покупка на Seat Vario
- klimatronik
- Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
- Двигател:
Re: покупка на Seat Vario
Не, не е варио, дори не е този модел. Както и да е. Разликата между Варио 1.9 ТДИ 110 и Ибиза 5вр. ТДИ 110 е 66кг (1133-1199). Със сигурност ще има някаква разлика в износването на лагерите и то най-вече защото колата ще се ползва като комби, но чак пък 2 смени годишно...

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Аз съм с поло комби и вече близо 100 000 км. навъртени от мене няма никакви проблеми с лагерите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми дано още толкова да не ти се налага да ги сменяш.
На Толедото ги сменихме миналата година, сложихме ФАГ, сега пак вият. Един приятел на Вентото си ги сменя всяка година, не знам какви слага. Друг с Толедо смени за 30х.км само единия. Който майстор да питам все ми казва "на тия коли, лагерите задните са консуматив".
Така, че дано сте прави, аз казвам мнение от това което лично съм видял.
Поздрави!
На Толедото ги сменихме миналата година, сложихме ФАГ, сега пак вият. Един приятел на Вентото си ги сменя всяка година, не знам какви слага. Друг с Толедо смени за 30х.км само единия. Който майстор да питам все ми казва "на тия коли, лагерите задните са консуматив".
Така, че дано сте прави, аз казвам мнение от това което лично съм видял.

Поздрави!

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Napalmcho написа:Еми дано още толкова да не ти се налага да ги сменяш.
Така, че дано сте прави, аз казвам мнение от това което лично съм видял.![]()
Поздрави!
Има нещо такова. На нашето Толедо 2 пъти са сменяни за 70 000км. Но вторите ги разби некадърен майстор при ремонт на едната ос

-
- Автомобил:
- Двигател:
Цената им е такава, че според мен лично не трябва да притесняваме от смяната им всяка година. В крайна сметка 40-50лв за лагери, ако искаш и през месец да ги сменяш ... не мисля, че са разход. Те тия лагери станаха исторически в тази тема. 
За справка на БМВ Е30(кола 1983-1994) заден лагер е 50лв, труда за смяна е още толкова. Така, че на СЕАТ и ФВ не мисля, че е болка за умиране.

За справка на БМВ Е30(кола 1983-1994) заден лагер е 50лв, труда за смяна е още толкова. Така, че на СЕАТ и ФВ не мисля, че е болка за умиране.
-
- Автомобил: Skoda Octavia II FL TDI 140hp
- Двигател: 2013
Колеги, безкрайно много благодаря за отговорите. Единственото, което ме притеснява е какво се прави ако/котаго дисплея се предаде, защото командва доста неща?
Може би това е единственото нещо, което ме спира да си взема въпросното возило.
Благодаря предварително за отговорите.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, вече такива Сеати има доста по моргите... вероятно ще е относително 'скъп' но все пак няма да е болка за умиране. Искам да ти кажа, че двама приятели имат ИБИЗА СПОРТ ТДИ 110к.с. с такива дисплеи са и за сега нямат проблеми ... т.е. вече по 10тина години дисплеите са работили и продължават да работят. Според мен всичко е въпрос на късмет. Просто виж попитай в някоя морга колко пари ти искат за цялата конзола с дисплея, да се ориентираш, ако евентуално нещо роди, да знаеш за какви пари да се готвиш.
Според мен, основен приоритет като гледаш колата е да се види състоянието на съединителя и дали влиза в авариен режим заради проблеми ОКОЛО и с ТУРБОТО. Тези неща ще са ти многократно по скъпи от един дисплей.
Поздрави!
Според мен, основен приоритет като гледаш колата е да се види състоянието на съединителя и дали влиза в авариен режим заради проблеми ОКОЛО и с ТУРБОТО. Тези неща ще са ти многократно по скъпи от един дисплей.
Поздрави!
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
колега относно лагерите, наистина си е бокла за този модел с конусните , лагери, зависи какви са, как се регулират, и да се наглеждат, имал съм случай да не ги пипам с години, а някой път ми се е налагало да ги сменям на 20 000 км. но пък цената е приемлива и не са сложни за смяна. Сега за прословутият дисплей на средата, заради инженерната глупост да минава всичко през радиото, уволняват целият инженерен екип на Сеат в Испания, фирмата губи над 40 милиона евро за две години от рекламациий, проблема не е в дисплея, а гори някаква част вътре в радиото, направили сме доста(изпраща ме ги на специалисти) нито един не се е варнал за рекламация след ремонта, значи както се улучи. Както казах по рано, сравнително здрави коли са като двигател скорости и укачване, но винаги може нещо да се обади. Така, че късмет.
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
bigsilverman написа:Колеги, безкрайно много благодаря за отговорите. Единственото, което ме притеснява е какво се прави ако/котаго дисплея се предаде, защото командва доста неща?
Най-добре на място провери самият дисплей - виж през лостчето дали се виждат всички показания и огледай за хоризонтални черти.
Дори и в даден момент да почва да изчезва няма да ти повреди функциите на борд компа. Ако на въпросното Варио му работи нормално не се притеснявай толкова. За пример мога да дам моята Ибиза, която я купих с работещ дисплей преди 3 години и все още работи без грешка

-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Що не се огледаш за модела преди фейслифта (до 1998). Интериорът е на VW Polo 6N, т.е. в пъти по-здрав от въпросното недоразумение; няма дисплеи, а екстрите са същите. Е... почти, защото е с обикновен климатик.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди фейслифта 110к.с. е АФН, тази с фейслифта е АСВ. Пък и какво му е лошото на дисплея?
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Лошото е че дефектира относително често. Но ако това може да се избегне при покупката (ако наличието му не е решаващо при избора на автомобил), то няма как човек да не се сблъска с ниското качество на материалите използвани в интериора.
Това за катастрофалното износване на задните лагери е мит.
Части общо взето като за Polo, като изключим задницата. Ако някой те нацели отзад...
Това за катастрофалното износване на задните лагери е мит.
Части общо взето като за Polo, като изключим задницата. Ако някой те нацели отзад...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”