Катализатор
Катализатор
Здравеите колеги искам да попитам дали някои знае ,ако махна катализатора на голф 4 1,8 Турбо GTI 150 кн дали евентуално щте имам проблем казват ми че колата ми била запушена и така щте се оправи пишете ми за савет че технически сам много слаб лек ден .
- Trus7m3
- Автомобил: Golf 7 Alltrack 18 TSI 4motion
- Двигател: 2017
Re: Катализатор
Здравей колега, ами след като са ти казали че е запушен, редно е да го махнеш. Не смятам че може да има някакви проблем, щом сега няма, освен че е запушена колата.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пък може и правописа ти да се оправи. Махай го.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
И зависи кой го казва де.Специалист или злите езици

- golf4_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи с колко ламбда сонди си напиши все пак годината на колата и кода на мотора 

Аз се подведох и го свалих но го запазих за всеки случай!След махането му действително имаше разлика но се принудих да го върна обратно заради втората сонда от която шашкаше компа пушеше и миришеше много гадно от ауспуха!
Последна промяна от fatix на Пет 02 дек 2011 20:48, променено общо 1 път.
-
masterixx
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2009
Бихте ли препоръчали сервиз където могат да "излъжат" ламбдата ?
Аз ходих в ЕМ Комплект момчетата си свършиха работата добре и ме предупредиха че по начина който избрах с подлагането на две гайки на втората сонда има вероятност да набие грешка.Другия вариянт по скъпия беше с поставянето на ламбда емулатор...въпрос на избор!
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
AGU мотор, 99та година... махнахме го без проблем, ламбдата е пред катализатора.
Хиляди мнения слушах, че съм с метален катализатор и него нищо не може да му стане, че да запушва колата - е да, ама не... като го свалихме се хванахме за главите какво чудо бе станало.
edit: тия от годишния технически преглед ми казаха, че догодина без катализатор няма да мога да мина преглед, че много ми къдяла колата.
Хиляди мнения слушах, че съм с метален катализатор и него нищо не може да му стане, че да запушва колата - е да, ама не... като го свалихме се хванахме за главите какво чудо бе станало.
edit: тия от годишния технически преглед ми казаха, че догодина без катализатор няма да мога да мина преглед, че много ми къдяла колата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”