Multimedia Box

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Multimedia Box

Мнениеот Ludia » Пон 05 дек 2011 13:43

Здравейте,
Изправен съм пред следния казус. В хола си имам 32" LCD на което искам да гледам филми от устройство свързано с него посредством HDMI. Въпросното устройство обаче какво да бъде ?! Имам wifi мрежа вкъщи, чрез която да кажем мога да качвам торенти на устройството. Реално един стар комп би ми свършил работа, стига да може да възпроизвежда безпроблемно bluray и HD филми. Но пък една такава конфигурация съвсем не е евтина, особено ако се наблегне на silent характеристиките й.
Та се чудя какво точно да търся ?! Биха ми били полезни предложения от хора имащи идеи или изпълнения близки до това което искам аз. За бюджет не знам какво да задам, то се подразбира, че колкото по-тънко, толкова по-би ми харесало, естествено без да се правят сериозни компромиси откъм функционалност и качество.
Например нещо от сорта : http://reset.bg/catalog/28/2801/2801113/
или това : http://sms.bg/proektori-domashno-kino/m ... prodonly=1
:roll:
P.S : най-съм навит на един mac mini, ама най-евтиния започва от 1200лв :banghead:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Multimedia Box

Мнениеот bobidi » Пон 05 дек 2011 13:54

Ако не ти трябва HDD на самото устройство ти предлагам да погледнеш това. Мисля ще ти свърши работа, аз лично съм доволен от по старият модел, playON HD който е с хард, но като си го купувах тези минитата още ги нямаше.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 05 дек 2011 13:59

bobidi написа:Ако не ти трябва HDD на самото устройство ти предлагам да погледнеш това. Мисля ще ти свърши работа, аз лично съм доволен от по старият модел, playON HD който е с хард, но като си го купувах тези минитата още ги нямаше.

то дали с или без HDD не е толко важно - разликата е 150лв, колкото струва един 3,5" диск. По-лошото в предложението ти е, че няма WIFI свързаност. Кабел за нет не ми се иска да прокарвам в стаята.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 05 дек 2011 14:02

Ludia написа:
bobidi написа:Ако не ти трябва HDD на самото устройство ти предлагам да погледнеш това. Мисля ще ти свърши работа, аз лично съм доволен от по старият модел, playON HD който е с хард, но като си го купувах тези минитата още ги нямаше.

то дали с или без HDD не е толко важно - разликата е 150лв, колкото струва един 3,5" диск. По-лошото в предложението ти е, че няма WIFI свързаност. Кабел за нет не ми се иска да прокарвам в стаята.

Леко "диагонално" разглеждаш нещата май?

WiFi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 05 дек 2011 14:12

bobidi написа:
Ludia написа:

Леко "диагонално" разглеждаш нещата май?

WiFi

да, сори не съм видял че има възможност опционално да се закачи wifi адаптер :да: Въпреки че имам един скрол в дясно на екрана който се движи само нагоре-надолу съм го пропуснал :wink:
Добре, има wifi, това значи ли, че закачам един хард към това устройство на който мога да качвам торенти и/или филми чрез безжичната мрежа ? Т.е харда ще го виждам ли в локалната домашна мрежа, и ще имам ли достъп до него ?
Сори ако въпросите ми са лаишки, но не съм много в час.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 05 дек 2011 14:15

Всичко си се вижда от всякъде. Дано не оставям впечатление ,че те навивам точно за това което предложих.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 05 дек 2011 14:41

Аз имам WD TV или нещо от този род се казваше. Няма уай фай, но съм го вързал към рутера ми с лан кабел, съответно през него мога да си достъпвам която искам машина както и интернет (ОС-а на рутера има опция да си гледаш ютюб и други подобни). Отделно си държа разни филми на един външен 3.5" и ако реша мога само него да вържа към плейъра. За мен варианта ти е или с външен диск или с някакъв плейър, която поддържа уай фай. Недостатък е, че трябва машината да ти е пусната.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 05 дек 2011 15:41

Аз ползвам това :
http://www.asrock.com/nettop/overview.a ... N%20330Pro

има и дистанционно.
Много съм доволен.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 05 дек 2011 15:55

kossel написа:Аз ползвам това :
http://www.asrock.com/nettop/overview.a ... N%20330Pro

има и дистанционно.
Много съм доволен.

да, то си е компютър това... и с цена от 600+ лв съвсем се доближава до PC.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пон 05 дек 2011 19:24

Моя подобен проблем го реших със един Dell Optiplex 745 за 145 лева от еbay и едно Ати5450 за 50 лева. Всичко върви безпроблемно на него, даже и дистанционно си сложих. Абсолютно безшумен е Dell-a.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пон 05 дек 2011 19:31

Неизмеримо много те съветвам да не се занимаваш с WD. Ето ти решението:
http://www.popcornhour-bg.com/?id=22
Едно добавка:
http://www.popcornhour-bg.com/accessoaries.php?id=8
Това ще те направи щастлив човек за безкрайни часове.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 05 дек 2011 22:16

pensiq написа:Неизмеримо много те съветвам да не се занимаваш с WD. Ето ти решението:
http://www.popcornhour-bg.com/?id=22
Едно добавка:
http://www.popcornhour-bg.com/accessoaries.php?id=8
Това ще те направи щастлив човек за безкрайни часове.

:да: изглежда добро предложение... макар бюджета да не съм го планирал чак до толкова, явно по-евтина алтернатива няма..

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 05 дек 2011 22:31

Аз също ще ударя едно рамо със съвет - не си взимай попкорн-а. Имам един Icy Box MP309, което си е всъщност Попкорн, беше по-по-най като го купих - няма такова куцо пиле. Иначе плейваше всичко, ама като копираш нещо по мрежата - мъкааа. Отделно допълнителните програмки, дето можеш да си инсталираш, са комюнити рйлйиз от незнайни кодерчета. Програмата бъгава, кодърчето болно - чакаш. Кодърчето има сесия - пак чакаш. Кодърчето хванал ново гажде - казвал ли съм го вече....чакаш. Аз съм се зарекъл повече такова г**но да не си връзвам на шията.

Или стабилно комюнити, или фирмварета от производителя. А не някви недопечени глупости върху уж отворена платформа.

Сега съм с един Xtreamer, които и той е вече на 3-4 години модел - многоооого по-добро от Попкорн-а / IcyBox-a. Вярно, на годинки е вече, обаче ме оправя идеално. А и новия модел не е скъп.

Моя ред на избор би бил: Xtreamer / AС Ryan / ASUS OPlay / WD. Дори мисля, че още от първите 2 все един ще ти пасне.
Успех!

П.С. Преди време гледах няква руска марка, в Сетком ги коментираха...те бяха зверски акто техника...ама пусто не се сещам как се казваха

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 05 дек 2011 23:05

Ludia написа:явно по-евтина алтернатива няма..

Ти сериозно ли? Попкорна беше интересен преди 5-6 години, когато нямаше нищо друго. В момента да дадеш 500+лв за него при положение, че за 200 си взимаш WD TV LIVE, което е отлична машинка...
Досега един единствен файл не ми е подкарало, някакво странно full hd

Спесятвай, ще излезе скоро iPhone 5 mhihi

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пон 05 дек 2011 23:14

Чудомир, не ме разбирай погрешно, но по твоята логика една Дива да му предложим на човека.
maxpayne тоя плеяр официално е анатемосан дори и от WD и няма да има бъдещи ъпдейти.Събирам клипове блу-рей и всякакви видео файлове и мога да ти кажа, че несъзнателно подвеждаш с поста си.
П.С.Предложих пуканката и наистина малко надвиших бюджета, но виждам, че захождаш и към ябълката.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”