Тя,нашата Голгота започна още от студентските години....когато другите студенти бяха на купон ние четяхме,когато другите студенти спяха ние стояхме с ококорени от кофеина и стимулантите очи(без тях не можеш да четеш 72 часа без да спиш)Сесията ни започваше 1 месец преди определената дата..защото дните никога не стигаха... след последния изпит спяхме по 48 часа за да възстановим баланса в изтощение си организъм.Другите учеха професия...ние се учехме на изкуство и стоицизъм..изкуството да контактуваш с всеки - от клошаря до професора,стоицизма да изтърпиш гледката на човешкото страдание и смъртта за да можеш хладнокръвно да се бориш с тях.
Голготата продължи и с първите стъпки в професията...стресът от безкрайността на страданието и безсилието да победиш законите на природата(или Бог)...Стресът от огромната отговорност да спасяваш човешки живот.И безкрайната радост и щастие(позната само за лекарите!!!) да видиш светналия поглед на спасения човек!
Голготата бе и за нашите семейства,които трябваше да понасят лишенията от нашето отсъствие и да страдат от заразите,които неволно но неизбежно влачехме от болницата у дома.Съпругите и децата ни,които търпяха тихо и смирено всичко това ,също вървяха по своята Голгота-не по-малко тежка от нашата.Голготата на лекаря е и днес...охулен,поруган.унижен....но никога не отказал се от своята професия.Защото тя е неговото призвание и съдба.За истинския лекар живот без неговата професия няма...до последен дъх!
Уважажеми колеги!Не вярвайте на антилекарската кампания инициирана от..............знаете от кого.Огромната част от лекарите не заслужават хулите които се леят ежедневно.Тази кампания не помага!Напротив като се хули цялото съсловие само се помага на корумпираните да се крият зад гърба на честните.Пиша това с много болка,защо от 1 месец и аз като всички мои колеги съм обект на немотивирана агресия....Проклет да е този,който даде началото на това!!!Ако има Бог нека го накаже!
За Голготата на лекаря
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За Голготата на лекаря

Добър текст!
Има и такава поговорка за докторите! "Слънцето им огрява добрите дела а земята сркива грешките" 

- daywalker
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: DS
Напълно подкрепям колегата joker
...Макар да съм още медик 4 курс. Не бива да се слагат всички лекари под общ знаменател.Но за жалост има много хора,които петнят Хипократовото съсловие.

- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
Огромната част от лекарите не заслужават хулите които се леят ежедневно.Тази кампания не помага!Напротив като се хули цялото съсловие само се помага на корумпираните да се крият зад гърба на честните.Пиша това с много болка,защо от 1 месец и аз като всички мои колеги съм обект на немотивирана агресия....Проклет да е този,който даде началото на това!!!Ако има Бог нека го накаже![/quote]
Колега напротив според мен огромна 4аст от докторите заслужават не само хули,
ако няма плик с пари или 4анта с подарък или познати рядко ще се трогне някой за теб.Нищо ли4но има много кадърни и отговорни хора но са рядкост за съжаление
.Добре е да се дава гласност за безобразията които се слу4ват нека има контрол и наказания а не криене зад Хипократовата клетва.Ако аз извърша престъпление подлежа на наказателна отговорност а доктора който откаже да помогне на детето ми да диша....Дълбок поклон пред истинските лекари колкото и малко да са останали... 
Колега напротив според мен огромна 4аст от докторите заслужават не само хули,

Има лекари, има и лекари. Заради едните страдат другите. Проблемите не са от вчера. За съжаление парата е по - силна от хуманизма. Не е правилно да гледаш на човешкото нещастие като машина за пари.
Здравната система поражда парадокс - от една страна има хипократова клетва, от друга елементарно оцеляване. Искам лекарите де получават достатъчно пари, за да са спокойни и да могат да вършат работатат си нормално. Не смятам за редно да плащам под масата.
Налице е и стадото, която силно се влияе от медиите. Неуки хора, които освен от политика, икономика и футбол, разбират и от медицина. Много хора не си дават сметка, че няма нерискова операция.
П.П. Имам прекрасен белег от изгаряне от електрокаутер, обаче не се сърдя на никого.
Здравната система поражда парадокс - от една страна има хипократова клетва, от друга елементарно оцеляване. Искам лекарите де получават достатъчно пари, за да са спокойни и да могат да вършат работатат си нормално. Не смятам за редно да плащам под масата.
Налице е и стадото, която силно се влияе от медиите. Неуки хора, които освен от политика, икономика и футбол, разбират и от медицина. Много хора не си дават сметка, че няма нерискова операция.
П.П. Имам прекрасен белег от изгаряне от електрокаутер, обаче не се сърдя на никого.
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
Даааммм... за огромна жалост лекарското съсловие вижда ходещи мръвки с пари, нищо повече. Разбираемо е, че без пари не се прави здравеопазване, НО стигнахме до момент в който всеки го е страх да влезе в болнично заведение, защото веднага ще му поискат пари или няма да се отнесат с достатъчно внимание към него... ЖАЛКО, НО ФАКТ!!!
http://batebogi.wordpress.com/2011/11/18/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d0%b5-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8-%d0%bc%d1%83-%d0%bf%d0%b5%d0%bf%d0%b5%d0%bb/

http://batebogi.wordpress.com/2011/11/18/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d0%b5-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8-%d0%bc%d1%83-%d0%bf%d0%b5%d0%bf%d0%b5%d0%bb/
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Rijo написа:Има лекари, има и лекари. Заради едните страдат другите. Проблемите не са от вчера. За съжаление парата е по - силна от хуманизма. Не е правилно да гледаш на човешкото нещастие като машина за пари.
Лекар,който мисли за парите,а не за пациента не е лекар!Той е търговец...и не го броя за колега!За истинския лекар социалният статус на пациента е без значение!Най-скъпите ми и най-тъжни "рушвети" са десетките саксии с цветя в кабинета ми(станал е като джунгла!)-някои са на по 15 г .Тези живи цветя ме посрещат всяка сутрин щом вляза и ми говорят с гласовете на моите бивши пациенти....тъжно е,защото някои от цветята отдавна са надживели тези,които ми ги подариха....но продължяват да ми напомнят за съдбата на хората от чиито ръце ги получих....В болниците умират хора...даже и да не го желаем...даже и с всички сили да се борим...за съжаление.
joker написа:Лекар,който мисли за парите,а не за пациента не е лекар!Той е търговец...и не го броя за колега!
Ти не, но повечето хора - да. Забелязал си, че си падаме по обобщенията - голфър, митничар ...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Имам познат инженер, който се грижи за софтуера и хардуера на GP-та в поликлиника. Когато лекарка отсъства от кабинета си (отишла е на пазар или където и да е), той я замества, "преглежда" пациенти и им дава направления. За извършената "услуга" по заместването, събраната потребителска такса от десетината "прегледани" пациенти остава за него. А за "заместване" на докторка в болница, където дава дежурства, получава по 50 кинта. Е, като гледам какви циркове се правят, как човек да има доверие и уважение към такива лекари?
Ами историята с "цицомана", определил се като биолог, опипвал дамите в БНР, че и пари им взимал за тази "услуга". Е, как да имаш доверие на доктори? Трябва ли да им искаш дипломата преди да те прегледат? Ами ако е фалшива?
А нашумялата напоследък история с "доктора", подпечатвал медицински книжки срещу 20лв. без никакви прегледи?
Joker, има достатъчно много хора, които сриват авторитета на лекаря. Лекарската професия очевидно е твоето призвание, но има и доста лекари-търговци; познавам такива - за тях всякакви услуги трябва да са безплатни, но като отидеш в кабинета им, прегледът струва 50лв.
Ами историята с "цицомана", определил се като биолог, опипвал дамите в БНР, че и пари им взимал за тази "услуга". Е, как да имаш доверие на доктори? Трябва ли да им искаш дипломата преди да те прегледат? Ами ако е фалшива?
А нашумялата напоследък история с "доктора", подпечатвал медицински книжки срещу 20лв. без никакви прегледи?
Joker, има достатъчно много хора, които сриват авторитета на лекаря. Лекарската професия очевидно е твоето призвание, но има и доста лекари-търговци; познавам такива - за тях всякакви услуги трябва да са безплатни, но като отидеш в кабинета им, прегледът струва 50лв.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ljubon написа:Имам познат инженер, който се грижи за софтуера и хардуера на GP-та в поликлиника. Когато лекарка отсъства от кабинета си (отишла е на пазар или където и да е), той я замества, "преглежда" пациенти и им дава направления. За извършената "услуга" по заместването, събраната потребителска такса от десетината "прегледани" пациенти остава за него. А за "заместване" на докторка в болница, където дава дежурства, получава по 50 кинта. Е, като гледам какви циркове се правят, как човек да има доверие и уважение към такива лекари?
Хората,които сриват авторитета на лекаря НЕ СА ЛЕКАРИ...със или без диплома...истинска или фалшива!Апропо...фалшива диплома за медицина все още не съм виждал...макар,че вече съм и в сферата на медицинското образование...Колкото до парите...Хм...при мен е точно обратното ...плащам си навсякъде(освен при приятели...Бог да ги пази!!!),но пари не вземам защото си имам държавна заплата и не работя на частно.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Проклет да е този,който даде началото на това!!!Ако има Бог нека го накаже!
Е как кой го е дал началото - ами докторите, кой друг.
Нормално е в болниците да умират хора, все пак там не влизат шампиони с пулс 50. Не е нормално да се държат с теб като с животно. Не е нормално да оперираш пиян, не е нормално да не си свършиш работата, защото някой не е избрал екип (законова форма на рекет впрочем, замаскирана като начин на повишаване на доходите на лекарите). Един шофьор на автобус ако правеше като вас щеше да спира на спирката само ако хората го изберат като екип. Кофти професия е в момента лекарската, трудна, с лишения и т.н. Ама като си я избрал - върши си я. Не е като да не си знаел в началото с какво се захващаш. А иначе всички плюем КАТ-аджиите...
Впрочем стана дума с един познат доктор за младите лекари и техните трудности - най-големият враг на младите лекари са старите лекари, не обществото. Ама е дълга темата.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Стискайте зъби докато можете и си вършете работата съвестно. Аз съм доволен от лекарите досега. Примери няма да давам, рушвети не са ми искани, дори жената като раждаше всички познати ми казаха да приготвя 1000-2000 лв. Всичко опира до човека.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Във всяка професия има пълни некадърници и мошеници, за съжаление на всички ни лекарите не са изключение. Вярно е, че системата ги принуждава да бъдат търговци, но е вярно и че много от тях забравят, че освен търговци са и лекари.
-
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от Петър Петров на Пет 02 дек 2011 23:30, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”