Взех си количката преди около 2 месеца и имам няколко въпроса.
1. Когато съм пуснал късите трябва ли някаде по таблото да свети индикатор за тях?
2. Когато не е карана ден два и е седяла на студено пали малко трудно и при подаване на газ оборотите падат до горе долу 750-800 и още малко ще се задави. Какъв може да е проблема?
3. Лампата за ABS никога не съм я виждал да свети(дори и при запалването). Предполагам, че самата система не работи?
Благодаря
Polo '97 1.4 бензин 75hp въпроси
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo '97 1.4 бензин 75hp въпроси
По т.1 и 3 не мога да съм полезен
По т.2 - опитай първо с почистване на дросела viewtopic.php?f=7&t=62348
По т.2 - опитай първо с почистване на дросела viewtopic.php?f=7&t=62348

-
airnayden
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора. В края на седмицата ще имам възможност да направя номера с клапата, надявам се да има ефект 
Още нещо: някой може ли да ми каже от къде да си купя читав кабел за VAG-COM и каква е г/д ориентировъчната им цена? Намерих в един сайт(не се сещам кой точно) такъв кабел за 40 лева, но на други места цените бяха почти двойни и се страхувам да не е менте. Как мислите?
Още нещо: някой може ли да ми каже от къде да си купя читав кабел за VAG-COM и каква е г/д ориентировъчната им цена? Намерих в един сайт(не се сещам кой точно) такъв кабел за 40 лева, но на други места цените бяха почти двойни и се страхувам да не е менте. Как мислите?
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
По т.1 Никъде не свети индикация (ако си с новото табло) ако си със старото....нямам идея
По т.3 Лампата за ABS при подаване на контакт трябва да свети и след палене, ако всичко е наред да гасне.
По т.3 Лампата за ABS при подаване на контакт трябва да свети и след палене, ако всичко е наред да гасне.
По точка 1, на таблото на 6N2 също няма индикация за късите светлини.
Единствения индикатор за късите е едно зумерче което пищи за да не ги забравиш
АБС-а се проверява супер лесно засилваш лекичко някаде на по хлъзгаво или мокро и ако ти блокират колелата значи не работи, по принцип ако не работи лампата би трябвало да свети постоянно. Но щом и в началото не свети явно самата лампа е дала фира.
АБС-а се проверява супер лесно засилваш лекичко някаде на по хлъзгаво или мокро и ако ти блокират колелата значи не работи, по принцип ако не работи лампата би трябвало да свети постоянно. Но щом и в началото не свети явно самата лампа е дала фира.
-
airnayden
- Автомобил:
- Двигател:
ABS-a го пробвах, но наистина се оказа, че не работи. Пищялката за фаровете също не работи явно....
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
airnayden написа:ABS-a го пробвах, но наистина се оказа, че не работи. Пищялката за фаровете също не работи явно....
За ABS-а пробвай да си почистиш датчиците (има доста изписано за тях във форума) на спирачните апарати, но задължително след това на една бърза диагностика да ти разкарат грешките

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
airnayden написа:Благодаря за отговора. В края на седмицата ще имам възможност да направя номера с клапата, надявам се да има ефект
В платени има колеги да продават кабели за по 40-45 лв.По добре оттука кабел отколкото да си блъскаш в главата някой китайски неработещ .Повече от версия 409 не ти трябва за тази кола.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”