VW - машина на времето!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

VW - машина на времето!

Мнениеот momcho_bg » Чет 01 дек 2011 8:38

Здравейте!

Кой да подозира, че преди 6 години когато купувах моят VW Passat 35i ще имам такива положителни резултати с него. За 6 години експлоатация по родните пътища, 70 хил. км. с родните горива колата се справи чудесно. Никога не ме е оставяла на път и винаги ме е измъквала от тежки условия /наводненията през 2005 г., заледените пътища които имаме всяка зима/.
С малки инвестиции /в пъти по-малки от другите "маркови" автомобили/ колата през годините като че ли не остарява а се подобрява. На разход 7/100 газ дори и днес 20 години след производството могат да завидят много от съвременните модели./ И то през Шипка по маршрута В.Търново - Пловдив/. С вътрешното пространство на модела трудно се конкурират съвременните лимузини и ванове. С комфорта на возене трудно се конкурират прехвалените с возията си френски автомобили. А надеждността ... това е големият коз на VW. Само страхопочитание у мен будят срещаните по нашите пътища Голф 2, Пасат 2 и дори old-time "костенурки". Накратко казано:
"THANK YOU VW!"
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 018&type=3

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: VW - машина на времето!

Мнениеот nokiangage » Чет 01 дек 2011 13:40

Хубава история колега, дано и занапред те радва колата... Аз съм се замислял какво е било чувството да влезе германеца първи преди има няма 20 години и да седне на найлона и да си го "изведе" от шоуруума...Ние сега им се радваме на тези кучета, а не мога да си представя тогава колко добре са се вписвали в пейзажа тези коли пред една нормална немска къща в предградията примерно, паркирана на площадката до зеления райграс. Жалко, че няма как да разберем това, иначе за пространството вътре си напълно прав - много е зор човек след като е свикнал с пространствотто на Б3-ката да се нагоди на друга по-тясна, родителите ме бяха засилили преди 2 седмици да взимам една Б5-ца хайлайн, наистина е супер доста по-новото поколение - няма две мнения, кожи, дърво, климатроник, ама доста по-тясна вътре като я пробвах :shock . (не, че това ме спря де mhihi , просто трябваше да си дам всичките пари за нея и да не ми остане един лев ако се случи нещо да не мога да я оправя, а аз не мога така в стрес да седя, че не съм и на 15 вече да искам пари от мама и тати за мои неща :Mr Green Fun ) Хубави коли са, дано и занапред ни слушат още дълго време... :beer
А за надежността, много ми е интересно живот и здраве да видим колите, които днес излизат на пазара и се продават как ще изглеждат след 20 години и примерно 200,000 км по родните лунни пейзажи mhihi

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 01 дек 2011 17:16

кола,като кола :|

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 01 дек 2011 17:16

nokiangage написа:А за надежността, много ми е интересно живот и здраве да видим колите, които днес излизат на пазара и се продават как ще изглеждат след 20 години и примерно 200,000 км по родните лунни пейзажи mhihi

Бъди сигурен добре mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 01 дек 2011 18:25

bnick написа:
nokiangage написа:А за надежността, много ми е интересно живот и здраве да видим колите, които днес излизат на пазара и се продават как ще изглеждат след 20 години и примерно 200,000 км по родните лунни пейзажи mhihi

Бъди сигурен добре mhihi

:да:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 01 дек 2011 18:46

:No

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 01 дек 2011 19:05

Боже,не е истина какъв живот живеем facepalm :drinking:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 01 дек 2011 19:14

forski написа:Боже,не е истина какъв живот живеем facepalm :drinking:

Кратко, точно, ясно... но казва всичко! :да:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 01 дек 2011 19:27

nokiangage написа: свикнал с пространствотто на Б3-ката да се нагоди на друга по-тясна, родителите ме бяха засилили преди 2 седмици да взимам една Б5-ца хайлайн, наистина е супер доста по-новото поколение - няма две мнения, кожи, дърво, климатроник, ама доста по-тясна вътре като я пробвах :shock . (не, че това ме спря де mhihi , просто трябваше да си дам всичките пари за нея и да не ми остане един лев ако се случи нещо да не мога да я оправя

Твърде голяма грешка
По-скоро това ти е причината,не че е по-тясно.Гроздето,знаеш за него :)

Знаеш ли какво е чувството,сега да се качиш в А6ца от шоурума,защото вече разликата между А6 и Пасат е сериозна,а тогава може би е по-изравнена.

И аз си възхвалявам добитъка и си му се радвам,ама динамиката на развитие на автомобилите ги прави да остаряват морално за 5 години...Гледайте филма купи,хвърли,купи и ще разберете защо е така...кофти консуматорска политика.Аз мисля да си купя някоя гаражна жигула и да си я гледам 30-40 години,защото така или иначе ще има електромагнитни спекулации и електрониката ще е заминала,а чичо ти карб си е твой човек

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 01 дек 2011 21:22

nokiangage написа:Хубава история колега, дано и занапред те радва колата...

Аз виждам само една снимка на фейсбука. Някъде има разказче ли колега?
Малко съм дървен в тоя сайт. Веднъж с 300 зора и 15мин инструкцци по скайпа писах на една стена. За това питам, не се заяждам.
А иначе така е хубави са надеждни са. Жалкото е, че идва времето в което ще трябва да ги оставим. Започват лека полека да сдават багажа и щем не щем ще трябва да минем към по-новото. Цените ще започнат да наближават цените на по-новите автомобили. В моргите ще поизчезнат вече и по магазините.
Наистина си обичам колата, ама като сметна пак, че две брави са 50лв, предница около 200 да речем, а колата не струва и 2000лв. Само окачване на стойност 800 лева на автомобил на стойност 4-5к е по-безумно.
Лека по лека автомобилите стават учебно помагало на "млад монтьор" и няма спасение. Времето не прощава на никого.

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Чет 01 дек 2011 21:32

Та какъв е замисълът на темата?Да изкажем благодарности на Ханс,че караме употребяваните им автомобили и им се радваме ли? Добре,и аз съм доволен от моята,но чак пък тема.И все пак :don't worry

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 02 дек 2011 9:32

Знам за 2-3, които хейтват VW и са в този форум... темата за тях ли е?

Добри машини, ама тоя пробег не е чак толкова много.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 02 дек 2011 9:52

feikot написа:Твърде голяма грешка
По-скоро това ти е причината,не че е по-тясно.Гроздето,знаеш за него :)

Знаеш ли какво е чувството,сега да се качиш в А6ца от шоурума,защото вече разликата между А6 и Пасат е сериозна,а тогава може би е по-изравнена.

За гроздето знам и в случая не намирам връзка, но къде разбра колега, че не съм я купил защото била тясна и за грешката не те разбрах? Не съм кон с капаци да си възхвалявам моя кошник на 21 години - Б5-цата е много по-хубава, но като няма едни 2К отгоре над цената за 1,9 ТДИ няма да се излагам после да седи паркирана с месец 'щото нямам кинти да я оправя. Иначе знам за разликата, в Щатите съм се возил на доста нови возила, тук също в коли над 220К лева, но те са за други хора, не за простосмъртни като мен mhihi

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 02 дек 2011 9:54

escrime написа:Знам за 2-3, които хейтват VW и са в този форум..

Дали и аз ги знам.. mhihi mhihi
Късмет с "бройката" е това с пробега и нетрошенето.
Щото го има и обратния филм mhihi

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пет 02 дек 2011 10:39

За какво е темата ли? На първо четене мога да покажа поне 3 причини:
1. Темата е за разликата в очакванията ми/когато купувах колата тя бе на 14 години/ и задоволството от услугата-транспорт, което ми предложи конкретния модел през последните 6 години. Или по друг начин казано получените резултати надминаха очакванията. Но спирам с хвалбите, защото както много добре знаем "Много добре...не е на добре!" P.S. по тази точка - Не мога да си позволя да сравня Passat 35i с ново Ауди А6 /кола за 1500 лв. vs кола за 100 000лв./Съпоставката ми е с коли от същия клас и горе долу същите периоди на производство, а дори и по-нови - Никога не бих заменил пасата за Вектра 2000 год.например/.
2. Мисля, че това е един много хубав и активен форум, от който научих много неща и според мен освен да посочваме проблемите си би било хубаво да споделяме и положителния си опит с любимата марка.
3. Когато започнах участието си във форума бях блокиран от модераторите /позволих си да представя случай за некоректно отношение на застраховател/. Това всъщност не е най-важното за темата, но се надявам тя да се хареса на модераторите и най-после да придобия право да изпращам лични съобщения на останалите участници във форума.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”