Сутрин придръпва и сама ускорява...Поло1.9-Д-РЕШЕНО
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сутрин придръпва и сама ускорява...Поло1.9-Д-РЕШЕНО
Колеги търсих из темите ,но не намерих нищо по тази тема.Смених горивен филтър,сложих Кастрол ТДА,зареждам само от ЕКО,от 2-3 седмици като запаля и тръгна за секунди придръпва и като задържа газта на едно положение сама се изтирва и пак си влиза в обороти после.Пали от раз,чудна работа от какво може да е .Въздушен смених преди 5 месеца.Оборотите не ги мени на място като работи си държи 1100 а като загрее около 1000.Като придръпва също не мени оборотите ,двигатерля си работи ритмично ,но си тресе за секунди,като загрее двигателя се оправя всичко.Ще ме подлуди вече.Поло 1.9-Д двигател АЕФ.
Последна промяна от stivenj на Съб 03 дек 2011 18:21, променено общо 1 път.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сутрин придръпва и сама ускорява...Поло1.9-Д
Аз на моето поло със същият мотор-АЕФ -винаги като сложа добавка и се проклинам.Почва да придърпва ,да мени обороти,и кви ли не мизерии.Най-накрая загрях каква е истината-добавката чисти и полепите в резервоара и ги вкарва в дюзите и те се задръстват! Сега слагам добавката директно в маркуча на ГНП-то ,даже и маркуча за обратната нафта слагам в добавката.Това упражнение е перфектно и колата е по бърза осезаемо!С едно шише към 20 мин трака при различни обороти,като помпата е много тиха,а пушека отзаде е е много бял и мирише на ацетон.Та колега на този мотор не слагай добавка в резервоараи ще си добре!Дори и с нов горивен филтър не мога да оправя работата-винаги след добавка колата ми е много зле!
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
колега, прилича ми на дюза (пикае) ако ти се играе да ги сваляш и да ги провериш, може да се наложи да смениш някой разпръсквач, или само да ги регулират.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А добър ден, твоя проблем ми е много познат. Аз точно за това обикалях сервизите в последно време, докато не отидох при онзи дето ми каза да не ходя. Пробвай като изгориш този резервоар до края и след пълненето на ново дали ще е така. Забелязал ли си да пуши и ако да в какъв цвят е. Освен нерви друго няма какво да стане, при мен беше така само когато е студено, а като се затопли се оправя. Забелязал ли си като запалиш с вдигнат капак да има неравномерна работа на двигателя без да се влияе оборотомера.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не пуши като запаля,нормално си работи двигателя,оборотомера си е на 1100 след като потегля и още първите метри започва придръпването и така докато загрее двигателя ,после го няма и си работи добре.Аз зареждам по малко между 5-8 литра ,ще продължа да сипвам от добавката кастрол и ще наблюдавам засега,Да видя какви мнения и съвети ще има тука и тогава ще предприемам мерки.Тука един колега предлага да видя разпръсквачите ,но ако не се почистят от добавката ,тогава ще се занимавам с тях.Някой знае ли на каква цена са ако се наложи да ги сменям.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
При мен пуши бял пушек първите 10 мин. след като запаля и при равномерно натиснат педал на газта ускорява чат пат.Отдавам го на студената нафта+,пикаещи дюзи.След като загрее двигателя става много по тих и всичко се оправя.Сигурен съм че сменянето на разпръсквачи ще реши проблема на всички които сме с този мотор AEF! Само да вметна че миналата зима слагах редовно бензин в нафтата,и колата палеше и вървеше отлично! Само дето всяка сутрин цялата фирма идваше да ми помага да изляза от колата защото замръзват вратите и не мога да изляза от колата
.Шефа ме заплаши с уволнение ако не продам колата ,но аз издържах и излизах от багажника.Един път в центъра ме помислиха ,че крада колата и си имах неприятности!

-
- Автомобил:
- Двигател:
...Сигурен съм че сменянето на разпръсквачи ще реши проблема на всички които сме с този мотор AEF!
Не бъди толкова сигурен, дори ако налягането на отваряне не се прецени правилно и да е по-малко от предписаното може паленето да се влоши и белия пушек в началото да се увеличи. Помпата е най-важния фактор за този мотор!
Не бъди толкова сигурен, дори ако налягането на отваряне не се прецени правилно и да е по-малко от предписаното може паленето да се влоши и белия пушек в началото да се увеличи. Помпата е най-важния фактор за този мотор!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мисля, че реших проблема,дойде един майстор,,,ама мой човек ,да види колата рано сутрин,какво прави, преди да съм я палнал,та беше -6 градуса ,паля, сядам и хуквам.Така му казвам ,че правя ,той я запали и тръгна и започна същото придръпване,оказа се че е студена колата и затова го прави това нещо.Просто 2 минути ако работи на място и го няма,върви си нормално и това е .За сега спирам търсенето на майстори ,,,което много ме радва ,защото идва коледа и те са се наточили за такива ,като мене.Не знаещи ,които приемам всяко мнение за вярно и са готови да се набутат в страшни филми.Благодаря на всички за мненията ,все пак ,затова е силата на форума ,за да се учим взаимно и да не ни обезкостяват измислени майстори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сутрин придръпва и сама ускорява...Поло1.9-Д-РЕШЕНО
Радвам се че си стигнал до този извод и не е нещо по-сериозно, но аз си мислех, че изакваш и тогава тръгваш. До преди си мислех, че след като загрее го прави. Просто трябва да изчакаш 3 мин. докато цъкне релето и тогава си караш нормално, през това време е и позагряла малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сутрин придръпва и сама ускорява...Поло1.9-Д-РЕШЕНО
Да уверих се в това ,като дойде майстора пред дома и ме пита как тръгвам и тогава стигнахме до извода ,че трябва да изчакам малко да поработи и тогава не придръпва и си върви нормално,аз паля ,слагам колана и хуквам и тя студена ,докато се окопити ,все пак -6 градуса беше.Но за сега си върви нормално ,като я оставя 3-4 минути да работи на място.
Върни се в “Дизелови агрегати”