Най-добрата добавка за бензин (механична инжекция)?
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Най-добрата добавка за бензин (механична инжекция)?
става това е по-добро от червеното на хускварната цветовете са сменени червеното е полусинтетика ,а зеленото минерално.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
а колега ще има ли проблем ако сипна малко повече, примерно на 10литра 150мл 
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
the_red_camel написа:виж какво намерих колега като търсех за щил.. "Полусинтетично масло с бедни на пепел добавки за чисто, почти бездимно изгаряне. Спецификация: JASO-FD, ISO-L-EGD. Съотношение на смесване 1:50.
Технически данни
Цвят зелен
Самосмесващо се до -25 °C
" нов продукт на полусинтетична основа.. това ще е супер до колкото усещам.. даже мисля почти винави с такова масло да карам ама с намалена доза както каза колегата на 10 литра бензин 100мл от това масло.. ти какво ще кажештова ново масло е зелен на цвят, като гледам не пише че е двутактово като при червеното масло ама не ми се вярда друго нещо да е..
Явно ерата на Вартбурга и Трабанта се завръща

Блажени са вярващите!
- the_red_camel
и това масло ако съсипва двигателя начи аз от нищо не разбирам

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цикълът на 2Т и 4Т е доста различен , както са и доста различни двата двигателя като устройство . При 2Т първата разлика е , че няма мазителна система , няма и газоразпределителен механизъм / само при някои има / , както и горивния процес има различни характеристики спрямо този при 4Т , но няма нужда да обяснявам и да чертая графики , ти си ги разбираш
Маслата също са различни . И за да не съм ОФФ ще ти кажа друга добавка , която се намира лесно - нафталин , който много добре участва в последвалите заместителни реакции и повишава октановото число .
П.С.Ако искаш добавки , с които да си счупиш мотора - етанол и метанол . Горят доста , направо чудесно , но имат няколко недостатъка - подобно на ароматните въглеводороди и тези 2 алкохола са отровни за човешкия организъм. При употребата им се повишава доста налягането в цилиндрите , от което се чупи неподготвен мотор /ако не се спазват дозите / . Но мисля , че ако не прекалиш , ще си доволен от ефекта
П.С.Ако искаш добавки , с които да си счупиш мотора - етанол и метанол . Горят доста , направо чудесно , но имат няколко недостатъка - подобно на ароматните въглеводороди и тези 2 алкохола са отровни за човешкия организъм. При употребата им се повишава доста налягането в цилиндрите , от което се чупи неподготвен мотор /ако не се спазват дозите / . Но мисля , че ако не прекалиш , ще си доволен от ефекта
- the_red_camel
нафталин ли каза колега.. говорим за това прашно нещо нали че нещо много интересно ми стана 
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Етанолът не е чак толкова отровен, нали се сещате.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нещото , с което хората си гонят молците
Сещаме се 
Сещаме се - the_red_camel
хаха да сещам се, а няква доза да знаеш с нафталина 
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Сори за спама, но надушвам, че някой тук скоро ще има ГОЛЕМИ проблеми с двигателя си. Няма да посочвам, само ще го погледна! 
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Колега Ivan4u нафталин и октани са много различни неща ,нафталина покачва температурата на горящата смес (виждал съм стопени бутала от нафталин) и покачва не октана ами ЦЕТАНА (той е "октана" на нафтата)
Двутактовото масло е пробвано не веднъж като пследен опит с положителен резултат ще изтъкна един ПБ мотор каран на газ до побъркване при което дюзите бяха стигнали до момента в който само пикаят ,а не пръскат,след изгарянето на точно 40л.бензин с добавени 400мл.двутактово масло и 800мл.газ ,момчетата в бош сервиза ,където го бяха диагностицирали мигаха на парцали и след неуспешното предположение сменени дюзи.
И нали се сещаш ,че ако в двтактовото масло ако няма разни почистващи добавки главата ще се сваля на 500км.за остъргване на нагара.
По въпроса с вървежа метанола е отровен и е вид спирт който за разлика от безина има малко повече кислородни атоми в себеси от което следва по-добро изгаряне като скорост и качество.
А етанола (етиловия алкохол) служи за производство на пърцуцка,водка ,виски и всички такива дето се пииват с разни мезенца
Двутактовото масло е пробвано не веднъж като пследен опит с положителен резултат ще изтъкна един ПБ мотор каран на газ до побъркване при което дюзите бяха стигнали до момента в който само пикаят ,а не пръскат,след изгарянето на точно 40л.бензин с добавени 400мл.двутактово масло и 800мл.газ ,момчетата в бош сервиза ,където го бяха диагностицирали мигаха на парцали и след неуспешното предположение сменени дюзи.
И нали се сещаш ,че ако в двтактовото масло ако няма разни почистващи добавки главата ще се сваля на 500км.за остъргване на нагара.
По въпроса с вървежа метанола е отровен и е вид спирт който за разлика от безина има малко повече кислородни атоми в себеси от което следва по-добро изгаряне като скорост и качество.
А етанола (етиловия алкохол) служи за производство на пърцуцка,водка ,виски и всички такива дето се пииват с разни мезенца
- the_red_camel
много подробно си написал колега "keymaker" евала.. за нафталина и на мен ми беше много странно, а за останалите нищо няма да мога да кажа ама за двутактовото масло почти съм сигурен че няма няма да вреди..
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
keymaker написа:Колега Ivan4u нафталин и октани са много различни неща ,нафталина покачва температурата на горящата смес (виждал съм стопени бутала от нафталин) и покачва не октана ами ЦЕТАНА (той е "октана" на нафтата)
В грешка си - повишава и ОКТАНА .Повишава температурата на работния процес поради повечето въглеродни атоми в състава на горивната смес след присъединителните реакции между нафталина и съответния въглеводород /дизел или бензин/ . Ако излея на някой 10 литра вода с температура 80 градуса дали няма да му сваля кожата ? НО ако я разредя ? Всичко идва от дозата
quote="dushanov"]Сори за спама, но надушвам, че някой тук скоро ще има ГОЛЕМИ проблеми с двигателя си. Няма да посочвам, само ще го погледна!
Луд човек и силен вятър нищо не ги спира , да си експериментират , все пак и изпитатели трябва да има

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С нафталина такива приятни кристализации по горивната система се получават,че ви е бедна фантазията...
Маслото било то двутактово или не има освен мазителна функция също така да почиства.
Двутактовите мотори също правят нагар.Преди ФВ-та само с 2Т съм се занимавал и не е имало мотор,който да не прави нагар.Единствено полиран изцяло - горивна камера -чело на бутало трудно прави нагар. Газта за осветление е керосин - най много ако предобрите да изгорите клапан или бутало - отговорноста е ваша.
Маслото било то двутактово или не има освен мазителна функция също така да почиства.
Двутактовите мотори също правят нагар.Преди ФВ-та само с 2Т съм се занимавал и не е имало мотор,който да не прави нагар.Единствено полиран изцяло - горивна камера -чело на бутало трудно прави нагар. Газта за осветление е керосин - най много ако предобрите да изгорите клапан или бутало - отговорноста е ваша.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”