Схема за подгревни свещи?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Схема за подгревни свещи?

Мнениеот ABSOLUT » Пет 02 дек 2011 10:47

mupk0 написа:
ABSOLUT написа:Има огромна тема по въпроса в Направи си сам, който между впрочем е правилния раздел за такава тема. :)

Тази тема ако не се лъжа спореха с колегата с VR6-тиците,че не е рентабилно да имаш свещи ала бала.Значи освен да остана с 2 свещи както казвате.Хем нма да се набутам за експеримента с парици :) Ще направя инсталация за 3 свещи,а ще свържа 2.Плюса за релетата мога да го свържа през тънкият кабел на алтернатора и на датчика на главата.Когато датчика на главата затвори релето плюс ще отида до другото реле,а когато се подаде ток от алтернатора,тогава ще се затвори и то и воала :) тоест има няма 5 релета :D

Тц, не е такава темата, става въпрос за подгряването на антифриза за двигател 1Z, което е аналогично с AFN.
Ето това е тамата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=64451
Пише всичко за оригиналната инсталация, оригиналното реле, за смяната на алтернатора и други полезни неща.
Например ти мислиш да си вземеш 5 релета да управляват схемата, а може би ако си намериш оригиналното реле от някоя кола в морга и го спазариш на добра цена или продавача не знае колко да му иска, може да ти излезе по-евтино.
Прегледай я, сигурен съм че ще намериш полезна информация. :да:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 02 дек 2011 11:11

А дали Г2 има нещо общо с тея АФНи и прочие....сега чета да видим.

Разбрах ,че освен 370 номер реле(2броя са 50 и 25ампера),ще ми трябва и viewtopic.php?p=2539709#p2539709.Отделно свещите май се управляват от ЕКУ дето аз нямам...а от схемата тук viewtopic.php?p=2538408#p2538408 не разбирам нищо,защото немски грам не знам :D Освен релетата и кабелите за свещи друго не е ясно.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 02 дек 2011 13:27

По-добре си пиши въпросите в другата тема, така повече колеги които са го правили ще ги видят и отговорят.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 02 дек 2011 13:33

Върни се в “Направи си сам!”