Ще се пробвам да поправя турбина-приемам съвети
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
Re: Ще се пробвам да поправя турбина-приемам съвети
Има много клипове в нета как се отремонтирва, има и доста написано. Повечето съм го изчел и прегледал и мисля че ще се справя без проблем.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
vankata__098 написа:Незнам за вас момчета , но на мен ми се вижда ужасно много да дам 400-500 лв. за рециклиране на турбината. Ремонтния комплект струва 120-130 лв. с доставката от Ebay и работата да струва 100 лв. което е 200-250 лв. а каде са 400-500лв. и ако е с променливата геометрия ми казаха цена от 700 лв.![]()
![]()
та тея хора не познават парите,
те знаят ли как се изкарват 700лв на тези времена? Може да се наложи да си купя някоя на старо, но Ще пробвам аз да си я оправя. Ако не стане отивам и си взимам някоя за 300- 400лв на старо и си карам.
Именно за това ,не е оправдано рециклираното !! Защото плащаш горе-долу половината цена на нова турбина ,а пак имаш стара !!

- vankata__098
Проблем ще ми е каде да направя баланса и дали да го правя въобще? Ако някой знае къде се прави да пише и цена съответно на процедурата.
- achodemo
Задължително !!!
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Боли ме главата от четене вече. Е втулката се ВЪРТИ със сигурност. НЕ е набита в лагерното тяло. Всичко се върти на маслен филм с хлабина от порядъка може би от няколко стотни. При въртене на оста примерно с около 50 000 оборота центробежните сили повличат и втулката която се върти с половината от оборотите на оста. Пак казвам няма набити втулки по турбокомпресорите. Ако греша нека запознатите хора ме поправят.
Бланса след ремонта е задължителен!
Тези дни ще поръчвам ремонтен комплект и ако имате предложение от къде приемам съвети пък каквото ще да става. Ако се изложим ще се търси втора ръка
Тези дни ще поръчвам ремонтен комплект и ако имате предложение от къде приемам съвети пък каквото ще да става. Ако се изложим ще се търси втора ръка

- vankata__098
разбирам те колега, но и колата не е нова, то и ние не се знае до кога ще живеем!!! Мисля че ще се справя, нали все пак тази турбина ръце са я правили, не само машини. Трябва да се опита, и ако се получи да има и други като мен та дано тези КОЖОДЕРИ се чукнат малко в ГОЛЕМИТЕ си глави! Аз ако имам средствата да си закупя нова няма да се мъча да правя някакси тази!!! А като гледам много малък процент от хората в България могат да си позволят да хвърлят 1200-1500, та и близо 2000лв за турбина НЕ Е ЛИ ТАКА???
Точно така колега и аз съм с теб
Ще поръчвам и аз тези дни и ще се захващам с тази работа. 
penko_pulev написа:Боли ме главата от четене вече. Е втулката се ВЪРТИ със сигурност. НЕ е набита в лагерното тяло. Всичко се върти на маслен филм с хлабина от порядъка може би от няколко стотни. При въртене на оста примерно с около 50 000 оборота центробежните сили повличат и втулката която се върти с половината от оборотите на оста. Пак казвам няма набити втулки по турбокомпресорите. Ако греша нека запознатите хора ме поправят.
Точно така колега и аз съм с теб

-
Д така е колега. И аз нямаше да се мъча ако имах 1000 лева излишни. Кажете от къде може да се поръча такъв комплект но не от ибея. Малко съмнителни ми се виждат там. Няма ли фирма дори и в чужбина от която може да се вземе това нещо пък да пробваме какво ще стане.
- achodemo
Питай чичо гоого ,ако някъде нещо по света се продава ,Той ще го намери 
Според мен оферта като тази е изгодна и НАДЕЖДНА http://www.ebay.com/itm/T15-Turbocharger-Rebuild-Kit-Garrett-VW-Diesel-TDI-/330634749862?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4cfb5de7a6 има няма 120лв със доставката !!
Не се страхувай да купуваш от Ибей , хората там не са като голяма част от българските търговци и са доста коректни .
още http://www.onsale-usa.com/hot-sales-214620-Repair-kit-of-Garret-GT-VNT-15-25-turbo-parts-50000-10066.html
http://www.turborebuild.co.uk/
http://www.aliexpress.com/fm-store/803421/210444151-345436543/Repair-kit-of-Garret-GT-VNT-15-25-turbo-parts-50000-10066.html

Според мен оферта като тази е изгодна и НАДЕЖДНА http://www.ebay.com/itm/T15-Turbocharger-Rebuild-Kit-Garrett-VW-Diesel-TDI-/330634749862?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4cfb5de7a6 има няма 120лв със доставката !!
Не се страхувай да купуваш от Ибей , хората там не са като голяма част от българските търговци и са доста коректни .
още http://www.onsale-usa.com/hot-sales-214620-Repair-kit-of-Garret-GT-VNT-15-25-turbo-parts-50000-10066.html
http://www.turborebuild.co.uk/
http://www.aliexpress.com/fm-store/803421/210444151-345436543/Repair-kit-of-Garret-GT-VNT-15-25-turbo-parts-50000-10066.html
- vankata__098
Благодаря на колегата achodemo за инфото. Аз също ги гледах тези ремонтни комплекти и поръчвах за един приятел за Тойота Лендкриузер (мисля че така се чете) и като ми пристигне комплекта ще си прави той ремонта и ще пиша какво е станало.
-
- Автомобил: Vw Golf MK3
- Двигател: AAZ _ AEF motor
Колеги,до къде стигнахте с ремонтите на турбаляците?Следя темата с интерес,защото и моята турбина е на умиране,има доста луфт като барна перката,но пък не издава никакви странни звуци.Не смея все още да я барам,искам първо да събера достатъчно инфо,кое как се прави,защото работата си е пипкава и не е шега работа 

-
Ми колега зависи колко луфт има. Може и да може да се направи ама може и да не стане работата. Аз в понеделник ще порачвам ремонтен комплект. КОлкото повече караш с луфтове в турбото, толкова повече се износват не са само втулките и частите но и леглата на сегментите и има вероятност да не стане нищо дори и да купиш ремонтен комплект. Аз ще купя пук каквото стане. Ако не става с моята турбина ще търся втора ръка и преди да я монтирам ще и сложа новата втулка, сегменти и всичко както си му е реда. Поне така си мисля де 

-
- Автомобил: Vw Golf MK3
- Двигател: AAZ _ AEF motor
Колко струва този ремонтен комплект и от къде го поръчваш-от Ebay ли?
- achodemo
Bork написа:Колко струва този ремонтен комплект и от къде го поръчваш-от Ebay ли?
виж малко по назад
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
penko_pulev написа:Ми колега зависи колко луфт има. Може и да може да се направи ама може и да не стане работата. Аз в понеделник ще порачвам ремонтен комплект. КОлкото повече караш с луфтове в турбото, толкова повече се износват не са само втулките и частите но и леглата на сегментите и има вероятност да не стане нищо дори и да купиш ремонтен комплект. Аз ще купя пук каквото стане. Ако не става с моята турбина ще търся втора ръка и преди да я монтирам ще и сложа новата втулка, сегменти и всичко както си му е реда. Поне така си мисля де
Интересно мислиш направо като мене

Ето линк на една българска фирма която предлага ремонтно комлекти може да я проверите -> http://turboforce-bg.com/.
Отначало аз мислех да взимам турбина от там но в последствие реших да е хибрид и се отказах.
-
Интересно мислиш направо като мене
.
Защо ли? Инфото което ми даде ми беше доста полезно
Тъкмо мислех в понеделник да поръчвам и сега трябва да проверя и тези момчета от линка
Да видим какво ще обадят и те
Благодаря
Е видях какво обадиха и те. Казаха ми НЕ разумна цена за ремонтен комплект който не включва някои части от този който поръчах, като аз го поръчах от производител в Англия (не от ибей) за 60 лева по-евтино с доставката даже. Комплекта е това.
Чакам го да пристигне около вторник като тази вечер свалям турбото. За жалост имам съмнения че перката е опирала в охлюва и това ме притеснява. Май предпразничното ми настроение се изпари. Ще видя в какво състояние е и ако наистина е заминало по дяволите ще се търси от AVF мотор.
Имам едно питане към Вас знаещите колеги. Ако има минимални поражения по импелерите без отчупени парчета от тях а само леко задрало в охлюва (няколко делети от милиметъра) пречи ли им да работят и налага ли се да се купува нова турбина или ос със импелерите?

Защо ли? Инфото което ми даде ми беше доста полезно

Тъкмо мислех в понеделник да поръчвам и сега трябва да проверя и тези момчета от линка

Е видях какво обадиха и те. Казаха ми НЕ разумна цена за ремонтен комплект който не включва някои части от този който поръчах, като аз го поръчах от производител в Англия (не от ибей) за 60 лева по-евтино с доставката даже. Комплекта е това.
Чакам го да пристигне около вторник като тази вечер свалям турбото. За жалост имам съмнения че перката е опирала в охлюва и това ме притеснява. Май предпразничното ми настроение се изпари. Ще видя в какво състояние е и ако наистина е заминало по дяволите ще се търси от AVF мотор.
Имам едно питане към Вас знаещите колеги. Ако има минимални поражения по импелерите без отчупени парчета от тях а само леко задрало в охлюва (няколко делети от милиметъра) пречи ли им да работят и налага ли се да се купува нова турбина или ос със импелерите?
Върни се в “Дизелови агрегати”