Няколко проблема Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Re: Няколко проблема Б4

Мнениеот dimovip » Вто 29 ное 2011 20:33

за другите проблеми.. утре влиза при майстора и после ще пиша и цени и начини ако има вариант да снимам.Иначе май цялата генерация му е за смяна на тоя пасат, че е поизгнила и ми казаха, че след зимата ще иска смяна, ама да видим.За това питах за опростяване на генерацията.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 01 дек 2011 15:20

Приятел, и аз имам Б4-ка, 96 г.(самоче нафтова печка :D ), която също няма ел. задвижване на фаровете - явно това е рядко срещано при този модел. Бих те посъветвал преди да се ровиш в теснотията при фаровете за да търсиш моторчета, да провериш имаш ли изобщо копче за управлвнието им върху таблото (да не се бърка с ролера за светлината на таблото), мойта няма такова.
Сега, едно мое питане за фаровете. :
Имам колата от около година и половина и горе долу съм я разучи, но не мога да разбера как да мигна с дългите светлини ? При всички други коли кито съм карал става с дръпване на лостчето на фаровете, при което дългите свтват за времето в което дърпаш и после си изгасват (или се връща на къси ако са пуснати), при пасата обаче, като дръпна се включват и колата остава на дълги докато не го дръпнеш отново, т.е. за едно мигване трябва да дърпам двапати, не че е голямо усилие ама е играчка.
Ако някой може да ми каже дали това си е нормално за модела или аз не съм му хванал цаката (или е повреда) ще съм благодарен.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 01 дек 2011 16:29

Asko VW написа:но не мога да разбера как да мигна с дългите светлини ? При всички други коли кито съм карал става с дръпване на лостчето на фаровете, при което дългите свтват за времето в което дърпаш и после си изгасват (или се връща на къси ако са пуснати), при пасата обаче, като дръпна се включват и колата остава на дълги докато не го дръпнеш отново, т.е. за едно мигване трябва да дърпам двапати, не че е голямо усилие ама е играчка.
Ако някой може да ми каже дали това си е нормално за модела или аз не съм му хванал цаката (или е повреда) ще съм благодарен.

Така си е при пасатите.....за да мигнеш със светкавица просто леко дръпваш лосчето и готово но трябва да свикнеш защото движението е специфично и ако се отпуснеш малко повече си включваш дълги :)

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Чет 01 дек 2011 17:29

Изминаха 2 кошмарни дни за пасатора.Незнам от къде да зпочна , и не знам да се смея ли да плача ли.Вчера влязохме при майстора.Всичко мина добре, с изключение на това, че на пасата му бяха сложени грешни външни накрайници.Трябвало да е със заоблени, а на колата бяха сложени прави.сменихме 2 накрайника, 2 тампона на макферсоните с лагерите.Сглобихме я, и запалих.А от 2-3 дни чувам откъм ролките някакво стържене.Паля колата и маистора вика вдигни капака.Започна да се ослушва и вика това стържене е откъм ангренажа, но беше вече много тъмно и си прибрах колата.Карам я днеска да видим какво стърже.Отваря я той, малеее вътре едно болтче, което държи долния капак не е било завито и паднало.И всичко леш.На разпределителния вал колелото криво(още при предната смяна е трябвало да го сменят, ама не са запалили колата без капак на нагренажа), ремъка зацепен през 1 зъб и на едно място скъсан наполовина,Ролките бяха надрани.Изпаднах в ужас само като си помислих какво можеше да стане.След 3 часа борба я обслужих наново, нищо, че предното обслужване било направено преди 27000км.Та така.Незнам какво да кажа повече.Аман от майстори.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 01 дек 2011 19:04

Леле братле, нещо не ти тръгна с тая кола.
Напълно ти съчувствам, аз в понеделник смених двата тампона макферсона, защото единият беше тръгнал и не исках да рискувам да ми износи новите зимни гуми (които ще купувам и слагам утре) и днес видях коментара за качеството на новите :D , като добавиш и това, че снощи на паркинга някой идиот се е врязал в предният ми ляв калник и го е смазал, мога да разбера как се чувстваш. Но когато оправиш колата и тръгнеш с нея ще забравиш за всички незгоди :lol:

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Чет 01 дек 2011 21:27

аз вече съм забравил за несгодите колега, решил съм да я карам затова ще я правя, ама не доумявам как може да не завиеш болтчето... без думи съм направо.И на всичкото отгоре явто тояя същия майстор е праил извивката на гърнето над моста.. утре и с това ще се разправям, после 4 чисто нови зимни гуми съм и приготвил и дано вече да нямам ядове.

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Чет 01 дек 2011 22:15

Колега виждам че си от Бургас,къде ги намираш такива маистори в комлука ли.Защо си правиш експеримент с колата.Явно имаш много пари за харчене.От 10 години карам VW - голф,поло,венто,сега карам пасат.Ходя само при един човек в Бургас - Веско,срещу стадион Черноморец.Отиди моля ти се ако имаш време и ще разбереш какво е добър маистор на VW.0889 257393 това му е телефона.Сигорен сам че ще разбереш още като влезеш в сервиза.Ако не сам прав ми звънни и ми тегли една...няма да се обидя.0899592655-поздрави.

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Пет 02 дек 2011 8:39

нолега преди 2 седмици купих колата и сега ходя по мъките от предишните и майстори.Иначе аз ходя в Лозово при Стойчо.И повечето ми приятели ходят там.

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Пон 05 дек 2011 11:45

някаква идея колко парички да си приготвя за тампоните на задните носачи??Гледах в drive.bg ама нъцки...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 06 дек 2011 14:26

dimovip написа:някаква идея колко парички да си приготвя за тампоните на задните носачи??Гледах в drive.bg ама нъцки...

Тампоните на задните носачи(окачването на задните гуми) на "Феби" са около 50-60 лв. комплекта - без отстъпка. А ако става въпрос за задните тампони на предните носачи, то тях ги взех това лято за по около 22 лв./бр.

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Вто 06 дек 2011 16:44

На задните носачи разбрах , че са по 2 тампона на носач, тоест 4 тампона за двата задни носачи.... или към 120 кинта така ли ?

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Нед 11 дек 2011 10:17

Колеги някакви идеи да ми дадете ако е възможно де... Как мога и какво ще ми е нужно да направя пасата с климаТроник вместо да стои с климатик.Приемам всякакви съвети.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 11 дек 2011 17:16

dimovip написа:На задните носачи разбрах , че са по 2 тампона на носач, тоест 4 тампона за двата задни носачи.... или към 120 кинта така ли ?

Колега задните тампони са по около 15лв бройката или 15х4=60лв.Като тук говорим за тампони на задния мост,а не на задни носачи.Незнам с какво окачване е твоя пасат,но трябва да е със заден мост и той,а за климатроника само главоболия по добре с климатик. :beer

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Нед 11 дек 2011 19:10

Аз съм с климатроник и ако знаеш колко главоболия ми докарва няма и да си помислиш.Разликата между климатика и климатроника е панела за управление,информация от около 8 датчика и кутията за управление на клапите(на климатроника се управляват от моторчета а климатика от жила).Толкова са моите скромни познания.
Аз се чудя как да мина на климатик от климатроник.
Нормално де,от скоро я имаш тая кола и се чудиш каква беля да си докараш,иначе си е друго да имаш копчета и дисплей с цифри вместо врътки .

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Сря 21 дек 2011 14:55

хм... още една странност с тая кола.На мястото, където трябва да имам лампички за АБС и за ЕЪРБЕГ имам само едно декоративно капаче.Реших и си намерих копчето с лампичките от колега от форума, но го помолих да изчака с пращането, за да не объркам нещо.Махнах капачето и ХОП... до там няма никакви кабели.Има кабели само за реотаните на задното стъкло и за управлението на задните прозорци.Та се чудя... къде ли е потънало това кабелче.Разрових всичките кабели и няма нито изолирани кабели, нито букса.Всчики кабели които са от инсталациата са си със изолация отвън, но кабели с букса да виси някъде или да е изолиран НЯМА.Визможно ли е тая кола фабрично да няма такова дисплейче , или има друга мистерия там?

Върни се в “Passat”