lucky7o написа:2.8 не ме интересува, като цяло дори и останалите, просто харесах колата пък мотора е този... Тез алуминиеви носачи, кривът ли се много

Колега всякакви легенди бях чел/чувал, ама за криви носачи не бях

Трябва доста да се постарае човек, за да се изкривят. В голямата част от случаите просто се разбиват шарнирите им, а те вървят заедно с носачите. Някои ги рециклират, има доста писано из форума, прелисти малко с търсачката. Относно разхода - колегата модератор, ако правилно съм го разбрал, имаше впредвид, че 12 разход е абсолютен минимум за градско каране, а ти веднага се надъха, че ще ти гори 12

Плюс това при теб иде реч за куатро, което харчи малко повечко от кола само с предно
Наистина има логика с по-тежък мотор малко по-бързо да се троши окачването (ако приемем, че е стандартно за всички двигатели, което пък малко ме съмнява да е така, примерно пружините и аморт. не ми се вярва да са същите), ама пък погледни го от друга страна. Носачите на Пасат Б5/б5.5 са абсолютно същите, а при тях се монтират мотори 1.9 и 2.5ТДИ, които си мисля, че като тегло няма да са много далече от 2.6л.