Казуса е следния - преди 2-3 месеца купих едно голфче. Проблема е, че го купих не от собственика по талон. Собственика го е оставил на някакъв роднина/приятел, той прави бартер с мой приятел и аз купувам колата от него. Тъй като собственика(по талон) бил в Англия номожахме да прехвълим колата и се разбрахме след 2 месеца, след като се прибере да оправим документите. Както се досещате нещата не се получиха така - немога да открия никой по веригата - нито собственика нито човека направил бартер с моя приятел. Колата все оше се води на собственика(този в Англия).Всички документи на колата - голям, малък талон, застраховка са в мен. Знам, че първо трябваше да мисля преди да давам пари, но вече е минало.
Въпроса ми е има ли изход от ситуацията, ако не какви последствия може да има за мен ако я обявят за издирване(примерно).
Какви последствия може да има ?
- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
Re: Какви последствия може да има ?
Някакъв документ разписа ли, че даваш пари за тази кола. Някакъв договор между вас. В случая собственика(тоя дето е в Англия) може да иде в полицията и да каже че си му откраднал колата, не ми се мисли какви проблеми ще си имаш само. Много безразсъдно колега от твоя страна. Не дай си боже да се стигне до проблеми и дано тоя от Англия е точен, иначе си вътре с двата крака.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
То собственика си го пише на талона бе колега,тоя човек има роднини предполагам.
Разходи се до въпросния апартамент,къща,обясни културно и така.Изход има
Разходи се до въпросния апартамент,къща,обясни културно и така.Изход има

- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
щом талоните са в тебе трябва да имаш пълномощно/договор от нотариус м/у теб и предишния упълномощен/собственик,ако нямаш нищо такова,а си дал парите ей така за чесна дума лошо 
потърси човека от талона или роднини,поискай телефон или друга връзка с него и така.има хиляди коли които се карат с 5-6-7пълномощни и никога няма да се прехвърлят на този които ги кара/притежава в момента,по простата причина че не може да се проследи къде и кои точно е собственика
.

потърси човека от талона или роднини,поискай телефон или друга връзка с него и така.има хиляди коли които се карат с 5-6-7пълномощни и никога няма да се прехвърлят на този които ги кара/притежава в момента,по простата причина че не може да се проследи къде и кои точно е собственика

Последна промяна от дзвера на Вто 06 дек 2011 12:24, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
нямам договор, нямам пълномощно - само устна уговорка, която очевидно пропадна
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Разбирам че нямаш и договор за покупко - продажба на автомобила. Почвай да търсиш хората, като им знаеш имената има варианти - тел. указател, фейсбук и каквото се сетиш още.
ПП: Като си напиша името в Google - то, чак се плаша колко резултата излизат за мен
ПП: Като си напиша името в Google - то, чак се плаша колко резултата излизат за мен

Ако нямаш нотариално заверен договор, все едно нищо нямаш. Лошо колега, дано да са свестни хората, че иначе може и без пари, и без кола да останеш в най-добрия случай ... Напоследък много често попадам на такива ситуации - продажба не от собственик, ами с пълномощник, или пък без прехвърляне. Вярно е че така се спестяват едни 100-200 лв. но от друга страна е таралеж в гащите.
Успех!
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е рещен. След двуседмични разследвания, търсения, телефонни разговори и уговорки, най-накрая успях да намеря човека и да прехвърля колата.
Съвет: не купувайте кола по схемата, по която аз го напревих
Съвет: не купувайте кола по схемата, по която аз го напревих

Браво,че си оправил работата. И аз преди седмица успях да си прехвърля колата на новия собственик...
Май не е толкова лесно да си я "потърси" собственика, ако документите й са в този, който я кара, между другото.
Май не е толкова лесно да си я "потърси" собственика, ако документите й са в този, който я кара, между другото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз така карам моята кола и така я купих..от 4овек които я е купил от собственика по талон..а аз от него,но направихме договор за продажба с цена,и подписи,номер лични карти,и всички данни.
1-вият собственик е в чужбина,и без него аз май няма как да продам колата (не че искам де),но това е..
нямам проблеми с нищо...имам договор 4е съм купил колата от някои си...това представям при проверка на органите на реда.
1-вият собственик е в чужбина,и без него аз май няма как да продам колата (не че искам де),но това е..
нямам проблеми с нищо...имам договор 4е съм купил колата от някои си...това представям при проверка на органите на реда.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
sam_boha написа:Браво,че си оправил работата. И аз преди седмица успях да си прехвърля колата на новия собственик...
3 дни съм издирвал новия "собственик" на една моя стара кола... аз я дадох на търговец с пълномощно ама този тарикат я е "продал" на следващия пак с пълномощно...

hooligan_sk написа:sam_boha написа:Браво,че си оправил работата. И аз преди седмица успях да си прехвърля колата на новия собственик...
3 дни съм издирвал новия "собственик" на една моя стара кола... аз я дадох на търговец с пълномощно ама този тарикат я е "продал" на следващия пак с пълномощно...
Мен точно "пълномощното" ме плаши при бартерите. А това е честата практика при търговците.
Мисълта ми беше, че моята кола (заедно с двата талона) беше у купувача и ако бях подал сигнал в полицията, май нямаше да стане както си го представяме - отиват, вземат я и ти я дават. Ще се почнат следствия, ще се докаже, че си я продал, а не е крадена и става една омазана история.
Най-чисто е договор и стискане на ръцете. То не че не го знаем, ама ...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”