Пич не мога да ти помогна относно проблема ти защото за 1-ви път чувам за подобно нещо, но пиша защото ми стана много интересно какъв е този код за ЕСП който си сменил и защо го правиш ... има ли някакъв смисъл от цялата работа.
п.с. ако има 10000 теми за това нещо не ми пишете да използвам търсачката, защото нищичко не намерих, а ми драснете едно ЛС.
проблем с есп-то с пасат б5.5
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: проблем с есп-то с пасат б5.5
Първо диагностика с VAG за да те насочи към проблема.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да,виж диагностиката какво ще каже,макар че 99% е сигурно,че няма да намериш никакви грешки там (повечето грешки си ги изтрива сам,след като изчезне проблема т.е. като изгасне лампата).Проблемът с това,че го прави на 100км/ч е че не може да гледаш в реално време показанието за скоростта на датчиците,защото АБС-а е система за сигурност и като се свържеш към нея тя спира да работи и ти дава възможност да си гледаш данните по време на движение.При скорост, по-висока от 20,30 или 40км/ч според софтуера на контролера вече те изхвърля.

- krasio00o
Честно казано не съм имал възможност да работя все още с VAG ,но с други програми за диагностика с които съм работил обикновено при такива проблеми запаметява временна грешка.При VAG няма ли такава възможност ,нещо като история на грешките и при какви обстоятелства са възникнали?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами има за някои модули и за някои грешки.Примерно двигателя помни винаги всичко,климатроника също помни винаги всичко.АБС/ЕСП до някоя си година също помнят винаги всичко и са много удобни за диагностика.След някоя си година (не помня точно),АБС/ЕСП ги преработват така,че да не помнят всички грешки,примерно грешка за датчик на колело,не помни,докато не работи датчика,показва,че не работи и го има като грешка и лампата свети,оправи ли се датчика,изчезва грешката и не остава и като история.Много малоумно е,но факт...доста се чудих и аз,когато ме светнаха,защото светва лампата,после си изгасва и не седи никаква грешка по въпроса.

- krasio00o
Да доста глупаво наистина ,трябва да я чакаш с VAG-a да светне
.Явно са го направили освен да се самодиагностицира и да си трие грешките след остраняване на причината
.Лошо е и ако го изхвърля от контролера при 40 км/ч както каза няма как да види какво се случва при 100 км/ч .Мерси zfa159 за информацията лично към мен.Скоро смятам да си купя VAG и да го поразуча малко
.

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Пробвай дали има някакви грешки,може да имаш късмет и да си с версия на АБС-а,при която си помни грешките (намират се и такива).Иначе да,със сигурност изхвърля над 40км/ч ,още от едно време ги правя така - при диагностика,АБС-а не работи и съответно над 40км/ч си тръгва отново и изхвърля от диагностиката на контролера.