Проблем с бензиномера Пасат Б4 1,8 mi - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
valtor
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с бензиномера Пасат Б4 1,8 mi

Мнениеот valtor » Пет 02 дек 2011 23:14

Съгласен съм с колегата zlatina.На моя/Б4,1,8м,АБС/комби,показва абсолютно точно,червените черти/резервата/ловят точни 10л.,падне ли под 1 черта и гасне,като налея 10л. е точно на последната червена.Мисля че всичко си е оригинално,но не съм го отварял.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Съб 03 дек 2011 11:51

Те чертичките си са по 2 литра независимо колко бензин има в резервара, просто стъпката е такава - 2литра.
Аз моята кошничка с поплавака не съм ги сменял, само помпата смених.

Ако е вярно това дето казваше един колега в чужд форум че резервоара на комбито събира 20галона то това са 75.6 литра гориво. Ето ги тези 6-7 скрити литра.

Последна промяна от brad4edat на Чет 29 мар 2012 23:03, променено общо 1 път.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 03 дек 2011 12:23

няма такова нещо скрито,както казах не е от значение колко събира а колко показва,то на моя след 70 има още чертичка и ход на стрелката,това е ясно.Ако напълниш и гърловината то много ясно каквато и да е колата ще хване повече от предвиденото по скала....А и никой не каза дали все пак нямат разлика и кошниците за помпите на седана и комбито.Аз имам двата модела пасат-б3 и б4,и със сигурност мога да заявя,че на 4 е много по чувствителна и точна стрелката,във всеки един момент можеш да си сметнеш горивото с точност до 2 литра

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Съб 03 дек 2011 18:27

Можете да сте напълно сигурни че както самите кошници, поплаваци и самата помпа имат разлики както между b3 i b4, така и между комби и седан а също така и в различните модификации през дадена година. Гарантирам ви че имат разлики, аз съм виждал поне 3 различни помпи извадени от голф и пасатор.

Въпроса е колко реално събира даден резервоар а не колко пише на таблото, като тук явно също има разлики според годината и модификацията на даден модел. Те не случайно хората издирват частите и по номера на рамата на колата, щото по този номер излиза и кой месец е спусната дадена кола от линията и съответно се знае дали има някакви изменения за модела спрямо предишните варианти.

В общи линии темата е доста обширна и едва ли ще се реши категорично.

Просто си заследи дали между две основни черти доливаш 10 литра, това е важното, а и ако поплавака си работи коректно не би трябвало да има разлика в 10литра. Колко ще има скрити или няма всеки да си заследи за него и да си знае :wink:

Аз си знам, че под долната пъпчица на стрелката на бензиномера имам още към 7 литра.

Потребителски аватар
VWPASSATGL
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBDC 2009

Мнениеот VWPASSATGL » Съб 03 дек 2011 18:58

При мен проблема е, че не само, че не мръдва при 7-8 литра а при 15 литра отива на първата червена стрелка. Губят се много повече от 8-10 литра, сигурно 15 литра по малко показва, че има. Явно трявба да изкрива по някакъв начин телта на поплавъка.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 03 дек 2011 21:05

Колегата ти каза,казвам и аз-тази помпа която си снимал не е за атвоята кола.Решението-смяна.От там на татък както ти каза друг колега,ще си засечеш едно друго и ще си регулираш точноста с винтчето.
А на brad4edat да кажа пак-не е проблема колко събира резервоара,а да има в него това което пише на таблото.Втората ти грешка е,че между 2 основни черти не се събират 10 литра/иначе написаните по таблото числа щяха да са четни/.И естествено,че щом е за друг резервоар,с друга форма /даже и същия обем да е/,няма как да съвпадне по цялата скала,даже и да съвпадне в дадена точка от нея :)

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Съб 03 дек 2011 21:31

Това, че не е за моята кола бърка ли се нещо освен, че не ми показва вярно бензиномера.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 04 дек 2011 4:46

А колко литра се събират между две основни чертички, след като максимално отчетената стойност е 70 литра и чертичките са 8, като дефакто 6 са бяли и 2 са от червените. Аз както и да го смятам, си са по десет литра между две черти на моя пасатор.

Последна промяна от brad4edat на Нед 04 дек 2011 11:23, променено общо 1 път.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Нед 04 дек 2011 8:03

да,прав си всъщност,извинявай.Ако таблото е с обозначение на половината 30 тогава чертичките са по 10л.На Б3 обаче половината е 35 и белите чертички са 7 и от там доста се усложнява задачата колко е между 2 черти :)

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Нед 04 дек 2011 13:53

колега сменявана ти е помпата заедно с пластмасовата стойка и ти е сложена не за тази кола, от там идва всичко. проблема се решава като удължиш теленото рамо на поплавъка колкото трябва. аз го направих така: отрязах от друга помпа (може и спица от колело)взех две силиконови устер клеми и завих телта на поплавъка към допълнителната тел. след като ги стегнах пробих с шило дупки в силиконовата изолация на клемите по оста на прореза за затягане и отвиване на винтовете(където се поставя върха на отвертката) и прекарах по едно парченце тел за законтряне, иначе се отвива за около година от вибрацийте. и до сега си показва точно. при мен при 10 литра поплавъка не опираше в бензина.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Съб 24 мар 2012 21:53

Проблема ми е решен. Източих резервоара, налях 10 литра и изкривих телта на поплавъка, докъто покаже малко над резервата (червената скала) което е 10 литра. Това с кривенето на телта стана от 3-тия опит, учудващо за мен. Имам 2 излишни горивомера който ги купих за да ползвам части от тях а се оказа, че проблема е друг. Пуснал съм горивомерите за продаване ако някой има интерес да погледне темата в секцията продавам. Благодаря на всички за помоща!

Върни се в “Passat”