Препоръчайте хубава брадва за цепене на дърва
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Препоръчайте хубава брадва за цепене на дърва
Абе така си се цепи както си цепят по клиповете, лошото е като ти се падне некоя изсъхнала чворива бука израстнала на северен склон. Все едно биеш в бордюра - не подава изобще. Да не приказвам за изсъхнали тополи и върби, а пък за габер.... мъкаааааааааа.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези дървета за клиповете дето като го удариш и се цепи на 6 сигурно вървят 300-400 лева за кубик
Как го правят мързеливите:

Как го правят мързеливите:
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
red rider написа: ....Тя беше /и все още е / обикновена руска брадва със заварена дръжка от дебела ВиК тръба. Доста трудно я завари , но от толкова години я използвам не успях нито да я счупя , нито да я изкривя дори . Малко е тежичка но за мен това не е голям проблем , само не мога да разбера защо всички като я видят пулят очи
.
Наскоро ми се счупи сапът на брадвата, и следвайки мой си принцип в живота на мравките, направо й пайнах една тръбъ цол и четвърт, и я подсилих около заварката. Освен това тръбътъ не я оставих с кръгло сечение, а я намлатих с чук странично, и от двете страни, та да стане с овален профил. Сега като намеря подходящ маркуч по диаметър, го набивам и него и спи градът и селяните в него. Така имам направени няколко чука, и една кирка. Освен това гледам да маам с тях с ръкавици на ръцете и нема проблема с лепа Брена. Приятели и познати точно така се пулят

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
миналата седмица BAHCO .. 69 лв.

много добър инструмент .. не мога да дам мнение .. защото дървата са ми на 2-3г. и са много сухи

много добър инструмент .. не мога да дам мнение .. защото дървата са ми на 2-3г. и са много сухи
Вземи си една нормална брадва, само я понаточи малко хубаво и дерзай.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Мнението ми може да се счете за спам защото не мога да кажа от къде а само какво ползвам аз.
Та след много уговорки с тъста му отнесох един стар руски топор 60см с който просто цепенето на дърва е песен,пък дори и ти пее като удари дървото
Та след много уговорки с тъста му отнесох един стар руски топор 60см с който просто цепенето на дърва е песен,пък дори и ти пее като удари дървото

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
KingoftheROAD написа:Наскоро ми се счупи сапът на брадвата, и следвайки мой си принцип в живота на мравките, направо й пайнах една тръбъ цол и четвърт, и я подсилих около заварката. Освен това тръбътъ не я оставих с кръгло сечение, а я намлатих с чук странично, и от двете страни, та да стане с овален профил. Сега като намеря подходящ маркуч по диаметър, го набивам и него и спи градът и селяните в него. Така имам направени няколко чука, и една кирка. Освен това гледам да маам с тях с ръкавици на ръцете и нема проблема с лепа Брена. Приятели и познати точно така се пулят, ама си остават само с гледането
Аз съм сложил едно парче от гумена тръба използвано в напоителните системи . Сложих го ..не защото получавам резонанс в пломбите след като нацеля бетона под цепеницата

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера нацепих още 6 кубика (основно дебел дъб, с прави жили) със стара истиска брадва на комшията, с дълга дръжка може би 120см, тежка - абе направо песен.
А даже не беше и заточвана скоро
Та май ще се огледам в някоя от тия "циганските" брадви на Славедра.

Та май ще се огледам в някоя от тия "циганските" брадви на Славедра.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
velinsl написа:Вземи си една нормална брадва, само я понаточи малко хубаво и дерзай.
Аз имам една Topmaster и колкото и да я точа и остава мекица. Тъпи се за норматив!!!
radi_nrj написа:velinsl написа:Вземи си една нормална брадва, само я понаточи малко хубаво и дерзай.
Аз имам една Topmaster и колкото и да я точа и остава мекица. Тъпи се за норматив!!!
Под нормална не казвам Топмастер, а нещо от сорта "брадвата на дядо ми от село", образно казано.
Ето една не лоша брадва, в сферата на майтапа
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Абе, тия конуси са толкова опасни, че чак не ми се мисли, ако не дай Боже това ти хване ръкава на дрехата примерно

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
лелееее това го виждам за пръв път
и мнението ми е че е неземна простотия 

- Antracid
- Автомобил:
- Двигател:
колега извинявам се за това дето ще кажа вземи си със гумена дръжка един път удряш няколко дървета цепиш

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
С фибро стъкло ли, не мерси...
Кажи ми, колега, ако се наложи да се закалява, а то рано или късно се налага при евтините, как ще стане номера?
Не че закаляването оказва файда, ама пак е нещо
Не говорим за Fiskars, a за Топмастер примерно
Кажи ми, колега, ако се наложи да се закалява, а то рано или късно се налага при евтините, как ще стане номера?

Не че закаляването оказва файда, ама пак е нещо

Не говорим за Fiskars, a за Топмастер примерно
Върни се в “ОФФ-Топик - други”