Мнение за Г4 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Мнение за Г4 TDI

Мнениеот stefan4o » Нед 04 дек 2011 19:50

Ами колата-манаф е тая кола, дето като я купиш не може да излезеш от сервиза с нея :lol: Колата манаф ти го слага всячески - финансово, на нервната система, губи ти времето да се занимаваш с нея и т.н. Това ли те засегна толкоз в мнението ми? Колите-манафи са много често срещани, много хора карат такива, накрая им писва и ги продават. Не съм злонамерен към никого и се опитвам да помогна, а пък някои го приемат на лична основа като заяждане, видя докъде стигнахме и то с хора, с които съм нямал приказка изобщо. Просто се засягат по някакъв начин, избълват си комплексите и продължават. В една друга тема коментирахме бял пасат б5.5 комби 1.8Т и се появи собственикът му, като започна да обяснява разни небивалици, на които сигурно и второкласник няма да им хване вяра. :wink:

Потребителски аватар
meloman40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meloman40 » Нед 04 дек 2011 19:59

Колега на твое място не бих бързал толкова :wink: Преди около 1 месец в мобиле имаше Голф 4 АРЛ High Line на малко километри за 7995лв. А това е голяма разлика в сравнение с тази ,която ти си харесал. Защо не погледнеш и тези колички http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details , мое лично мнение но има по-хубава стойка от Голф-а . Все пак успех с бъдещата покупка , дано уцелиш нещо читаво да те радва :да:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 05 дек 2011 0:09

stefan4o написа:
red.devilll написа:
stefan4o написа:
relaxxx написа:Добре е Стефанчо, няква по яка мозъчна пръдня не можа ли да изкараш??? Разбирам че искаш да си почешеш пръстите, ама айде по смислени неща да говорим!

Какво искаш да ми кажеш? Че говоря неверни неща? Виждал ли си някога автовоз като влиза в България обикновено какво има качено на него? Пожелавам ти успех в търсенето, просто исках да те подготвя, че е твърде вероятно ако не си отваряш очите и лаптопа да се нахендриш с кола тип "яма за пари". :beer
Подобни епитети не ги разбирам и не ги уважавам затова ти пожелавам най-искрено да уцелиш някоя барака :kissy:
абе кво се чудиш , кола и жена на касмет. аз ако имах тия пари си е взимам- то коя кола няма да и изникнат после сума забележки. каквато и да вземеш се ще трябва да си е обслужиш, така или иначе. все пак си е АРЛ тоя мотор не пада мно 4есто на пазара. пък за обслужване е по евтин и от 110 коня има 1 ремък и 2 ролки на стоиност 170лж

Те че са на късмет така е... Ама виждал ли си тема на някой, който си е купил Голф Мк4 и му предстои смяна на маховик и съединител? Ще ти го опиша накратко - "ред сълзи, ред сополи" :Mr Green Fun

Колегата затова няма да си вземе нова кола за да не се пре*бе и ще си кара Джетичката докато не се разспадне. А като пожелава такива коли на колегите или на който и да било друг нали се сеща че има една много добра поговорка"с твоите камъни по твояте глава" може да се сетиш за това ако си търсиш нова кола.Ние какво искаме? Караме коли на по 500 000кми искаме да са вечни.А за това за какво немеца ги продава има отношение и данък и такси.В България данъка на новата кола е в пъти по-скъп отколкото на стара кочина.но това е само тук.Имам преки наблюдения върху Ауди А€ 3000тди купувано от германия на 6 месеца и 42 000км.Колата докато не стана на 320 000км не знаеше какво е рамонт освем през 30 000км да се сменя масло,но след това си е*а мамата. Не бяха дюзи,не беше бутало не бяха едни ремонти за 18 500лв за продължение на 60 000км.и колата замина на следващия за да и се радва,но сега той какво ще прави не се знае вече.
А ти като си толкова разбирач и претенциозен купувач за какво взехте на бащати пасат с разбит маховик???
Айде сека лек ти ден от мен и ако си караш кошника никога няма да има ред сълзи ред сополи защото цялата струва за 500лв ,НО МОЖЕ И ДА СИ СИГУРЕН,ЧЕ НИКОГА ПРЕЗ ТОЗИ ЖИВОТ НЯМА ДА УСЕТИШ КОМФОРТ В ТАЗИ БАБА НА 30ГОДИНИ И ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА Я КАРАШ ОЩЕ 30 ПОНЕ :Mr Green Fun За да не се минеш с някоя кола,която е е взета преди да умре както казваш ти.

Много са ми забавни ей такива преуспели и тънещи в комфорт хора, дето са си купили мечтаната от тях 12-годишна голф четворка :screwy
Изобщо няма смисъл да отговарям на тъпите ти въпроси, явно и в темата за маховика толкоз си чел щом ги задаваш :wink: Освен това използваш думи, които не знаеш как се пишат, а навярно и какво значат, изобщо дали има смисъл да коментирам мнението ти, което в едната си част е отправено към мен? Все пак ще се смиля над теб и ще ти отговоря, за да не те държа в неведение (щото гледам, че живо се интересуваш), както го направих и в една друга тема, но с друг колега. Предпочитам да карам баба Джета и да живея що-годе нормално, отколкото да си купя голф четворка, да ям макарони сутрин, обед и вечер и да работя за колата си. Нарича се приоритети и моите са такива. С това уголеменото дето си ми драскал будиш само смях у мен. Все едно аз да ти напиша с ей такива големи букви: ГОЛЕМ СИ...., КАК МОЖА ДА СЕ ОЖЕНИШ ЗА БЛОНДИНКА (или брюнетка), ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОЩЕ 30 ГОДИНИ ДА СТЕ ЖЕНЕНИ :lol: Нарича се вкус, право на избор, приоритети, както и още много други имена :beer
Имам преки наблюдения върху Ауди А€ 3000тди купувано от германия на 6 месеца и 42 000км.Колата докато не стана на 320 000км не знаеше какво е рамонт освем през 30 000км да се сменя масло,но след това си е*а мамата. Не бяха дюзи,не беше бутало не бяха едни ремонти за 18 500лв за продължение на 60 000км.и колата замина на следващия за да и се радва,но сега той какво ще прави не се знае вече.

Опитах се да кажа нещо такова на автора, което така да се каже да го накара да гледа малко по-реално на нещата, но той ми каза, че приказвам "пръдня", та затова му пожелах това, което по принцип не е хубаво да се пожелава на някой, който си търси кола. Ако отвориш едно Мобиле.де ще видиш, че цените на тези коли започват от около 5000 евро... Ама нищо нали трябва хранилка и да започнем да си говорим за джети на по 30 години за лукс, за комфорт и .н. глупости, които изобщо не са в тон на темата. :не:
Явно само колегата СтС е разбрал намекът ми, но може и аз да не умея да се изразявам добре, или пък просто някои се засягат виждайки себе си в моите принципни примери (в случая с маховика). Но това така или иначе е проблем на тези, които се засягат, а не лично мой :lol:

Колега ,незнам кой какво яде но в скайпа ти пише или това което обичаш най-много като храна или това,с което ти се налага най-често да се храниш.А това,което гледа ш немското мобиле,не е винаги така както го пише.Ако купиш една кола сената е една,но ако купиш 8 дали цената ще е същата :screwy .Явно никога не си излизал извън България до сега а може и да се лъжа.А да не забравим че ако в немско е 500еуро в италия е 3000еуро или там няма мобиле и няма как да направиш сравнение на цените.Иди виж и тогава пиши кое е буклук и кое не .Цената си е добра и ако колегата има късмет ще си я кара дълго време.А доколкото за цената според мен е висока-за същите пари може да се вземе регистрирана и обслужена кола и щ ее много по-добре,защото регистрация и обслужване и застраховки ще лапнат още около 2 бона.
Към колегата с темата преди имаше един колега който продаваше същия голф във форума може да потърсиш по темите някъде дано го откриеш .Късмет с покупката

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 дек 2011 0:15

red.devilll написа:Колега ,незнам кой какво яде но в скайпа ти пише или това което обичаш най-много като храна или това,с което ти се налага най-често да се храниш.

Много си остроумен, но отново не позна. С това храня такива като тебе :Mr Green Fun
Извинявай, че се засегна така, после видях, че си сменял маховик с евтиния едномасов вариант, такова е то... mhihi mhihi

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 05 дек 2011 0:24

stefan4o написа:
red.devilll написа:Колега ,незнам кой какво яде но в скайпа ти пише или това което обичаш най-много като храна или това,с което ти се налага най-често да се храниш.

Много си остроумен, но отново не позна. С това храня такива като тебе :Mr Green Fun
Извинявай, че се засегна така, после видях, че си сменял маховик с евтиния едномасов вариант, такова е то... mhihi mhihi

На 13-ти заминавам за Милано и ако искаш може да те взема с мен и колегата за да платиш няколко обяда :Mr Green Fun Господин Макарончов :Mr Green Fun,а и ще видиш как вървят колите и там и после да пишеш кое колко струва.Решил съм да взимам на жената кола може да дойдеш с нас като съветник и да видиш какви пари са,защото явно по-далече от Пловдив не си ходил

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 дек 2011 13:01

И до Луната да отидеш, все тая. Давай го по-леко с пишкомера само да не случиш на някой, който да ти отвори очите що е то комфорт и има ли той място до Голф Мк4 :Mr Green Fun
Иначе успех ти пожелавам с избора на кола за жена ти :beer

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пон 05 дек 2011 19:49

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

:climb

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 05 дек 2011 21:15

Тука замириса яко на макарони mhihi :063:

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 05 дек 2011 23:04

Изчетох темата. Да ме пита човек що...и аз не знам, особено последните 2 страници! Как да е всеки си кара каруцата и хвали неговото. Аз не мога да разбера що се карате и серете в на човека темата?!?!

А по въпроса: Голфа е хубава кола, имам един бензинов HIGHLINE. Интериора е перфектен, удобен и тн. Обаче липсва темпомата, подгрева на седалките, возията е дърво... абе има к'во да се желае от кола уж с всички екстри.
Аз или бих взел Пасат 5.5 пак с подобен мотор(както каза някой преди мене), по-добре за същите пари да поддържам и се возя в Пасат отколкото в тоя голф..
Или кола и мотор за общо 10 бона!!! Харесъл съм една RR-ка 954 :Mr Green Fun :Mr Green Fun
Успех с избора, Колега!!! :да: :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 дек 2011 23:16

В такъв случай се извинявам от свое и от името на червен дявол, че дружно сме те заинтригували да прочетеш всичко това, много малка част от което е по темата. Надявам се за разлика от него да си разбрал, че не твърдя, че Мк2 серията и в частност моята лична кола е по-добра от две поколения по-новата Мк4. Но смятам да не предлагам излишния лукс на някой, който си е купил Мк4, да си позволява да налага мнението си в обществен форум, който е в демократична държава. Още по-малко същият този да си позволява да прави финансов разчет на бюджета ми с цел да покаже пред широката публика, колко е велик и как е опознал луксът и красотата на Мк4, които аз само мога да сънувам. И когато всичко това е подплатено и с лични нападки смятам, че не съм човек, с който можеш да си правиш ташак по този уникално тъп начин. :screwy
Иначе гледам сме на едно мнение относно Голф Мк4 и Б5.5, ако още 4-5 човека се изкажат по същия начин мога да допусна, че субективното ми мнение по въпроса всъщност се споделя от доста други колеги, в т.ч. и теб :beer

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 05 дек 2011 23:25

Както и да е, не искам да коментирам, ама е грозно. Дано човека(автора) избере най-доброто за себе си. Всеки разполага сам с парите си. Кой каквото сам си направи и господ не може да му го направи. Ами моя майстор преди да купя сеата викаше: каквото и да купиш все ще сбъркаш, все ще си назад, така че хващай една за ушите и каквато се падне, ами гледай да е по-масова, да я има по моргите, че после да ти е лесно...
Аз толкова пари за Голф4, пък бил той с всичките екстри, не давам(мнение)!!! :roll:

Пасат 5,5 :да:
Поздрави и безаварийни!!!

MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Мнениеот MMM1 » Вто 06 дек 2011 15:40

bkunev написа:Пасат 5,5 :да:

Скъпа подръжка. Не е добър избор. 8)
Универсалният боец е GOLF IV VARIANT. 8)

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Вто 06 дек 2011 19:44

Тука е пълно с "баровци" търсещи возия и комфорт за 5-10к лева, в коли които преди тях са пърдяли незнаен брой жабари :D

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 06 дек 2011 19:52

Фолксваген не е луксозна кола без фаитона всичко е компромис :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Вто 06 дек 2011 21:05

Автора да прощава,че му размихме темата...модоветете да трият спама :mrgreen:
Разликата между 5 и 10к е голяма, Kолега. За 10к можеш да се разположиш много удобно в някой голям шлеп, със съответните екстри, пък и да не е VW или групата VAG. Има и други марки коли и хората ги карат :) :)
:beer :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”