VWPASSATGL написа:Здравейте преди месец си купих Пасат Б4 1.8 моно инжекция. Оказа се, че бензиномера не показва вярно при наливане на 10-15 литра бензин, стрелката не помръдва. Купих чисто нов бензиномер понеже мислех, че имам увредени пътеки на платката на бензиномера, но и след подмяната нямаше резултат. При наливане на 20 литра стрелката помръдва съвсем леко и отива в началото на резервата. Дадох накъсо датчика и стрелката отиде на 70 литра за няколко секунди. При изваждане на бензиномера и тестване навъм при местене се променят и показания на таблото както трябва, но потопи ли се в резервоара не показва коректно. Днес при 7-8 литра бензин в резервоара, поплавъка не се намокри. След това налях още 15 литра и стреалката отиде на първате черта на резервата което сигурно съотвества на 5 литра а има 20. След толкова много обяснения дано не оттегчя някой но къде да търся проблема в бензиномера който е нов вече и показва като стария в таблото или в някаква деформация по резервоара (видимо не съм забелязал някакво изкривяване).
Колко бензин трябва да има за да показва коректно. Нямам 150 лева да го напълня догоре за да направя по добър тест. Ако някой има идей, или е имал тоя проблем да помага.
Ето снимка на бензиномера така ли е заводско на Б4 или има някакво разминаване.
Дано си се оправил колега, и аз имах подобен проблем и в моят случай, стрелката не показваше вярно. Наливам някъде около 10 литра а тя седи някъде мисля беше (не беше скоро и съм забравил) седи около 1-2 чертичка. Та закарах го на едни майсторчета, и те пипнаха някъде по поплавъка ли къде ли но си спомням май че бях с около 10 литра. И така горе долу според литрите нагласихме стрелката да ги показва що годе вярно, а пък и оставихме малко аванта та като падне долу стрелкичката на пъпката да има за още 10 - тина км