Проблем със скоростите г3
- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростите г3
колеги,проблема ми е следния,голфа чупи 2ра скоростна кутия в рамките на 1 месец,колата се кара редовно,нормално без да се юрка.....от какво може да е проблема...приятел каза че може да е от колелата да са и тежки джантите,а те са 15ки с гума,195/50/15 ??? Също така търся скоростна кутия по-здрава за голф 3 1.8 ми предложения на лично!!
Последна промяна от kapakacherenmat на Вто 29 ное 2011 23:55, променено общо 1 път.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: Проблем със скоростите г3
аз карам на такъв размер джанти и гуми и няма никви ядове тъй ,че смятай не е от това 
пп предполагам става въпрос за 195/45 или 50/15
пп предполагам става въпрос за 195/45 или 50/15
Последна промяна от push на Вто 29 ное 2011 23:57, променено общо 1 път.
- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
push написа:аз карам на такъв размер джанти и гуми и няма никви ядове тъй ,че смятай не е от това
тогава от къде може да идва проблема,направо на диференциала не му се вярва какво му се случва,и каква скоростна кутия става на Г3 някоя да речем по-здрава???
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
аз съм със такава от 1.4 абд мотора само че не си спомням къв код беше и я карам от едно 10к км със тея джанти и гуми. Тва гумите и джантите да чупят скоростите не го вярвам изобщо просто си случил на кофти скорости сигурно

- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
push написа:аз съм със такава от 1.4 абд мотора само че не си спомням къв код беше и я карам от едно 10к км със тея джанти и гуми. Тва гумите и джантите да чупят скоростите не го вярвам изобщо просто си случил на кофти скорости сигурно![]()
![]()
и това го има,каква скоростна кутия би препоръчал?
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
push написа:аз съм със такава от 1.4 абд мотора само че не си спомням къв код беше и я карам от едно 10к км със тея джанти и гуми. Тва гумите и джантите да чупят скоростите не го вярвам изобщо просто си случил на кофти скорости сигурно![]()
![]()
Колегата е напълно прав, пък и за твоята кола има и дадените скорости, нема такива филми по-здрави, ама като ги взимаме втора ръка е така

- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:push написа:аз съм със такава от 1.4 абд мотора само че не си спомням къв код беше и я карам от едно 10к км със тея джанти и гуми. Тва гумите и джантите да чупят скоростите не го вярвам изобщо просто си случил на кофти скорости сигурно![]()
![]()
Колегата е напълно прав, пък и за твоята кола има и дадените скорости, нема такива филми по-здрави, ама като ги взимаме втора ръка е така
от къде да си закупя нови???В шибаната ни държава,финансовите възможности на 80% от обществото е ограничено дори за храна,мислиш ли че няма да ги изгладувам тези пари за скорости макар и 2ра ръка???
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз също карам кошник на сумай години, не се тормози, търси от морга и дано уцелиш. Като се счупи моята кутия за зъбно колело, муфа и синхронизатор ми искаха 340 лева и това само за втора скорост - не помислих даже да питам за цена на нова кутия.

- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:Колега, аз също карам кошник на сумай години, не се тормози, търси от морга и дано уцелиш. Като се счупи моята кутия за зъбно колело, муфа и синхронизатор ми искаха 340 лева и това само за втора скорост - не помислих даже да питам за цена на нова кутия.![]()
Времената в които живеем ни принуждават да караме кошници : )
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ляга ли камбаната като хората, да няма някакво несъосие?
Първичен вал, съединител ? Крив мост, тампони на някъде си...нещо, просто?

- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Ляга ли камбаната като хората, да няма някакво несъосие?
тази скоростна кутия която смених,при карането изваждаше странен шум ... дали не е била прецакана и тя ?
- shr
- Автомобил:
- Двигател:
100% не е от гумите ако двете предни са с еднакъв размер кутията ако е здрава не трябва да издава никакъв шум вземи си читава кутия втора употреба за около 150-200 лв
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е издавала шум значи са били заминали тези скорости. А поне като я сложи провери ли диференциалното масло как е. Сега когато купуваш новата кутия слагай и ако има някакъв шум я връщай на човека от когото си я купил. Лично аз в сервиза ми, садихме скорости на 1.8 (90) от 1.6 (101 коня), разменят се само чашките на полуоските дори клиента когато си го взе сподели че бил по пъргав до 4-та, и за сега няма проблеми с тези скорости. Търси от някъде изгодни скорости 2-ра рака, и слагай ако имат шум връщай на човека за да не си даваш само парите и да ги чупиш 
- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
mario91 написа:Щом е издавала шум значи са били заминали тези скорости. А поне като я сложи провери ли диференциалното масло как е. Сега когато купуваш новата кутия слагай и ако има някакъв шум я връщай на човека от когото си я купил. Лично аз в сервиза ми, садихме скорости на 1.8 (90) от 1.6 (101 коня), разменят се само чашките на полуоските дори клиента когато си го взе сподели че бил по пъргав до 4-та, и за сега няма проблеми с тези скорости. Търси от някъде изгодни скорости 2-ра рака, и слагай ако имат шум връщай на човека за да не си даваш само парите и да ги чупиш
намерил съм едни,на една 2ка със същия като моя мотор,човека каза че колата е в движение и когато съм свободен отивам и правя една разходка с колата да видя как са скоростите демек да чуя и за шум дали има,таа това е единствения вариант !!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”