Автомобил 4х4 до 3500лв. - купен 124 4matic 3000td

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Re: Автомобил 4х4 до 3500лв. - Ауди, Мерцедес, Субаро, VW

Мнениеот GodLike » Пет 02 дек 2011 14:08

Съединителят не е като маслото и филтите защото го смяняш като замине, а не на определени километри профилактично. И никъде не съм написал да се откаже запазена кола защото и е свършил съединителя. Казах, че смяната на съединителя и дисковете примерно може да не е належаща и така обслужването ще е много по-малко от 2500лв.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 02 дек 2011 18:01

киа спортаж :talk:

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 02 дек 2011 18:35

За тия пари B4-ка Куатро ще е доста по-запазена и подръжката ще и е доста по лека.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 02 дек 2011 18:42

Всякакви джипове са изключени.
Искам просторна кола.
Субарото отпада като вариант.
Не ми трябва някаква супер проходимост. Просто колица 4х4.
Май вървя към куатро или синхро, съответно ауди 100 или б4 или пасат Б3 или б4

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 02 дек 2011 18:52

Щом искаш простор Ауди 100 е твоята кола или Субару (пробвай да се качиш вътре, не е никак тясно), Аудито вътре е доста по-тихо и обезшумено, което има значение при по-дълги пътувания.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 02 дек 2011 19:09

подобна дилема не се ли разисква преди година ?
доколкото си спомням взе Jetta syncro ? кво стана

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 02 дек 2011 19:26

Отиде за скраб, както бях предположил, че ще стане някъде по средата на дългата тема на колегата. :wink: Просто колегата не беше уцелил бройката явно scare

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 02 дек 2011 20:13

на този етап давам съвет "Пасат синхро комби - двигател 115кс."
ако има конкретни въпроси ще отговарям
на моята импреза е същия мотор Ej20 и съм правил пълно обслужване но не е 2500
ангренаж ремък и 4 ролки - 250
масла по мостове и скорости - 130
предни дискове задни дискове 150
накладки TRW цените им са 60лв предни, 50лв задни
оригиналните гумички за спирачните апарати са по 40лв комплекта и за предните и 40лв за задните апарати.
Преден лагер оригинален е 80лв
заден лагер оригинален е 85лв.
Семерингите по лагерите са по 13лв/бр, като за предния лагер са 2 семеринга, а за задния лагер са 3 семеринга
кондезатор на климатика 200 лв и пълнене общо 300

намислил съм да му слагам ЛСД в диференциала 200 лв втора ръка и задна стабилизираща щанга

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Пет 02 дек 2011 20:35

Стотицата C4(или еквивалентната А6), са доста удобни автомобили. B4, е здрав автомобил, но е малко тесничък вътре(особено след 1994г, след смяната на страничните кори на вратите). Сравнително здрави са като механика и има достатъчно резервни части за тях. А това мисля, че е важно за коли на такива години и на такива цени, независимо от марката. Пасат Синхро, вероятно също е добро решение, но за мен лично частите са по дефицитни(моргата за Ауди ми е на 15 минути път и има почти всичко). Освен това системата на Пасата не е чисто механична, има там и разни вакуми, тоци, вискомуфа и е малко по-сложна.Което не значи, че не е надеждна и не върши работа в общия случай, но има специфични проблемчета. При куатрото, системата е същата като на Субару, но няма бавни(както и в някои модели на Субару), чисто механична и всичко е събрано на куп в скоростната кутия. Някои аудите(по-старите) имат и блокажи на диференциалите управлявани с вакум. По-новите имат и някаква електронна система вместо блокажите, която действа на спирачките(има я и в новите Пасати).(Предимство на старото синхро е, че можеш да махнеш кардана или ако скъсаш полуоска да се движиш, а в куатрото не става.)
Не е офроад ориентирана, но е добра кола за зимата. Много здрава и големите модели са доста комфортни.Материалите и изработката на Ауди са една идея по-добри от тези на VW.(мое мнение имам и от двете марки от онези години). Защитата от ръжда също е с една идея напред в Ауди(въпреки че и пасата е сравнително добър), а такива коли се карат на места, където това е доста важно.
Избора на двигатели също е сравнително богат при Ауди. Агрегатите са доказани и се знае кой какво. Имат и читав дизел(но само в големите– петцилиндровия 2,5 TDI, в малките чак от А4 почват да слагат) което за мен лично е голям плюс. 100/C4 си е в луксозния клас автомобили и това е малко нож с две остриета(добър комфорт, но малко по-скъпа поддръжка и нови части от малкия модел), но като цяло е добър избор. Последния извод си важи и изобщо между марките Ауди и Фолксваген. Новите части на Аудито са по-скъпи, казвам го от опит.
Варианта за Мерцедес си е екзотика и най-добре го забрави. Субару може, ако си го харесаш и преглътнеш неизвестните около такъв вариант.
Аз лично, понеже предпочитам дизела съм мислил и варианта за Голф 3 1,9 TDI(1Z) синхро(комби–т.е. Variant 8) ), защото в Пасата го няма. Разхода е нисък, данъците малки, мотора здрав, познат и не много претенциозен, не се влияе от студа... чипира се лесно :lol: и (тогава) върви прилично. Накрая обаче прежалих 4х4, че повечето такива са внос от Австрия и започнах дори да не ходя да ги гледам за ръжди, като чуя от къде са.Но може да има и читави.(А има и бройки с печка и влизат в бюджета :wink: )

P.S. Между другото, сега се сещам, че в моргата за Ауди за която споменах(в Нови Искър) се продаваха(цели и здрави, за каране) няколко големи Аудита, с големи мотори и мисля че имаше и 4х4 от тях. Не съм ги гледал подробно и не помня цени, но ако имаш път към София, мисля че не е лоша идея поне да минеш през моргата(момчетата са свестни) и да си поговориш с тях за цени на частите, и най-удачни варианти на коли и мотори, към които да се насочиш(ако все пак решиш да е Ауди...). За питане пари не взимат(те са организатори във Форума на Ауди) и ако не са прекалено заети(или имаш търпение), посещението при тях няма да ти е в минус. :wink: (мен успяха да ме разубедят, докато стъкмя парите именно за А6/C4 Avant –2,5TDI Quattro :roll: ). Също може да прегледаш в техния форум за тези модели(вероятно си се сетил вече).

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 02 дек 2011 23:19

А6 Ц4 куатро - това е последното истинско ауди.
И до ден днешен ми липсва макар че карам по-ново поколение.
Онова е камион с проходимост на малко танкче :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 02 дек 2011 23:25

zdravko_dimitrov1986 написа:Всякакви джипове са изключени.
Искам просторна кола.
Просто колица 4х4.
Май вървя към куатро или синхро,

Sharan -от това по-просторно ? 1,8Т или VR6 , ако то допадне разхода им. Но трудно се намират читави с тия двигатели.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 03 дек 2011 0:20

Малко пояснение.
Цената на Субаруто беше толкова, защото се знаеше, че всички онези неща са за смяна. Колата си е с ляв волан.
Човекът предпочете да ги даде в последствие, но да знае, че от София тръгва до Прага и не трепери дали нещо ще се случи по пътя. Всеки си преценя сам. Разбивка на цените не мога да дам, защото нямам. Знам и цитирах пълната сума по обслужването на колата. Тези 2500 лв са части и труд. Откъде са купувани и в кой сервиз е правена също не знам. Но е тук в София.
А що се отнася дали смяна на съединител е ремонт. Категорично не е! Това си обслужване на колата. При купуване на старо, ако този преди нас го е сменял и то скоро, просто сме извадили малко повечко късмет.
Лично ако търся ниско бюджетна кола с 4х4 то моя избор веднага се свежда до следните критерии:
1. Да НЕ е турбо мотор. Няма значение бензин или дизел. Значи търсим атмосферен мотор. Тук отпада дизела. Вече търсим бензин.
2. Да е разпространен модел. Т.е. лесно да се намират части втора употреба. Било морги, било частни обява. Части както по мотор, така и едрогабаритни. По тази точка за мен отпада Субару и Мерцедес. Мерцедеси бол, но тези 4х4 не са много разпространени.
3. 4х4 системата да максимално опростена и с агрегати по нея, които до минимум са подвласти на времето. Все пак е ясно, че за 3500 лв. не се оглеждаме в кола произведена 2005 г. По тази точка за мен отпада VW, защото виско куплунга не ми се струва по-надежден от торсена. А торсен в VW е чак Пасат В5 и там за 3500 лв. си е гробница.
Какво стана? Стигнахме до Ауди.
Връщаме се отново на бюджета - 3500 лв. Значи не търсим бегачка. Ако някой си мисли, че за цената на пълно обслужване на спортна кола може да си купи цяла такава ...а ми да пробва mhihi
Търсим просторна, удобна, до някъде комфортна кола. Отпада В4 (Ауди 80). Сравнително тясно купе, но пък зависи за какво ще се ползва колата.
Остана май единствения правилен избор - Ауди 100 Куатро или така нареченото А6 (С4).
Искаме сравнително надежден мотор за годините си. Ами АСЕ моторът за мен е срам за Ауди. Как е възможно през 1996 г. да се вгражда мотор с механична инжекция? А и този мотор как "обича" газифициране!!!
Остава 2.0 115 кс и 2.6 V6 150 кс.
Първият е доста, абе направо да кажа супер дуракоустойчив двигател. Като всяко 8 клапаново моторче.
Някой ще каже - слаб е за това купе. Според мен за кола за возене си е супер.
Вторият вариант с V6. Това е двигателят, но задължително с газов инжекцион. Все пак е 2 клапанов двигател, все пак е 6 цилиндъра и харчи гориво. Това с ГИ оскъпява малко бъдещата ни кола, както и онези 6 (или бяха малко повече) литра масло, но пък имаме резерв от мощност и приятното усещане за V6 под капака в една сравнително голяма кола, каквато е А6 (С4).
2.8 V6 не върви кой знае колко повече...добре де, не върви много повече, а харчи повече и т.н.
Има и вариант с 1.8 20V 125кс., но за тези пари 3500 лв. не можеш да намериш хубава кола. А този мотор с 4х4 в А6 (С4) са много рядко срещани.
Това е моя анализ. mhihi

Успех в избора!

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 03 дек 2011 1:34

brabus написа:... Стигнахме до Ауди...Връщаме се отново на бюджета - 3500 лв.....Търсим просторна, удобна, до някъде комфортна кола. ...единствения правилен избор - Ауди 100 Куатро или така нареченото А6 (С4)....2.6 V6 150 кс....Това е двигателят, но задължително с газов инжекцион....приятното усещане за V6 под капака в една сравнително голяма кола, каквато е А6 (С4).
2.8 V6 не върви кой знае колко повече...добре де, не върви много повече, а харчи повече и т.н..... А този мотор с 4х4 в А6 (С4) са много рядко срещани.
Това е моя анализ. mhihi

Това беше и моят анализ, допълнен с немаловажното в случая с тънък бюджет качество, наречено кратко "ръчни скорости", който пратих на колегата на лично с конкретно предложение, което му влиза и в бюджета. За съжаление той си е решил да търси друго.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Съб 03 дек 2011 11:16

Какви пари излиза обслужването на един В6 мотор.
Примерно смяна на ролки и лемъци или верига - зависи там с какво е.
Предимството на 6 цилиндровият пред 4 цилиндровият е единствено в електронната инщекция и малко по добрият вървеж. Но пък е по тежък, харчи повече и сигурно е по скъп за обслужване.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details - чудя се за този.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Съб 03 дек 2011 11:29

Говорих с човека и ми каза следните неща.
Има две козметични забележки.
Газовият инжекцион работи перфектно. Каза че до смяна на ремък и ролки остават 10000км, каза че обслужването излиза около 300-400лв.
Каза, че харчи около 600-7--гр масло на 1000км, което според него било нормално. Кажете вие дали е така.
Куатрото и всички екстри работят, гражданска и винетка изтичат до край на годината и така.
Това е основното инфо.
Според вас струва ли си

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”