Зависи колко го ръчкаш 5 - 8 градско 4 - 6 на дълъг път. Метановата се състои от:
"изпарител" втора употреба 80 - 100лв или нов около 250лв
зареждачка 50лв
тръбичка - 35лв
Бутилки втора употреба от 3лв за литър нагоре, внимавай с възрастта на бутилките, ако са много стари ще имаш проблеми с прегледа.
Монтаж - на мен ми взеха 80лв, ама в Ямбол, тук цената май е 150лв.
Не виждам смисъл от нови дреболии, ако си със стара бутилка. Майсторите, които ми монтираха моята продаваха втора употреба изпарители по 80лв различни марки и само ланди ренцо беше 100лв.
Плочката е много важна, аз приспособих една стара за пропан, цена не знам защото май готови не се продават.
На бутилката трябва да са щамповани годината и месеца на производство, например 83-06, значи 83 година юни месец. Питай майсторите изрично кога е произведена твоята бутилка и си направи сметка дали цената е добра. Освен това да поемат и ангажимент да ти направят паспорт.
Мисля да си сложа газова или метан,кое препоръчвате?
-
red_fire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мисля да си сложа газова или метан,кое препоръчвате?
мерси много....
тези неща не ги знам..
тези неща не ги знам..- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
тая тема от март месец,ако до сега автора не е решил...незнам, турай газ и това е.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата,пуснал темата, отдавна не пише, сигурно си кара колата. А темата е останала за чесане на езици.

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Ами като няма вече петъчен спам 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
red_fire написа:в петък и аз ставам метанджия хахаха спокооооо не на голфа на пасата а той е-1.8 моно..според вас колко ще ми харчи?
предложиха ми метан за 550лв брц с бутилка 40л бутилка....за 700лв 55л. поред вас добре ли е,това е цена с монтаж, всичко ново -само бутилката е 2-ра.
Моята е същата и харчи 4-5кг/100 км. Абе с 4 бутилки съм, обща вместимост ~110 литра и минавам средно 400 км. Лятото зареждаш по-малко като килограми, но пък тогава по-малко гори. С БРЦ изпарител съм и съм много доволен, чисто нов струва 170 лева, можеш да вземеш и втора употреба и по някое време да смениш мембраните, комплекта струва 50-тина лева и с него ще заспи. Бутилките са ми FABER, казаха ми че са добри, проблема е че са стари и правят проблем като тръгнеш да си издаваш паспорт. Аз само на едно място успях да мина преглед с тези бутилки (няма да издавам къде е
)И да знаеш че плочката е нож с две остриета, колкото е по-малка (по-малък отвора) толкова по-добре работи на газ .. и по зле на бензин
. Така че ти си решаваш-
red_fire
- Автомобил:
- Двигател:
сложих метана...ураааа и за един ден навъртях 92 км е по то4но взех колата в 19:00 и досега карах....
бутилката (марката е много извесна ама сега не се сещам)е 2009 год ,има щампа с 2009-2029год 4ервена 55 литра.сабра 10 кг метан
сега ще видя колко ще мина..всичко друго е ново с гаранция...паспорт и тн.
бутилката (марката е много извесна ама сега не се сещам)е 2009 год ,има щампа с 2009-2029год 4ервена 55 литра.сабра 10 кг метан
сега ще видя колко ще мина..всичко друго е ново с гаранция...паспорт и тн.
-
red_fire
- Автомобил:
- Двигател:
faber e сега се сетих.. 

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Ако я усещаш леко спъната си поиграй с делкото завърти съвсем малко в посока обратна на час. стрелка (1-2 мм).
Аз по едно време бях толкова много завъртял, че сутрин като почна да я паля студена на бензин и мотора се опитваше да тръгне наобратно. Така и не сложих ТАП.
Аз по едно време бях толкова много завъртял, че сутрин като почна да я паля студена на бензин и мотора се опитваше да тръгне наобратно. Така и не сложих ТАП.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
kossel написа:Ако я усещаш леко спъната си поиграй с делкото завърти съвсем малко в посока обратна на час. стрелка (1-2 мм).
А какъв ТАП сложи?На Рунел или друг?
-
red_fire
- Автомобил:
- Двигател:
усещам я съвсем леко по-слаба...засега няма да пипам нищо..днес сутринта забелязах 4е при -9 (по радиото 4ух)запали лесно и веднага почти премина на метан,и работеше добре,при слагането ми казаха 4е съм имал някаква скъсана 4аст...
понеже колата ми става ежедневка ще я подобря леко...подлакътниче,музика...това унова че сега е една посна...
след малко ще ка4а 2-3 снимки..
понеже колата ми става ежедневка ще я подобря леко...подлакътниче,музика...това унова че сега е една посна...
след малко ще ка4а 2-3 снимки..
-
red_fire
- Автомобил:
- Двигател:
сега щракнах какво са сложили под капака..
а ето и часта която ми е създавала проблем и е сменена.
гаранция,паспорт..вси4ко 699лв.....добре ли е??????
а ето и часта която ми е създавала проблем и е сменена.
гаранция,паспорт..вси4ко 699лв.....добре ли е??????
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Колега не може сама да обърне на газ, за да стане това трябва да е метанов инжекцион. Иначе честито за придобивката и да кажеш после как е разхода.
П.П Това което показваш, скъсаното ти е тампона на моното
П.П Това което показваш, скъсаното ти е тампона на моното
-
red_fire
- Автомобил:
- Двигател:
след като запаля след 10 секунди като дам газ и прехвърля на метан...ехтра е
-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги понеже отворихме въпрос за метана искам да попитам нещо, защото метана ми е много тъмна Индия
Значи ако един автомобил гори да речем 10 литра бензин, около 11-12 литра пропан бутан, колко горе долу би горял метан? Според това което се траби масово, на метан излизало 2 пъти по-евтино от пропан бутан, което по-мой сметки прави разхода на метан в дадения пример до 5-6 кг! Все пак кажете дали съм прав? 

Върни се в “Автогазови уредби”