Мерцедес Е 240 БЕНЗИН автоматична скоростна кутия дава сутринта раход 20 22 ЛИТРА на 100 КМ но
това е моментно иначе си гори около 12- 13 лято и 15 16 зимата !
Ужасно висок разход В5.5?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ужасно висок разход В5.5?
Колега аз имам 1,9 ТДИ с автоматични скорости 131 кс и при преход от около 2-3 км в градски условия когато не е загряла колата ми дава разход 16/100 ,но когато изляза от града разхода ми пада на 6/100. Мисля че и при теб нещата ще са същите просто трябва да покараш и извън града.
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
VeselinTsonev написа:tihony_audio написа:
Колега защо се отказа от BMW-то
Не стигаха паричките за Е46 комби бензин 2002г /трябваше колата да е семейна /
В случая имам много по запазена кола за по-малко пари! Това е единствената причина!
Благодаря за отговора

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
VeselinTsonev написа:От два дни за това чета из нета колега, но никъде не намирам единодушно мнение за кадърен сервиз за газов инжекцион. Ще съм благодарен ако помогнеш, та камо ли и в Бургас да е!
1.Пътя за нов хлебозавод , в дясно стръмна отбивка - търсиш Слави 0887545997 Ланди Ренцо- ГИ
2.Др. вариант ул .Карамфил от околовръсното към Левски ,преди детската градина до канала в дясно по улицата 052 302 101 ; 0888 552 108
Ако искаш подробности питай
-
- Автомобил:
- Двигател:
колегата ,който обяснява че автоматик се кара най-икономично като се дава газ до пода докато достигнем желаната скорост пробвал ли е този метод дали работи?аз не съм,но съм сигурен че няма как да работи.има физични закони.като искаме да достигнем дадена скорост за по-млако време ни трябва повече енергия.не може да постигнем така икономия било то с автоматик или не..
иначе по темата пасат 5 1.8т комби ръчна кутия в моите крака в софия дава 12-13 при нормално каране без да гоня икономия,енерция,обороти и тн.
иначе по темата пасат 5 1.8т комби ръчна кутия в моите крака в софия дава 12-13 при нормално каране без да гоня икономия,енерция,обороти и тн.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
agent_kowalski написа:колегата ,който обяснява че автоматик се кара най-икономично като се дава газ до пода докато достигнем желаната скорост пробвал ли е този метод дали работи?аз не съм,но съм сигурен че няма как да работи.има физични закони.като искаме да достигнем дадена скорост за по-млако време ни трябва повече енергия.не може да постигнем така икономия било то с автоматик или не..
Газ до ламарината не, но се набира по-бързо с цел използване на инерцията на автоматика, когато имаш възможност за това (права отсечка примерно).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,номера ми е 0887476336
ако искаш звънни,ще говорим при мене как е и прикой майстор го сложих.Имам го от година и половина
ако искаш звънни,ще говорим при мене как е и прикой майстор го сложих.Имам го от година и половина
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
Благодаря на всички за споделените мнения!Вчера я засякох вече загряла колата. Просто reset-нах при загрял двигател и минах около 30 км след това, като ми даде разход 15.5л/100км., което според мен пак е висок разход. Явно е че ще мина да я закачат да я погледнат!
Колега благодаря ти ще ти звънна тези дни!
Владимир5 написа:Колега,номера ми е 0887476336
Колега благодаря ти ще ти звънна тези дни!
И след като я "закачиш" диагнозата на който и да е майстор ще е "ламБа сонда" и консуматива наречен дебитомер.Ще свалиш разхода с литър или два, а парите които си похарчил ще се избият след около 10к км.Да не забравяме свещи, кабели та може и бобина.
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
За 6 км. преход в двете посоки да слагаш ГИ е супер нерентабилно.Ако включи на газ това ще е точно преди да я изгасиш пред работата,на връщане същата работа.Ефекта от газта се губи Продаващ и си купуваш печка,това е.От личен опит ти го казвам
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Уууу да - не знам дали е с дебитомер тази и ако има:
Купуваш спрей за 10лв за почистване на карборатори, сваляш го и пръскаш на воля

Купуваш спрей за 10лв за почистване на карборатори, сваляш го и пръскаш на воля

-
- Автомобил:
- Двигател:
не печка,ами малка кочина за 1000лв му трябва на човек за 6км в двете посоки 22 дни в месеца, и не комби с турбо.
Последна промяна от group® на Нед 04 дек 2011 21:39, променено общо 2 пъти.
Причина: Мнението ти е спам! Въздържай се от такъв!!!
Причина: Мнението ти е спам! Въздържай се от такъв!!!
gencho84 написа:За 6 км. преход в двете посоки да слагаш ГИ е супер нерентабилно.Ако включи на газ това ще е точно преди да я изгасиш пред работата,на връщане същата работа.Ефекта от газта се губи Продаващ и си купуваш печка,това е.От личен опит ти го казвам
Какъв е смисъла от печка при условие, че ще го кара по 6км?
Карам сутрин в задръстванията същите километри - ами по-малко от 13-14/100 по борд. не пада разхода. Веднъж стигнах 35/100, докато пристигна едвам закрепих 17/100.
Да си погледне добре колата човека, ако има проблем да го оправи и това е.
Трябва да е бил наясно каква кола си купува и колко харчи.

- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
Не не я карам само по 6 км колата! Толкова е наиситна отиване и връащане от вкъщи до работа, но се налага и да пообикалям доста из града!Тези дни времето е доста по топло, а и ми се налагеше постоянно да джъткам с колата макар пак и на разстояни по 3 - 4 - 5 км и сега ми дава разход 13,5 - 14л. Което като съдя от всичко по горе казано идва да е вече един нормален разход за тази кола!
А газов инжекцион ще сложа колкото и да са противоричиви мненията дали е добре или не, понеже често се налага и на дълги разстояния да пътувам.
Още веднъж благодарности към всички!
А газов инжекцион ще сложа колкото и да са противоричиви мненията дали е добре или не, понеже често се налага и на дълги разстояния да пътувам.
Още веднъж благодарности към всички!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
VeselinTsonev написа:А газов инжекцион ще сложа колкото и да са противоричиви мненията дали е добре или не,
да не ти и пука. 11-12л/газ на 100км в сегашни условия .Но имам бонуси / тръгване след 40 светофар и след него поен 1,5 км надолнише на мъркане на ПХ , прав участук 2 кръгови и стоп. Н авръщане ,ако не шавам иза града - 2км прав участък без грам досадници, 300м надолнише и пак прав участък с 2 кръгови , после нагорнище 1,5км
ГИ Ланди Ренцо - автобуса е доста тежък и плаваме лекичко напред .