Колко е разхода на спирачна течност голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колко е разхода на спирачна течност голф 4

Мнениеот Adnan » Съб 09 окт 2010 13:23

Преди 5 месеца ми светна лампата за спирачна течност. Спрях долях 100 мл. Преди малко отново светна лампата отново долях 100 мл.
Гледам накладките не са се изтъркали много от преди 5 месеца. Теч нямам (поне аз не забелязвам), спирачките ми се струват нормални.
Та въпроса ми е дали е нормален разход от 100 мл. на течност за 5 месеца? На предишни коли никога не съм доливал.
От 2 месеца колата се кара от съпругата ми не от мен. Предполагам стила на каране и е като на всяка жена.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко е разхода на спирачна течност голф 4

Мнениеот Ljubon » Съб 09 окт 2010 13:28

Не трябва да има изобщо разход според мен. Нивото не трябва да мърда.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 09 окт 2010 13:31

НЕ трябва да мърна :!: Отивай на майстор.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 09 окт 2010 13:37

Adnan написа: Теч нямам (поне аз не забелязвам)

Евентуално липсващата течност е в корпуса на сервото.Провери за този ефект преди да замине и то.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 09 окт 2010 15:12

Идвам от канал, притесних се след като прочетох мненията.
След моят оглед видях, че заден ляв спирачен апарат е леко навлажнен. Всички маркучи по оглед изглеждат здрави, не са напукани или омаслени.
Помислих, че е цилиндъра и за по сигурно отидох на майстор. Той заяви, че не е от цилиндъра а при връзката на маркуча с апарата.
Дали някой има идея има ли там дефтунка при съединението на маркуча с апарата?
Защото и майстора каза, че маркуча е здрав и трябва да се разглоби да се види.
А сега вече няма отворени магазини (в провинцията съм) и нищо няма да направим.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 09 окт 2010 15:32

Както се вижда от снимката мъркуча е женски, а така също и апарата. Предполагам че се свързват с метална тръбичка която от двато края е с мъжки накрайници. Огледай свръската, ако трябва измий обилно с вода и покарай малко или натисни спирачките, за да видиш точно откъде е теча. Ако не е оттам, остава да е от буталцето вътре в спирачния апарат. Купува се нов ремонтен комплект, който включва опръстен за буталцето и предпазен маншон за отвънка и се подменят, нещо от рода на максимум 30лв.

Не губи много течност, но в един прекрасен ден ако се спука тотално, може да потъне педала изведнъж до долу и да останеш без спирачки, което може да е фатално!

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 09 окт 2010 15:36

:bowdown :bowdown :bowdown
Благодаря много!

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 07 дек 2011 12:09

И аз имам един въпрос, искам да сменям спирачна течност, обаче на много места чета и разни майстори ми казват че има голяма вероятност когато се сменя течноста да замине и помпата? Преди малко говорих с един приятел който се занимава с такива неща и ми каза че на мястото на капачката се слага някъква машинка и вкарва течноста под налягане и няма как да замине помпата и това налягане не позвълява да влезе върздух в системата. Питах го също как се източва старата течност и той ми каза че някъде през апаратите ставало това нещо и нямало да имам проблем, та реших да попитам и вас да видим какво ще кажете вие.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 07 дек 2011 12:28

Sashko_Trg написа:говорих с един приятел който се занимава с такива неща и ми каза че на мястото на капачката се слага някъква машинка и вкарва течноста под налягане и няма как да замине помпата и това налягане не позвълява да влезе върздух в системата.

За помпата няма проблем, но често се пукат при този метод на смяна пластмасовите казанчета, а новите са доста скъпички. Това го знам за Пасат Б5, предполагам за Г4 е същото. :да:

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 07 дек 2011 12:46

А как можем да обясним това заминаване на помпата при смяна на спирачната течност ?
Не съм си я сменял, но ми се струва малко пресилено да вкарваме под налягане нова течност и т.н. дори според мен е по-рисково, отколкото наливането през казанчето и обезвъздушаването на всеки един от спирачните апарати, както при добрата стара баба Лада :)

П.П.: А пък замисли се как ще източиш старата течност през някоя обезвъздушителна пробка на спирачните апарати и това няма да прецака помпата ...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 07 дек 2011 13:22

Нещо не схващам, извинявам се. Как именно нова течност поврежда помпа ?
За "надуването" отгоре, ами надува се с бар, бар и половина налягане.
Как един бар поврежда помпа, тя самата в експлоатацията прави 100..примерно.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 07 дек 2011 13:39

И аз не схванах каква е целта изобщо да се надува с каквото и да е налягане ?!
Молим някой да обясни логично нещата, а не "щото еди-кой си така го прави" или "чувал съм, че еди кой си го е правил така".

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 07 дек 2011 13:55

azrod написа:И аз не схванах каква е целта изобщо да се надува с каквото и да е налягане ?!
Молим някой да обясни логично нещата, а не "щото еди-кой си така го прави" или "чувал съм, че еди кой си го е правил така".

Момци, никой от вас ли не е ходил в голям сервиз, за да види как процедират там? :screwy
Течността е в една бутилка под налягане, маркуч от нея се закача на казанчето и се отвиват пробките на четирите апарата. Налягането избутва старата течност през пробките извън системата. Кога е изтекла старата течност се разбира по цвета, на това, което изтича. Продават се течности с два цвята, за по-лесна идентификация кога е свършила старата и започва да тече нова. :012:

Потребителски аватар
Erazer
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 2000

Мнениеот Erazer » Сря 07 дек 2011 14:44

Аз съм чувал че при смяна с машина под налягане при някои коли се пука казанчето и после да взимаш ново влизаш в разходи. Иначе може при смяна на течността да замине и помпата, защото като не е сменяна течността никога се натрупват отлагания които уплътняват цилиндъра и като сложиш новата течност се отмиват и вече не може да създаде такова налягане,но дали при теб ще стане така не се знае. Като цяло ако ти спира добре може и да не я сменяш, защото може да ти изкочи ремонт след това я помпа я казанче, макар че казват че на 2 год. трябва да се сменя, но според мен е малко пресилено това.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 07 дек 2011 15:23

Кара колата вече 3 години и половина и до сега не съм сменял спирачна течност и не знам предния собственик дали е правил тази процедура. Днеска реших да си погледна течноста и беше малко преди минимума и не знам къде е заминала тая течност.А такива големи сервизи има само в големите градове тук при нас нямаме такива неща и единствения вариант остава да пробваш а пък да си кажа честно колата си спира нормално и е по-добре да си долея малко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”