Проблем с бензиномера Пасат Б4 1,8 mi - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Re: Проблем с бензиномера Пасат Б4 1,8 mi

Мнениеот Mish87 » Вто 29 ное 2011 11:06

VWPASSATGL написа:Здравейте преди месец си купих Пасат Б4 1.8 моно инжекция. Оказа се, че бензиномера не показва вярно при наливане на 10-15 литра бензин, стрелката не помръдва. Купих чисто нов бензиномер понеже мислех, че имам увредени пътеки на платката на бензиномера, но и след подмяната нямаше резултат. При наливане на 20 литра стрелката помръдва съвсем леко и отива в началото на резервата. Дадох накъсо датчика и стрелката отиде на 70 литра за няколко секунди. При изваждане на бензиномера и тестване навъм при местене се променят и показания на таблото както трябва, но потопи ли се в резервоара не показва коректно. Днес при 7-8 литра бензин в резервоара, поплавъка не се намокри. След това налях още 15 литра и стреалката отиде на първате черта на резервата което сигурно съотвества на 5 литра а има 20. След толкова много обяснения дано не оттегчя някой но къде да търся проблема в бензиномера който е нов вече и показва като стария в таблото или в някаква деформация по резервоара (видимо не съм забелязал някакво изкривяване).
Колко бензин трябва да има за да показва коректно. Нямам 150 лева да го напълня догоре за да направя по добър тест. Ако някой има идей, или е имал тоя проблем да помага.
Ето снимка на бензиномера така ли е заводско на Б4 или има някакво разминаване.
Изображение

Дано си се оправил колега, и аз имах подобен проблем и в моят случай, стрелката не показваше вярно. Наливам някъде около 10 литра а тя седи някъде мисля беше (не беше скоро и съм забравил) седи около 1-2 чертичка. Та закарах го на едни майсторчета, и те пипнаха някъде по поплавъка ли къде ли но си спомням май че бях с около 10 литра. И така горе долу според литрите нагласихме стрелката да ги показва що годе вярно, а пък и оставихме малко аванта та като падне долу стрелкичката на пъпката да има за още 10 - тина км :) Та се надявам и при теб да е нещо такова :) Успех

Потребителски аватар
VWPASSATGL
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBDC 2009

Мнениеот VWPASSATGL » Вто 29 ное 2011 17:47

Гледам, че си със б4 седан, такъв ли ти е бензиномера или е закрепен на корпуса на помпата.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Вто 29 ное 2011 20:12

Ами мисля че не :( Когато първите майстори я вадиха (карах я на 2 места) видях помпата че прилича на другата от снимките в които колегата е написал че е от Б4. Втория път когато я водих пичовете не я вадиха а направо отгоре я човъркаха :?

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 29 ное 2011 20:45

Не мисля че е редно когато падне стрелката на пъпчицата долу да има съвсем малко бензин в резервоара!!!
Въобще не е хубаво да напъвате поплавака и да си го гласите според таблото!!! Щом фашиста е преценил че трябва да има още 7-10 литра в резервоара преди да помръде пъпчицата, значи не е случайна тази работа!

Имам един познат с голф, той постоянно си бие таблото защото си мисли че не му работи индикатора за бензин и винаги е на 0-ла, а понякога когато зареди за повечко пари и индикатора му заработва някак си :lol: :lol:

Нормално е да има известно количество бензин запас в резервоара, желателно е за самата бензинова помпа това, да не остава на сухо турбинката и :wink:

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Вто 29 ное 2011 21:10

И аз съм на това мнение хубаво е да има бензин. Но ме притеснява това, че моя бензиномер е от друга кола, като гледам снимките на колегите. Днес минах през магазин на VW в Габрово, и там с програма ЕТКА видях, че това което имам е от голф 3 или 4. Явно затова имам проблем с показанията.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Вто 29 ное 2011 21:31

Аз за моята мога да кажа че помпата ми е пипана (така съм го купил). По номер и модел на помпата излиза, че е от Сеат Ибиза 1.4. Баща ми има същия параход, и когато сложа 10 лв, си отива между 2 и 3 чертичка. Затова проблема с отчитането ми играеше номера, и не знаех кога колко имам, и НЕ веднъж ми се е случвало да остана без бензин слава Богу - близо до вкъщи ;) Това че трябва да има поне 10 литра в резервуара за да не се скапе помпата ми е ясно до болка както и проблема че не винаги има "кентаври" за тия 10 литра :)

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 30 ное 2011 0:16

Това което показах на снимка в началото на темата за моята кола ли е или е за голф или сеат. :)

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Сря 30 ное 2011 7:11

:D Не колега, за твоята си е, просто разказах защо съм бъзикал моята помпа и споделих какво е :)

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 30 ное 2011 19:05

А защо при 30 литра в резервоара показва 15 на бензиномера?

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 30 ное 2011 20:34

brad4edat написа:Изображение

Ето това е въпросния бензиномер на Passat b4 ABS 1.8 mono combi 1995г.

Ето заради това се получава тази голяма разлика в измерванията, които имаш колега, добре че открих снимката.
По спомен бяха нужни около 7 или 10 литра за да мръдне стрелката, извинявай че те подведох снощи.

Интересно обаче ако стария ти нивомер е бил същия като този на твоята снимка, дали не е бил сменяван грешно някога преди да вземеш колата?!

Ползвам поста на колегата за снимката.
В левия край на датчика за ниво на бензина се вижда един вертикален винт.Той служи за регулиране на положението на потенциометъра / има зъбен сектор зацепен към винта/. Винта се върти от долния му край с малка отверка. Освен това на потециометричната плочка има номер и ако той е различен от оригинала, разликата в показанията е много голяма.На пластмасовите детайли има две зъбчета и с въртене на винта се нагласяват да сочат един към друг.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 30 ное 2011 20:43

Снимката на моя бензиномер е в началото на темата. Намерих номера му 228-225-021-004Z и според тоя номер е от голф 3. http://avtochasti.vmall.bg/gorivna-pompa-elektricheska-1-2-bar-k-t-s-nivomer.htmlЯвно са ми сложили друг. Как да го наглася да показва вярно.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Чет 01 дек 2011 22:45

Здравейте,за първи път се включвам,дано съм от полза.После ще потърся къде да пиша и за моя проблем...
Та и аз съм с Пасат Б4 1,8 моно,комби 94г.Преди няколко години ми се наложи да си вадя помпата,беше почнал да вие ужасно.Карам на газ и рядко ползвам бензин но трябва да ви уверя,че бензиномера го показва много точно бензина.Извинете ме ако не съм много точен,но мисля че всички червени чертички хващат 10л. бензин.Понеже сега си лежа вкъщи и не мога да погледна таблото само да ви кажа,че ако си разделите чертичките на показаният ще знаете точно колко показва.Резервоара наистина събира над 70л но това е без значение,понеже имате обозначение къде са 70л.,съответно 35 и т.н.Със сигурност последно като зареждах преди няколко месеца със 20 лева точно стигнах най-горната червена черта тръгвайки от втората отдоло на горе.И мога ви уверя,че на празен резервоар да налеете 2 литра ги отчита по-точно отколкото Б3.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Пет 02 дек 2011 16:48

Значи бензиномера който съм показал на снимка не е за моята кола. Трябва ми такъв който е на едно закрепен към помпата.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 02 дек 2011 19:22

Предполагам че ти трябва като моя, от моята снимка. И при него обаче има 7-10 литра които не се отчитат ;)

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 02 дек 2011 22:06

Абсолютно не съм съгласен.Даже мога да се закълна/по памет/че всяка червена чертичка хваща 2литра.То по тая логика излиза,че ако сложш 35 литра стрелката няма да показва 35 а 20 примерно и да се чудиш що германеца е написал 35 вместо 20.От утре ще карам на бензин докато свърши за да решим този спор окончателно.

Върни се в “Passat”