Пасат Б4 изгоряла лампа за airbag
Пасат Б4 изгоряла лампа за airbag
Здравейте колеги реших да попитам за моя проблем след като неуспях да намеря нищо конкретно по въпроса.Значи от известно време лампата за airbag изобщо не светва при подаване на контакт,а преди си светваше за 5-10 секунди.Днес реших да разглобя и видях,че лампата за airbag-a e цялата черна и имаше доста загар отстрани в пластмасата.Забелязах,че самия диод е запоен за платката.Има ли възможност да се смени? днес попитах на едно място и ми предложиха чисто нов модул.На мен не ми върши работа след като на моя си модул лампата за ABS си работи,само за airbag-а е изгоряла.Както знаете двете лампи са на една платка.Има ли начин да се оправи или трябва нова платка да купувам.Благодаря ви предварително
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Re: Пасат Б4 изгоряла лампа за airbag
Не е диод а крушка аз си я смених,разпояват се крачетата внимателно и става. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Крушка е и то 14 V.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм си ги сменял мойте.Купих си две лампички от един магазин за електронни елементи.
добре колега а какви са характеристиките на тия крушки,защото на тях не пише нищо?аз си купих ново модулче,но ще си поиграя да си оправя и старото
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
На тези който си купих нищо не пише.Просто поисках две 12 волтови лампички с размерите на оригиналните и си ги запоих.Все пак светят за няколко секунди не е за постоянно.Лампите мисля че са за телевизор или за касетофон не помня вече.