си има заводски параметри, които е добре да се спазват. Затова сега с замислям за http://www.magnitola.ru/Passivnyj-sabvu ... -5761.html или по големия батко W3009 или W3010.
Параметри за 3010:
Диаметр, мм 300
Диапазон воспроизводимых частот, Гц 25 - 800
Мощность номинальная / Вт 200 максимальная, / 400
Пиковая мощность, Вт 1000
Сопротивление, Ом 4
Чувствительность, дБ 93
Но както казах всичко опира до малките хартиени изрезки в портфейла. Ще посъбера някой и друг лев и ще видим.
Относно DCX690 - аз сам много доволен от звученето. Само липсата на много ниски честоти (под 50 те херца) може да те насочи към моделите на Pioneer - Pioneer TS-A6911 или дори тези Pioneer TS-A6921 - 165 лева.
А и във форума има и много по-напреднали участници, които си изкарват прехраната с CAR AUDIO и могат да ти дадат компетентно мнение и решение на твоя, а и моя проблем.
Благодаря на тези, които помогнат.

Параметри за 3010:
Диаметр, мм 300
Диапазон воспроизводимых частот, Гц 25 - 800
Мощность номинальная / Вт 200 максимальная, / 400
Пиковая мощность, Вт 1000
Сопротивление, Ом 4
Чувствительность, дБ 93
Но както казах всичко опира до малките хартиени изрезки в портфейла. Ще посъбера някой и друг лев и ще видим.
Относно DCX690 - аз сам много доволен от звученето. Само липсата на много ниски честоти (под 50 те херца) може да те насочи към моделите на Pioneer - Pioneer TS-A6911 или дори тези Pioneer TS-A6921 - 165 лева.
А и във форума има и много по-напреднали участници, които си изкарват прехраната с CAR AUDIO и могат да ти дадат компетентно мнение и решение на твоя, а и моя проблем.
Благодаря на тези, които помогнат.
- The_Overmind
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси много
. Колата ми е Голф 3 1.9 ТDi 94 година. А финансите определено са определящи:) . Иначе искам всички колони да са ми Херц. Та значи на кората няма да стане...А кутия за багажника горе долу колко ще излезе и какво място ще заеме? Не че съм се утрепал да превозвам багажи, но пак искам да остане малко място:)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”