За или против - добавките за масло?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

За или против - добавките за масло?

За
94
33%
Против
96
34%
Не се е налагало
91
32%

Общо гласове: 281
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 04 сеп 2006 16:24

Правя малко лирично отклонение....
винаги съм карал с 10w40 колата и до ден днешен не яде грам масло, но си ми потраква единият повдигач - едни ме съветват да слагам по дебело масло, други да сипя добавка........да но каква?

Потребителски аватар
SMYD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SMYD » Пон 04 сеп 2006 16:38

Против.И аз! :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 04 сеп 2006 16:40

Svetli написа:Против.И аз! :wink:
много ясно пълно дърво са добавките :!:
п.с. ремонта на 1.4 не е скъп :wink:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 04 сеп 2006 16:44

R@do написа:Правя малко лирично отклонение....
винаги съм карал с 10w40 колата и до ден днешен не яде грам масло, но си ми потраква единият повдигач - едни ме съветват да слагам по дебело масло, други да сипя добавка........да но каква?

Нито едното от двете баце! Сменява се повдигача!
А по темата против съм. Слагат се добавки само в краен случай и евентуално преди продажба се правят тези цигании.

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Съб 16 сеп 2006 17:55

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 16 сеп 2006 20:11

Аз лично не съм слагал на мой автомобил. Но преди около 3 седмици сложихме на зет ми на колата - Мерцедес 123, 1978 година, 200 D с доста издухан двигател. Сложихме му УМ+ - универсален модификатор - и той каза, че има осезаема разлика. Двигателя си е за основен ремонт. Зимата под - 10 градуса не пали изобщо, колкото и да върти. По баирите преди му се налагаше да превключва на трета за да ги качи, докато с добавката ги качва и на четвърта. Има повече мощност при доускорение, т.е. по лесно изпреварва. Трябва да се има предвид, че колата беше натоварена с 4 души и мноооого багаж. Така че той е доволен, както той се изрази има осезаема разлика. Е не стана самолет, но доста подобри работата на двигателя. Като се има предвид, че това е само един много стар дизелов двигател, който няма нищо общо с TDI-то, резултатите са повече от добри. Сега остава само да видим дали ще пали зимата. Затова съм определено за, но не безусловно. Най - добре при умрели двигатели да се използва, а при добър двигател просто да се слага добро масло и това е. Един глас за.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 16 сеп 2006 20:53

Твърдо не ама яко не.

Се едно да сложиш захар на лай...,то па си е лай....,така че квото и да слагаш нестава,дедо ми разпрааше на времето че козата си иска пръч и твае. :wink: 8)

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Съб 16 сеп 2006 21:37

MITKO_DVD написа:Твърдо не ама яко не.

Се едно да сложиш захар на лай...,

Чакай бе,спокойно бе..........се едно нищо не каза.Дай реален случай,какви са тия bullshit

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 10:43

Не ми се е налагало, и дано не се наложи :shock :D

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против - добавките за масло?

Мнениеот Даскала™ » Пон 06 ное 2006 18:32

Immortal написа:Какво ви е мнението за добавките,специално тези за маслата?Използвали ли сте някога,има ли ефект?

Незнам братле mhihi какъв е ефекта,тепърва ще го чакам :roll:
Днес сипнах ей това:
VISCO STABIL
Изображение
Добавка за стабилизиране вискозитета на маслото
Намалява разхода на масло. Поддържа стабилен вискозитета на моторното масло. Осигурява постоянно налягане на маслото. Добавката за стабилизиране на вискозитета предлага и при тежки експлоатационни условия отлична защита срещу механичната загуба на масло.
Предотвратява разреждането на моторното масло при често запалване на студен двигател. Чрез по-доброто уплътнение на подвижните двигателни части се намалява разхода на масло. Поради това добавката е особено подходяща за по-стари коли. Намалява шума на хидравличния повдигач.
Напълно съвместима с всички видове минерални и синтетични масла за бензинови и дизелови двигатели. 300 мл са достатъчни за макс. 5 л моторно масло.

По кутийката пише на немски май :gruebel

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 06 ное 2006 23:23

Па ша кажеш дали е спрела лампата на маслото.. ;)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 06 ное 2006 23:57

Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 06 ное 2006 23:59

абе оид 100 кинта ще ти стъпи смяна на биелни лагери, ама щом си решил да инвестираш в добавки...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 07 ное 2006 19:19

Вили,гледам добавката немска,маркова........викам тва е минало бая тестове преди да се пусне на пазара.То ако са само биелните лагери ше ги направя одма.Ама майсторчето вика:абе нешо посивел ми се види тоя колянов вал :shock Даже и не свали маслената помпа да я погледне,поне с отверката да беше проверил клапана дали не е останал отворен,нали има неква пружинка там :banghead: :mad: .Вече е късно - сипах я,сега ше чакам.Ако е помпата няма да ми помогне добавката.Ма нали разправят,че започват да действат след 4000 км,незнам...Иначе да свалят коляновия вал,смяна биелни и основни - искат 200 лева само за работа.Но както и да е,мое и да заапе добавката :lol:

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против - добавките за масло?

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 15 окт 2009 23:26

Колеги , гледам много мнения и коментари са изписани от вас относно добавките - за или против , също така за много марки добавки сте си изказали мненията , но не видях за една , по която съм се зарибил ... и тя е РЕСУРС :roll: , за нея какво ви е мнението 8)

http://www.asmotors.eu/index.htm

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”