Multimedia Box

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Multimedia Box

Мнениеот Чудомир » Пон 05 дек 2011 23:57

pensiq написа:Чудомир, не ме разбирай погрешно, но по твоята логика една Дива да му предложим на човека.

Туке не те разбрах - имаш предвид, че е скъп? Не мисля, че Xtramer-a е скъп. Нито пък споменатия WD.
А руските машинки са Dune.
http://forum.setcombg.com/index.php/topic,47287.0.html

Някъде бюджет казан ли е, че прехвърлих "диагонално"

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 06 дек 2011 0:43

Хвана ме в крачка за Dune. :oops: Честно да си призная, не съм тествал на живо, но отзивите са добри.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 06 дек 2011 8:30

Чудомир написа:
pensiq написа:Чудомир, не ме разбирай погрешно, но по твоята логика една Дива да му предложим на човека.

Туке не те разбрах - имаш предвид, че е скъп? Не мисля, че Xtramer-a е скъп. Нито пък споменатия WD.
А руските машинки са Dune.
http://forum.setcombg.com/index.php/topic,47287.0.html

Някъде бюджет казан ли е, че прехвърлих "диагонално"

:да: Ще почета още... но въпросът е, че с четене само не става, друго си е някой да сподели впечатления от употребата на продукта.
Бюджет не е зададен защото както казах, нямам идея кое е читаво и кое не. Но ако се доближим до 700-800лв то по-добре да взема PC което да ползвам за тази и още много цели...
maxpayne - погледа ми над тази категория продукти се изчерпва до тези модели в темата. И то само като спецификации и цени. Така, че няма как да имам собствено мнение или предпочитание на този етап..

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 06 дек 2011 10:56

Ludia най-добре си набележи няколко продукта и тогава да се "изходим" с мнение.Пазара е пренаситен с такива устройства и е малко трудно да се каже кой е най -добрия продукт за дадената цена.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 дек 2011 21:16

Че какво му е на Дива-та ! Вярно че не съм се занимавал да го връзвам в мрежа и не знам каква е хавата там ,но иначе изтезавам един такъв от почти година /тоест върти минимум по 5-6ч на ден/ и засега нямам никакви оплаквания а и не е имало формат дето да не е тръгнал въпреки че си е с фабричния софт и то не най-новия ! С 1 терабайт диск преди месец приятел си го взе за 300лв,за тия пари си е перфектен според мен !

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 07 дек 2011 12:04

Ludia написа:
pensiq написа:Неизмеримо много те съветвам да не се занимаваш с WD. Ето ти решението:
http://www.popcornhour-bg.com/?id=22
Едно добавка:
http://www.popcornhour-bg.com/accessoaries.php?id=8
Това ще те направи щастлив човек за безкрайни часове.

:да: изглежда добро предложение... макар бюджета да не съм го планирал чак до толкова, явно по-евтина алтернатива няма..

Аз съм с такова и по-точно http://www.popcornhour.com/onlinestore/ ... nItemId=12

Имам го от април месец и направо се родих - няма да опъвам hdmi кабели от компа и пр. Слагаш му един хубав хард вътре и заспива. Всичката ми музика, мултимедия и пр. е вътре. Можеш да си пускаш директно клипове директно от youtube и др. Сега мисля да си поръчам модул за blu ray дискове.

Доста се чудех какво да поръчам тогава, даже тук във форума бях писал зимата-пролетта.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 07 дек 2011 12:18

Чудесно колега, благодаря за инфото :beer . А ако намериш и темата ще е още по-полезно, аз не открих подобна, освен на исралиен, който обаче търсеше да сглобява PC за тази цел...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 07 дек 2011 12:23

пуканката е чудесна,но кой от всичките модели е по- практичен :roll:
Аз примерно ще искам и тв-о на мегалан да мине през него,ама дали ще стане :roll: щото,то си иска директно впръскване :mrgreen:

Последна промяна от LILO&STICH на Сря 07 дек 2011 12:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 07 дек 2011 12:26

LILO&STICH написа:пуканката е чудесна,но кой от всичките модели е по- практичен :roll:

Честно казано руската машина която Чудомир предложи май ми хвана окото най-много...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 07 дек 2011 12:32

Ludia написа:
LILO&STICH написа:пуканката е чудесна,но кой от всичките модели е по- практичен :roll:

Честно казано руската машина която Чудомир предложи май ми хвана окото най-много...

може и така де,но от много компоненти,пак отиваш на много кабели!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 07 дек 2011 12:52

LILO&STICH написа:
Ludia написа:

може и така де,но от много компоненти,пак отиваш на много кабели!

е... кабел от едното до другото устройство.. то няма как да е иначе, но не са проблем като седят отзад. Освен това ако взема примерно модела Dune HD Smart H1 ще ми върши работа, просто на първо време няма да имам блу-рей плеър, което бих преживял. Остава да се купят wifi адаптор, HDD и дистанционно и получавам това което искам :roll: + възможността в последствие да добавям модули

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 07 дек 2011 15:45

Ludia написа:Чудесно колега, благодаря за инфото :beer . А ако намериш и темата ще е още по-полезно, аз не открих подобна, освен на исралиен, който обаче търсеше да сглобява PC за тази цел...

Тази е темата viewtopic.php?f=67&t=245391&p=2710580

Нямам DVB-C тунер на телевизора и в момента конфигурацията ми е следната - Пуканката с hdmi кабел към него, HD декодер (телевизията ми е от Net1) също с hdmi натам, а от телевизора звука ми отива в усилвател и оттам към 5+1.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 07 дек 2011 15:47

Аз примерно ще искам и тв-о на мегалан да мине през него,ама дали ще стане :roll: щото,то си иска директно впръскване :mrgreen:

Ц. От техния суич или твой рутер в пуканката.Няма как да махнеш тяхното стб.
П.С.Щях да се учудя, ако има негативни мнения за пуканката, но хора всякакви.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 07 дек 2011 16:08

pensiq написа:

Ц. От техния суич или твой рутер в пуканката.Няма как да махнеш тяхното стб.
П.С.Щях да се учудя, ако има негативни мнения за пуканката, но хора всякакви.

дам,то е ясно,че няма как да заобиколя бокс-а им mhihi ,който вече ме дразни ,че немога да го подмина :x
Тук пуканката а300 заедно с вифи- я продават на 580лв :shock
Директно от производителя с вифи-о излиза 370лв :lol:

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 07 дек 2011 16:18

Аз мисля тях да махна, че нещо съм им напушил, но това е друга тема.
За цените тукашните си ги знаем, а и не виждам какво ти е чудно.Имаш 1 кожа те две свалят НАВСЯКЪДЕ. :beat_butt2

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”