Колега niklaus и аз търся отговор на същия въпрос откакто взех колата (средата на април 2010г) - същия модел, същата година. На мен също ми се вижда много. Най-доброто постижение градско е около 9,5л/100км, а извънградско около 6,4л/100км. В града (гр.Варна) наистина карам на къси разстояния.
Пробвал съм и с по-скъп бензин (98, 100) - няма разлика в разхода или много минимална, но има разлика във вървежа.
Наскоро смених въздушен филтър, масло и маслен филтър и очаквам да видя дали ще има разлика в разхода.
Ако направиш диагностика пиши какъв е резултата.
Разход на гориво Golf 1.6 FSI 2004
- crime_evil
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на гориво Golf 1.6 FSI 2004
veselinbg написа:Колега niklaus и аз търся отговор на същия въпрос откакто взех колата (средата на април 2010г) - същия модел, същата година. На мен също ми се вижда много. Най-доброто постижение градско е около 9,5л/100км, а извънградско около 6,4л/100км. В града (гр.Варна) наистина карам на къси разстояния.
Пробвал съм и с по-скъп бензин (98, 100) - няма разлика в разхода или много минимална, но има разлика във вървежа.
Наскоро смених въздушен филтър, масло и маслен филтър и очаквам да видя дали ще има разлика в разхода.
Ако направиш диагностика пиши какъв е резултата.
А Горивен Филтър?
-
veselinbg
- Автомобил:
- Двигател:
crime_evil написа:А Горивен Филтър?
Да, горивният филтър и горивната помпа ги смених миналата година.
- crime_evil
- Автомобил:
- Двигател:
veselinbg написа:crime_evil написа:А Горивен Филтър?
Горивен филтър се сменя С маслото!
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
crime_evil написа:veselinbg написа:crime_evil написа:А Горивен Филтър?
Горивен филтър се сменя С маслото!Демек - и на него му е време
Горивния филтър ФВ го дават да се сменява през 60к. Айде тук сме Бг през 30к да е...
-
veselinbg
- Автомобил:
- Двигател:
Не знаех, че при смяната на маслото се сменя и горивния филтър. От смяната на филтъра досега да съм минал около 13-14 хил. км.
Миналата година смених горивния филтър, после помпата, понеже ми светеше Check engine-a и грешката беше нещо от рода на ниско налягане на горивото. Проблема се реши след смяната на помпата.
Друго си мислех, дали е възможно причината за по-висок разход да са свещите - не съм ги сменял още? Един майстор ги гледа, каза че са оригинални Bosh и че мога да карам още поне 10-11 хил. км.
Миналата година смених горивния филтър, после помпата, понеже ми светеше Check engine-a и грешката беше нещо от рода на ниско налягане на горивото. Проблема се реши след смяната на помпата.
Друго си мислех, дали е възможно причината за по-висок разход да са свещите - не съм ги сменял още? Един майстор ги гледа, каза че са оригинални Bosh и че мога да карам още поне 10-11 хил. км.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
veselinbg написа:Не знаех, че при смяната на маслото се сменя и горивния филтър.
Щото не се сменя.На предишната ми кола нафтовия филтър(дето има хиляди легенди колко ни е зле нафтата като чистота) изкара 110 000 км и накрая му се разпадна пластмасовия клапан за обратна нафта
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
приятели колко искате да харчи този голф като е 1250килограма? за справка пасат 3 1.8 седан тежи 1150
голф 2 1.6 тежи 850
а сега как да харчи по-малко от 10?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
agent_kowalski написа:приятели колко искате да харчи този голф като е 1250килограма? за справка пасат 3 1.8 седан тежи 1150голф 2 1.6 тежи 850
- можеш да забочиш колкото си сикаш икономичен мотор ,но теглото си казва думата.-
veselinbg
- Автомобил:
- Двигател:
Значи казвате това е нормален разход. Ами добре, ще го приема, че е така.
Между другото при последното засичане ми дава твърдо 10л./100км
Между другото при последното засичане ми дава твърдо 10л./100км
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
10 е добре.остави че двигателя е модерен и тн.не че не е от значение,но теглото си казва думата.този голф е по-тежък от стар пасат,който си харчи и той толкова в града,а може и повече така че добре.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Колата си гори напълно нормално моята едната е тази от подписа гори градско 7,5 - 8 а имам и бензинова А3 1.8 20в зимата на късо гори над 12 в града който не му отърва с колелото газ на педалите 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”