Може ли да се замени таблото (уредите) на пасат Б4 с друго ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Може ли да се замени таблото (уредите) на пасат Б4 с друго ?

Мнениеот sinanmetin » Нед 20 ное 2011 21:09

Тръгнал съм да търся таблото с уредите за пасат б4 2.0 115 к.с. но ми се струва че ще се окаже трудна мисия, та въпроса ми е може ли да се замести това табло с уредите и да се сложи от друг такъв пасат примерно 1.8, 1.6 ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Може ли да се замени таблото (уредите) на пасат Б4 с друго ?

Мнениеот Winner25 » Нед 20 ное 2011 23:35

Ако си с датчик на скоростната кутия вместо жило, може да сложиш от всякакъв бензинов пасат (без ВР6) който е без жило. Мисля че и от Б3 трябва да стане ако е с две лампи за мигача. Ако е с жило - пак става от всички бензинови без вр6, но трябва да гледаш и предавателното число на скоростомера :wink:

Потребителски аватар
sinanmetin
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Пон 21 ное 2011 8:39

Winner25 написа:Ако си с датчик на скоростната кутия вместо жило, може да сложиш от всякакъв бензинов пасат (без ВР6) който е без жило. Мисля че и от Б3 трябва да стане ако е с две лампи за мигача. Ако е с жило - пак става от всички бензинови без вр6, но трябва да гледаш и предавателното число на скоростомера :wink:

Предварителното число е 920. Мисля че този километраж е с жило зашото цифрите на километрите не са на дисплей електронни а от другите модели дето се въртят като на москвич :mrgreen: а мигача е с две лампи горе ляво и дясно.. тоест трябва да търся такова няма значение от какъм пасат е 1.6 или 1.8 само да е с жило.. така ли да го разбрам ?

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пон 21 ное 2011 20:44

Да, трябва ти табло от бензинов пасат с 4 цилиндъра. Гледай само преавателното число да е същото :wink:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 21 ное 2011 22:53

Winner25 написа:Да, трябва ти табло от бензинов пасат с 4 цилиндъра. Гледай само преавателното число да е същото :wink:

Защо предавателното число да трябва да е същото? Нали жилото си върти чисто механично, а не е импулсно предаването на данните, като при дигиталния километраж?

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пон 21 ное 2011 23:24

Защото при еднакви обороти на жилото слоростомерите с различни предавателни числа показват различна скорост. За да показва реалната скорост, трябва да е със същото предавателно число.

Потребителски аватар
sinanmetin
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Вто 22 ное 2011 8:50

Tака таблото вече е намерено и сложено на пасата работи всичко нормално. Самото табло е от пасат б4 95 година 1.6 пълна инжекция. Предварителното число пак е 920. Благодаря на колегата от Казанлък, че ми отговори правилно на въпроса :mrgreen:. Та за другите колеги ако се чудите дали става таблото да се заменя става.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 03 дек 2011 10:01

аз сменях вече 2 табла на пасата и двете лъжат в километрите.Бихте ли ми казали къде да видя предавателното число съответно на кутията и на километража?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 03 дек 2011 14:02

Zlatina написа:аз сменях вече 2 табла на пасата и двете лъжат в километрите.Бихте ли ми казали къде да видя предавателното число съответно на кутията и на километража?

На пасат таблата са все на 920 на всички двигатели само на синхро не знам на колко е. А за това колко вярно мерят всички лъжат със малко.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 03 дек 2011 14:19

Някъде бях мярнал такъв пасат като твоя с табло на Б5, ама дали е било по обяви или по снимки... не знам.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 03 дек 2011 16:58

Има някаква завис0имост,на скоро един авер си взе голф2 дизел.Като ходихме да го взимаме ми направи впечатление че на купето имаше обозначение за бензинов мотор.След няколко дена ми се оплака,че лъже в скороста.Засяках го с джи-пи-ес-с колкото по-голяма скорост по-големи отклонения даваше,близо с 40км.лъжеше.Отидохме на морга,смених го на място/пак с дизелово/-същата работа.Звъним на друг авер-попита сменяна ли е кутията.Тогава ми светна,че може би е сменен двигатела от бензинов с дизелов,а кутията както и останалите неща са си бензинови.Взех веднага бензинов километраж и въпреки че беше доста по-модерен/с ел.часовник/ го скачих.Учудващо спидомера се нормализира.Купихме него и един дизелов,прехвърлих само километража и готово.Тогава всъщност се светнах,че има някаква разлика в самите кутии и от там са и разликите в километражите.На моя пасат б3 също много лъже скороста на вече второ табло и за това попитах дали няма някаква зависимост.

Върни се в “Passat”