vankata__098 написа:Стъклата ги счупих и пръснах с мат само лайстните дето са пред рефлектора, но ми е чудно дали няма да се обели мата от топлото? Трябва ли да е топлоустойчив или не? Нека някой пише който го е правил преди време това и е нямал проблеми с обикновен мат. Мата ми е на "новол" за пласмаси.
моите лятото ги правих, но се наложи да изрежа направо пластмасата около фара, защото бяха Валео, а едното стъкло беше перфектно. Другото го взех от колегата Илкомотор, но не ми харесва като качество/в средата има едно место все едно е мазно стъклото/, но иначе стана без проблеми. Първо го напръсках с някъв спрей до 800 градуса, но като изсъхна бяха кафеникави и върху него напръсках черен мат на "Боди" за пластмаси. Като правих интервенцията бях само с един халоген и наскоро сложих другия и ми направи впечатление, че капачката на липсващия халоген/която бях боядисал черна/ не може да се олюпи дори със силно драскане с нокти, което ме навежда на мисъл, че са хванали доста добре. Преди да боядисам фаровете ги минах с навлажнена шкурка 2000