Ех, тея модератори, спят ли или и на тях им омръзна да заключват едни и същи теми...
По тази тема мисля, че повече от достатъчно е писано.
Първо вземете да прочетете какво означава 10 във 10W40, какво е 15 и т.н, при какви температури какво е състоянието на маслото и т.н.
В общи линии се сипва не по-рядко от препоръчаното от производителя /отпред в отсека на двигателя го пише на една табелка/. По-гъсто - да може, сега за лятото може да карам и с минерално 30W40 ако искам и няма да има проблеми.
Но не забравяйте, че февруари последните години температурата слиза за няколко дни под -20 С и и ако не си карал колата ден-два и я запалиш сутринта с масло 15W40 в двигателя - може да имаш сериозни ядове.

Вярно ли е,че синтетиката е само за нови двигатели?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз да споделя моя проблем.1.8 ABS 94г.Смених гумичките,не тече ми от никаде,не съм забелязал след смяната на гумичките да ми пуши,аспуха отзад е чист.Сега съм с някакво немско минерално масло 7лв.лит.и за 6000км.съм долял 2.3литра.според сервизната книжка мисля ,че са реални кил.165000км. ама знам ли?Дали в маслото е проблема или в двигателя,явно трябва да опитам и със по скъпо.Ако може някой колега от Плевен да ми каже каде продават Motul 4100 ,ще сам му благодарен.