Polo 6n - топка скоростен лост
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6n - топка скоростен лост
Здравейте, понеже търся да си взема заводска топка на скоростния лост, "Поло" 6н 1995. А няма особено предлагане, искам да питам дали няма да стане и от друг модел на vw, моля помогнете ако може. Мерси.
Последна промяна от Bobi_S13 на Пон 05 дек 2011 22:28, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие!
Причина: редактирано заглавие!
- bobsan135
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Въпрос за скоростен лост "Поло"
ако не се лужа топката на скоростния лост на поло 6N и голф 3 са еднакви 

- klimatronik
- Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
- Двигател:
bobsan135 написа:ако не се лужа топката на скоростния лост на поло 6N и голф 3 са еднакви
Мисля, че се лъжеш. Моето Поло беше също '95 и на скоростния лост нямаше резба. Беше си оригинален,
не личеше да е рязан. Топката при мен се захващаше с 3 малки болчета, докато на голфа и на сеата ми са със
резба. Остава варианта от обявите или от автоморга. Весела Коледа на всички

-
- Автомобил:
- Двигател:
Много точно го казва колегата klimatronik, дори формата на самия лост под топката не е кръгла. Наистина се завиват три винта, които държат самата топка към лоста и накрая се завива една втулка, която затваря системата от долу и придава завършен вид на топката. Така, че всички топки с резба, няма да свършат работа за този модел, остава ако някой знае за друг вид захващане да каже.
- kickcho
- Автомобил:
- Двигател:
Моята топка ако не се лъжа е от Голф 4 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А като е от Голф 4 с въпросното захващане ли е дето съм описал по-горе? Щото ми предлагат точно от Г4 ама като незнам.
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Виж порови се в секция "Продава" вчера срещнах да се продава точно тази топка за Polo 6N
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да има една, но тя няма въпросните елементи за захващане. Иначе постоянно се ровя в раздел продава, но уви...
- tupalka
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR
Полото на жена ми е оригинално с метална топка на скоростния лост, но зимата ръката направо залепва за нея и искам да я сменя с кожена. По какъв начин се сваля, на резба ли е или се издърпва, има ли някакъв чалъм?
Полото е 6н 97-ма AER
Полото е 6н 97-ма AER
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n - топка скоростен лост
Здравейте,
Скъса се гумата на скоростния лост и стъчи само желязото с част от скъсаната гума.
Има ли от къде да се купи такъв заводски?
Скъса се гумата на скоростния лост и стъчи само желязото с част от скъсаната гума.
Има ли от къде да се купи такъв заводски?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Здравейте, мисля да попомогна археологическата дейност с моя въпрос по темата.
От доста време си тръся оригинален маншон с топка, моят е сив, но не намирам, забелязах, че се продават черни за голф 4, искам да питам дали маншон с топка за голф 4 става за поло 6N2?
От доста време си тръся оригинален маншон с топка, моят е сив, но не намирам, забелязах, че се продават черни за голф 4, искам да питам дали маншон с топка за голф 4 става за поло 6N2?
-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
На моето Поло 6n2, @freelancer е подменен оригиналния маншон и топка с афтърмаркет такива. В случая по магазините за автокозметика бях виждал точно такива преди месеци, когато гледах варианти за смяна на топката при Пасат Б5. На Пасата беше на резба. Понеже свалях маншона с топката на Полото, защото се движеше и въртеше, установих, че е направено на ШЛИЦ. А афтърмаркет топката ми е малко по хлабава и проблема го реших с премахване на свинската опашка и поставяне на скоба за маркучи със сходен размер и стабилно натягане. Сега е повече от стабилно и не мърда. Ако човек знае какъв е фабричния маншон и топка може да намери разлика, но за мен и 20 човека до сега ефекта е неразличин спрямо интериора на колата.
П.С: за Пасата исках да ми ушият от естествена кожа маншон и да си ползвам моята топка, но се оказа, че в Троян няма кой. Вариантите по авто тунинг/козметика магазините са доста прилични на цени 15/20лв.
При интерес мога да пусна снимка, как изглеждат нещата при мен.
Едит: та ставаше въпрос, че топката май е за Голф 4, вероятно затова е нужно и допълнително пристягане около шлица.
П.С: за Пасата исках да ми ушият от естествена кожа маншон и да си ползвам моята топка, но се оказа, че в Троян няма кой. Вариантите по авто тунинг/козметика магазините са доста прилични на цени 15/20лв.
При интерес мога да пусна снимка, как изглеждат нещата при мен.
Едит: та ставаше въпрос, че топката май е за Голф 4, вероятно затова е нужно и допълнително пристягане около шлица.
- vezo
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1043cm3 AEV 1996
Преди 2 години купих маншон 5лв. от изкуствена кожа за Поло 6Н по интернет /с доставка/ от фирма от Стара Загора. Предлагаха и от естествена кожа за 12 лв. Има ги в интернет.
Както е писал колегата топката заедно с маншона се стяга с скоба за маркуч с подходящ размер.
Както е писал колегата топката заедно с маншона се стяга с скоба за маркуч с подходящ размер.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Проблема при мен е, че маншона ми е сив, някакво юбилейно издание ли е, не знам, коланите ми са също сиви, намерих си един сив колан след дълго търсене, от двувратка, трябваше да шия колана, защото не съвпадаше захващането, а на всичкото отгоре и "новият" колан нямаше пиропатрон, сега ми свети лампата за възглавниците, но по-лошото е, че системата няма да сработи, недай си Боже.
- jijo99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен поло АЕЕ 95г топка и маншон от Голф 4 паснаха. Проблема се оказа само в това че маншона дойде по тесен в основата и сега вместо да я обгръща основа е вътре в нея. Инаме съмата топка пасна едно към едно ---набиваше се по спомени не беше с резба.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”