Имам предна счупена пружина на единичката, въпроса ми е от каква друга кола стават пружините.Имам едни от голф 3 и понеже не искам да я карам с счупената имам намерението да я сменя, но незнам дали пасва.
Ако знае някой дали и амортисьорите дали стават от голф 2 или голф 3 да каже,
счупена предна пружина
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: счупена предна пружина
стават.
ито прожините нито амортесиорите ставатю.Бе те влизат ма после реглаж предница невъзможен сеее като сеялка.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
е те на външен вид изглеждат еднакво, каква е причината да не може да се направи реглажа ?
Това за реглажа е ако сложиш макферсони от голф 2и3.Иначе по спомен на тампона не влизаше пружината.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Добре,че колегата по-горе ме подсети.
Пружините са два вида-за малък и голлям тампон на прижината,от там има разлика в чашките на които стои горната част.Иначе амортовете са еднакви.Не е задължително реглаж.Достатъчно е да очертае шенкела където се позициониран амортисиора.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
ако взема пружини с голям тампон от голф 2/3 пак няма да се получи така ли ?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Просто си виж своите тампони и тези на донора,обикновено след '95г. се монтират тъй наречените "малки" тампони и чашката(горната) е различна,горната навивка на пружината също.
Иначе ако моторите са подобни,всичко от Г3 става на Венто.В моя случай обаче,"бензиновите" пружинки се смачкаха напълно под тежестта на дизелен мотор...а уж са със същия номер...ама закалката...(това се познава по точките,стига да има каталог).
Виж,от Пасат Б3 на Голф и Венто-предните пружини не стават,лично го установих по по-скъпия начин!Поне не без закупуване на други чашки...
Иначе ако моторите са подобни,всичко от Г3 става на Венто.В моя случай обаче,"бензиновите" пружинки се смачкаха напълно под тежестта на дизелен мотор...а уж са със същия номер...ама закалката...(това се познава по точките,стига да има каталог).
Виж,от Пасат Б3 на Голф и Венто-предните пружини не стават,лично го установих по по-скъпия начин!Поне не без закупуване на други чашки...
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
ясна работата трябва да си купя направо спортни или цялостно койловер окачване.
Благодаря на всички!!
Благодаря на всички!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”