Проблем с палене - Пасат б3 1.8 пб!

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с палене - Пасат б3 1.8 пб!

Мнениеот altanivan » Чет 29 сеп 2011 15:59

Днес карах може би към един час,спрях за малко и до там.Мъча се да запаля не иска.. само върти,върти и това!Свалих една свещ,въртях на стартер но не даваше ток.Проверих кабела от бобината даваше ток.Реших,че е палец и капачка ... смених ги с нови,те и без това бяха клеасали много... Тръгнах да паля ,не пали.Пак свалих свещ да видя има ли ток,вътря няма ток ... Пак зех кабела от бобината тръгнах да въртя и при контакт даде само една искра и това беше,при въртене не даваше искри.Реших,че е бобина .. и без това беше за смяна прежалих малко пари и си зех Бош.Слагам всичко точно и оп пак не пали... Даже и не дава ток на свещите... На кабела от бобината дава само една искри на контакт и до там ,повече не дава искри при въртене.Свалих делкото и остана само датчика на хол в него да търся проблема ... ?Как мога да проверя дали датчика на хол е заминал ?Сега съм свалил делкото ето и една негова снимка!Има ли разлика с това примерно от 1.8 абс двигателите ?
Някой ако може да даде малко акъл по това,което съм написал ще съм много благодарен :beer

Изображение
Изображение

Последна промяна от altanivan на Чет 29 сеп 2011 16:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с палене - Пасат б3 1.8 пб!

Мнениеот i.e.i » Чет 29 сеп 2011 16:04

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Чет 29 сеп 2011 20:18

датчик на хол :idea: то друго не остана.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 29 сеп 2011 20:26

датчик на хол
преди време пипах около делкото и явно скъсах два от кабелите към датчика и няма палене, само първоначално една искра
после си запоих кабелчетата и запали без проблем

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Чет 29 сеп 2011 20:41

Оххх незнам кво да правя вече... И аз по реда на изключване стигнах до датчик на Хол,ама знам ли ... Утре ще я карам при Стефан (zfa159)дано да я оправиме .. Че се замислям дали пък алармата несе е преебала нещо,щот и тя е закачена към паленето..Иначе тоя датчик на Хол несе ли замерва некак си да се види дали работи..
Иначе днес като свалих делкото,го поставих в позиция палеца към белега на делкото и така ще го сложа пак?Предполагам това е правилно зацепване ?

Потребителски аватар
am_gyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот am_gyl » Пет 30 сеп 2011 16:32

Според мен е изгорял комутатор - пробвайте от работещ Пасат! Успех и евтин ремонт :D

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 30 сеп 2011 17:08

Намери се проблема!Оказа се,че е датчик на Хол ...Огромни благодарности на колегата zfa195, че ми оправи днес колата :beer :beer :beer
Макар,че смених и палец,капачка,свещи и бобина но пък и беше дошло времето вече ...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 30 сеп 2011 20:28

браво че сте решили проблема.само за капачката и палеца по принцип рядко смяната им е излишна,но за бобината там е или работи или не.как си решил че е за смяна.то не е нещо да се върти да се трие,че да се изхаби и да му личи.като спре да работи просто не работи,или първо прекъсва и после съвсем спира.както ида е важното е че колата работи.
пиша го това не да се заяждам,ами някой с подобен проблем като прочете след време темата да не дава излишни пари зачасти и да псува защо колата му пак не тръгва.

stanimirstarshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimirstarshi » Пет 30 сеп 2011 22:45

altanivan написа:Намери се проблема!Оказа се,че е датчик на Хол ...Огромни благодарности на колегата zfa195, че ми оправи днес колата :beer :beer :beer
Макар,че смених и палец,капачка,свещи и бобина но пък и беше дошло времето вече ...

Колега,какви парички са изброените от теб части и как да установя дали не трябва и аз да сменям? :oops: :banghead:

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 30 сеп 2011 23:09

Ами като цени различно може да се намеря...
Капачка делко - 10-15лв
Палец - 6-10ля
Бобина Бош 80-100лв
Датчик хол - 60-140лв (бош)

Горе доло нещо такова!
Иначе точно заради това,че незнаех как да намеря проблема смених толкова много работи ...
Проверката от кабела на бобината допрян на около 5мм от маса като въртиш на стартер ако не дава никаква искра отиваш към бобина...
Ако даде само 1 искра и спре (както беше при мен) отиваш към датчик на Хол.Ако си има постоянна иска при въртене на стартер се търси надолу по системата.. Капачка или палец!
Накратко аз така ги разбрах нещата,пък до колко съм прав нека каже някой разбирач :beer

Потребителски аватар
delinquente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delinquente » Сря 07 дек 2011 11:02

A може ли датчика на хол да е виновен и за "карам си колата почва да трепери, все едно свършва гориво, минавам на бензин пак така,заредих помислих си че нямам гориво,Тръгнах пак същия проблем.5 мин и колата пак тръгна и от тогава не съм я пробвал.Това ми се случи тази сутрин.Посъветвайте ме нещо?

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 07 дек 2011 12:24

минаката година един пасат ПБ го правеше тоя номер след известно време почна да гасне за 1-2сек. докато си върви след 2 дена умря сменихме датчик хол и е добре. Имен меучуди да умре така бавно датчика ама е факт.

Върни се в “Passat”