Проблем с клаксона

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с клаксона

Мнениеот jollycatman » Съб 19 ное 2011 21:39

jollycatman написа:... едната тромба тръгна, но другата е безвъзвратно умряла. :bishop

Всъщност успях да върна към живота умрялата тромба :D . Първо я накиснах хубаво във вода, а като изсъхна добре поразвъртях малко шестограмчето, което е покрито с гумена тапичка и тя взе, че свирна. Аз обаче вече бях взел от морга друга тромба и сега се чудя, ако ги вържа и трите дали трябва да сменям релето или и така става? Някой правил ли го е този номер :?:

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Сря 23 ное 2011 11:58

Моля, колегите дето повече ги разбират електриките да изкажат някакво мнение! Ако вържа три тромби на клаксона, дали няма опасност да изгори релето или нещо подобно?

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Вто 29 ное 2011 10:34

Колеги и аз да питам за да не пускам друга тема :) Колата е Пасат Б4. Понеже някой преди мен си беше правил експерименти с клаксона, когато го свалих се оказа някакво дърво а не това което трябва да бъде (поне според мен).Та намерих си други тромби от Б3, закачих едната към акумолатора за да я пробвам, нагласих я и когато я закачих на колата, просто не издава този звук които дава при директно свързване с акумолатора :(. На акумолатор свири така че да те оглуши а на букса и на мястото където трябва да бъде - тихо та тихо едвам се чува.
Питането ми е от какво може да се получава това... затегнах пластините за да не е хлабава връзката там където се закача за колата, почистих клемите, планките - всичко. Тока не успях да измеря тъй като нямах мултицет наблизо.
Мисълта ми е дали някъде не се губи тока, или как да разбера къде да търся проблема :(

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Чет 01 дек 2011 20:58

няма ли жичкаджии във форума :(

Потребителски аватар
su6an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот su6an » Пет 09 дек 2011 20:46

според мен лош контакт на (-) при волана

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Вто 13 дек 2011 22:11

su6an написа:според мен лош контакт на (-) при волана

Не смея колега да разкоствам бутоните на волана, понеже знам че са на някакви щипки и да не счупя нещо :( Той си имаше свирка, ама ми биеше малко като на Трабант - не като на нещо ГОЛЯМО което идва към теб :D ( говоря за звука на клаксона които издава Пасата). Та имаше си и си врещеше ама... не ме кефи ... много пе*алско ми звучеше :D Искам свирка от влак :twisted: ама требва компресор...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”